perjantai 25. lokakuuta 2013

Joululehdet

Joko olette hankkineet joululehtiä? Itse olen käynyt hakemassa jo pari, Kotilieden ja Kodin kuvalehden joululehdet. Molempien kannet on mun mielestä todella ihanan ja houkuttelevan näköiset. Vielä odotan kovasti Kotivinkin joululehtiä jotka tilasin jo syyskuussa. Kotilieden joululehti maksoi 4,95e ja Kodin kuvalehden 6,90. Ei siis hirveän kalliita. Myös Kaikkien aikojen joululehti on jo ilmestynyt ja se oli mielestäni aika kallis. Maksoi yli 8e ja monet ovat sanoneet, että se lehti oli pettymys. Minunkaan mielestäni sen kansi ei ollut kovin houkutteleva. Viime vuoden Kaikkien aikojen joululehden kansi on mielestäni todella ihanan ja talvisen näköinen.

En valitettavasti ehtinyt ottaa kuin tämän yhden kuvan, kun kamerasta loppui akku. Kokeilin pitkästä aikaa digipokkariani. Pitäisi etsiä sen akkulaturi. Se oli itseasiassa yhtenä päivänä kädessäni ja en ole tarvinnut sitä pitkään aikaan. Nyt en enää tietenkään muista missä sen näin. Toivottavasti löydän sen pian.

Tags: joulu, Kodin kuvalehti, Kotiliesi, jouluelämää, christmas, joululehti, joululehdet

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Jäätelöä Baileysilla

Mä kokeilin yksi joulu tehdä Baileysjäätelöä ja ajattelin jakaa tänne sen ohjeen. Nämä molemmat jäätelöohjeet tuli jäätelökoneen mukana ja lorautin sinne sitten minipullon Baileysia. Tämä jäätelö sopii mielestäni hyvin jouluun. En itse käytä alkoholia nykyisin ollenkaan, paitsi että tuota Baileysjäätelöä voin maistella.

Kermainen vaniljajäätelö
2 dl kuohukermaa
2  pientä keltuaista
½dl sokeria
1 minipullo Baileysia

Vaahdota kerma hyväksi vaahdoksi. Vatkataan keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto varovasti keltuaisvaahtoon. Lisää joukkoon Baileys. Laita seos pakastimeen tai tee siitä jäätelöä jäätelökoneella.

Kevyt vaniljajäätelö
2 keltuaista
½dl sokeria
3/4 dl kevytmaitoa
3/4 dl kuohukermaa
1 minipullo Baileysia

Vaahdota keltuaiset ja sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna maito. Sekoita kerma keltuaisvaahtoon. Lisää kuuma maito ja sekoita koko ajan hyvin. Seos siirretään pinnoitettuun kasariin. Seosta kuumennetaan kohtalaisella lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on sakeaa. Älä päästä seosta kiehumaan, mutta se saa pulpahtaa muutaman kerran. Seosta tulee jäähdyttää usean tunnin ajan ennen kuin sen voi siirtää jäätelökoneeseen.

tags: jäätelö, herkku, baileys, kermalikööri, likööri, kerma, vanilja, joulu

tiistai 15. lokakuuta 2013

Ikean ihanat lahjapaperit

Katselin Ikean nettisivuilla erilaisia joulukoristeita ja löysin sieltä aivan ihania jouluisia ja ei niin jouluisia lahjapapereita jotka sopii mun mielestä hyvin ja ihan hyvin niihinkin voi joululahjat kääriä. Näistä monet värit sopii mun mielestä hyvin jouluun ja ajattelinkin huomenna vähän kertoilla mitkä värit kuuluvat tänä vuonna minun jouluuni.

Ensimmäisestä kollaasista minun lempparini on tokan rivin eka eli hopea ja kolmannen rivin eka eli vihreät ja nuo värikkäät. Toisesta kollaasista mun lemppareita on muun muassa musta+pinkki ja valkoinen+pinkki LOVE -lahjapaperit sekä ihan peruspunainen, johon voi yhdistää vaikka mitä värejä. Tykkään myös vihreistä ja pinkeistä paljon.
 
