sunnuntai 30. elokuuta 2015

Laatikot joulupöydässä

Syöttekö jouluna laatikoita ja jos niin mitä? Itse tykkään kyllä maistella vähän kaikkia joululaatikoita, mutta ne eivät ole kuitenkaan minulle niin pakollisia. Tällä hetkellä oma lempparini on punajuurilaatikko aurajuustolla. Tein sitä itse viime vuonna ja pari kertaa olen syönyt sitä myös miehen äidin tekemänä.

Itse haluaisin ehdottomasti kokeilla myös edellisessä postauksessa pohdiskelemaani bataattilaatikkoa. Peruna-, porkkana- tai lanttulaatikkoa en ole vielä tehnyt itse, mutta voisin ehdottomasti kokeilla. Kuitenkin minun lapsuudessa meillä oli monesti laatikoita, koska äitini tai äidin äiti on niitä tehnyt. Maksalaatikosta en niin välitä vaikka sitäkin joissain paikoissa jouluna tarjotaan.

Välillä on kiva kokeilla myös uusia laatikoita ja tuunailla vanhoja. Monet taas vannovat perinteisen nimeen eikä reseptiin saa millään tavalla kajota. Mitä itse olette asiasta mieltä?

Millaisista joululaatikoista tykkäät? Pitääkö pöydässä olla perinteistä vai kelpaako tuunattu ja ns. modernimpikin laatikko?

lauantai 29. elokuuta 2015

Bataatti joulupöydässä

Olen viime aikoina miettinyt millaisia hyviä jouluruokia bataatista voisi tehdä. Itselleni tulee mieleen ainakin bataattilaatikko tai -vuoka, mutta myös keitto voisi sopia hyvin. Laatikkoon voi helposti lisätä myös esimerkiksi lihaa tai jos haluaa kasvisversion, porkkana bataatin lisäksi on hyvä vaihtoehto.

Tein itse vasta bataattikeittoa josta tuli todella hyvää ja myös sitä voi tuunata jouluisempaan suuntaan. Tosin oli todella hyvää ihan noinkin. Lisäksi bataattikeittoon voisi laittaa vaikka porkkanaa tai paprikaa.


Mitä jouluruokia sinä tekisit bataatista?

perjantai 28. elokuuta 2015

Pakettikortti vai joulukuusenkoriste?


Mä ostin viime vuonna tällaisia pakettikortteja, kun ne oli minun mielestäni kivan näköisiä. Oikeastihan en ostanut niitä pakettikorteiksi vaan joulukuusen koristeiksi johon ne mielestäni sopii myös erittäin hyvin. Ovat siis niin sanotusti monikäyttöisiä.

Mukaani niitä lähti pari pakettia, että saa laitettua useammankin kuuseen. Olisi toki kiva jos nuo olisivat kaksipuoleisia, mutta toimii ihan hyvin noinkin. Muita vastaavia en ole vielä löytänyt, mutta olisi kiva saada vaikka joulupallon mallinen koriste.


tags: joulukuusi, joulukuusen koriste, pakettikortti

keskiviikko 5. elokuuta 2015

Linkitä joulublogisi

Kirjoitatko tai aiotko kirjoittaa joulublogia? Linkitä joulublogisi tähän postaukseen. 

tags: linkitä blogisi, joulublogi