 Kuvat: Ikea
 Ikea

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Joululahja tilattu

Tilasin sitten edellisessä postauksessa olleen huhmareen, mutta itse tilasin sen Hulluilta päiviltä hintaan 19,90e ja äsken se oli näköjään jo kokonaan myytykin. Olin siis vissiin hyvään aikaan liikenteessä. Mieheni joskus aikaisemmin sanoi kuinka haluaisi ostaa huhmareen ja se tuli nyt mieleen, kun huomasin että Hullareilla on tuo Jamie Oliverin huhmare.



Tags: Mortteli, huhmare, keittiö, keittiövälineet, Jamie Oliver, Kitchen, Home, koti, yrtit, kivi, joulu, joululahjat, joululahjavinkit, lahjavinkit, vinkit, vinkki, ruokailu, ruoanlaitto, cook, cooking, Stockmann, Hullut päivät, Galna dagar

Lahjavinkki keittiöön

Mieheni on joskus puhunut kuinka haluaisi itselleen huhmareen ja tässä tulisi jälleen yksi joululahjavinkki keittiöön ja kotiin. Olen itse ajatellut ostaa hänelle tuon Jamie Oliverin kivimorttelin tai huhmareen (millä nimellä halutaankaan kutsua).

Morttelilla voi jauhaa muun muassa yrtit ja mausteet tai tehdä jotain tahnoja. Varmasti myös ainakin osa pähkinöistä murskautuu tuolla hyvin. Mulla on yksi Jamie Oliverin maustesekoitin jossa on sellainen pallo siellä pullossa. Toki sekin ajaa hieman samaa asiaa kuin tuo mortteli, mutta morttelissa saa mielestäni tehtyä myös paljon muuta kuin tuolla shakerilla.

Huhmare on halkaisijaltaan 15cm. Sokoksella tän hinta on 31,50e. Toki tällaisia löytyy varmasti jostain halvemmalla tai vastaavasti kalliimmallakin.

 
Kuvaa klikkaamalla pääset  Sokoksen sivuille (bloggaaja ei hyödy klikkauksista)

Tags: Mortteli, huhmare, keittiö, keittiövälineet, Jamie Oliver, Kitchen, Home, koti, yrtit, kivi, joulu, joululahjat, joululahjavinkit, lahjavinkit, vinkit, vinkki, ruokailu, ruoanlaitto, cook, cooking

Omistatko jonkinlaisen huhmareen tai vastaavan ja mitä olet tykännyt?

Kuva: Sokos

lauantai 12. lokakuuta 2013

Jouluvalot

Mä kävin eilen katselemassa kaupassa jouluvaloja. Vielä en ostanut, mutta löytyi muutamia ihan kivoja. Pitää vielä muistakin kaupoista katsella jos löytyisi mieleisiä valoja tai koristeita. En vielä osaa sanoa millaisia valoja haluaisin, mutta mielellään suht värittömiä tai saa olla värikkäitäkin. En halua kuitenkaan mitään vilkkuvia valoja. Meillä on jostain syystä ollut nykyään tuollaisia ihan kirkkaita. Minun työhuoneen ikkunassa on vaaleansiniset valot. Joskus on ollut sellaisia valoja jossa on esim. sininen, punainen, vihreä ja olisiko ollut keltainen väri. Sellainen on myös ihan ok.

Tänään näin jossain ikkunassa tai parvekkeella ensimmäiset jouluvalot. Eiköhän niitä ala kohta näkyä enemmänkin.

Tässä olisi muutamia jouluvaloja joita meillä on. Ainakin kaksi enää on antanut meille miehen äiti. Tuosta viimeisestä joulukuusesta en ole varma. Mun työhuoneen ikkunassa on tähtiä sellaisessa ketjussa. Mä toisaalta tykkään sellaisista lamppuketjuista, mutta myös nää on ihan kivoja, että lamput on kiinnitetty johonkin.
Kuusi on meillä yleensä ollut keittiön ikkunassa/pöydällä joka on siinä ikkunan alla
Tämä tähti oli viime vuonna miehen työhuoneessa, siinä on sillä ihan hyvä paikka.
Tämä valokuusi oli olohuoneen ikkunassa.

tags: valokuusi, joulukuusi, jouluvalot, tähti, joulutähti

perjantai 11. lokakuuta 2013

Joulupukki, valkoparta vanha ukki

Ei kirpparikierrosta ilman jouluostoksia. Tällä kertaa ostos oli hyvin pieni. Tuota pitää vähän fiksailla ja tehdä joulupukille housuihin paikka. Pitää ehkä myös muuten sitä maalailla ja putsailla vähän. Joulupuki olla oli hintaa 0,20e.


Joulupukilta täytyy parta pestä jos toi musta lähtee irti ja housuista on tosiaan lähtenyt tuollainen pala pois joten siihen pitää yrittää löytää jotain maalia.

Tags: kirpparit, kirpputori, joulu, joulukoristeet, koriste, koristeet, joulupukki, pukki, valkoparta vanha ukki

Joululahjavinkki

Seuraava lahjavinkki tulikin mieleen omasta elämästä, koska kävin ostamassa itselleni vasta uusia meikkisiveltimiä. Ainakin Sokoksella ja Sokoksen verkkokaupassa myydään Cailap by Mariela Sarkima -meikkisiveltimiä. Niitä myydään yksittäispakkauksissa sekä seteissä. Myös edellinen postaus liittyy tähän, koska itse toivon lahjaksi Mariela Sarkiman kirjaa "Make Up Bible".



Minun postaukseni: Cailap By Mariela Sarkima

Sokoksen verkkokauppa. Saman linkin alta löytyy sekä noita siveltimiä, että se Make up bible -kirja. Tuolla verkkokaupassa ei ollut aplikaattorisettiä jonka löysin Sokoksen tavaratalosta.

Tags: joulu, joululahja, vinkki, lahjat, lahjavinkki

tiistai 8. lokakuuta 2013

Mariela Sarkima - Make Up Bible


Taisin jo edellisessä lahjatoivepostauksessa mainita ettei minulla ole juurikaan mitään lahjatoiveita. Kuitenkin välillä käy niin, että yhtäkkiä löytää jotain mitä haluaisikin lahjaksi tai olisi hyvä lahjavinkki muille. Ja ainahan sitä saa toivoa lahjoja, oli sitten minkä ikäinen tahansa. Yleensä ne omat lahjatoiveet ovat sellaisia jotka pitää kuitenkin oikeasti hankkia itse ja vähän kuin muistutus itselle mitä pitäisi hankkia.

Kävin eilen shoppailemassa Sokoksella ja illalla eksyin Sokoksen verkkokauppaan. Löysin sieltä tämän kirjan ja tajusin, että tällaistahan minä tarvitsen. Make Up Bible (Mariela Sarkima).

 "Suositun kauneuden asiantuntijan ja meikkitaiturin Mariela Sarkiman pro-niksit ja ammatilaisvinkit nyt jokaisen suomalaisnaisen ulottuvilla. Tuoteinfo: Mariela Sarkima käy kirjassaan läpi kaikki meikkaamisen osa-alueet inspiroivin neuvoin ja havainnollisin kuvin. Kirja on jaksotettu selkeisiin osa-alueisiin, joita seuraamalla lukija oppii tarpeelliset meikin tekemisen perusteet, mutta pääsee kokeilemaan myös rohkeaa värien käyttöä, häivytystekniikoita ja kasvojen ammattimaista muotoilua meikin avulla." - Tammi

Tags: joulu, joulutoiveet, lahjavinkit, meikit, Mariela Sarkima, Tammi, kauneus

Kuva: Sokos

Kotivinkin joululehdet

Kuvaa klikkaamalla pääset lehden tarjoukseen (bloggaaja ei hyödy klikkauksista)

Mä tilasin tuossa pari viikkoa sitten Kotivinkin joululehdet ja ajattelin tänne pistää "mainoksen" tuosta lehtipaketista. Tai eihän tämä sinänsä mainos ole, halusin vain itse kertoa tästä tarjouksesta. Kotivinkin joulu ja jouluherkut -lehdet maksavat 13,90e (normaalisti 15,80e). Jouluherkut -lehti ilmestyy 31.10 ja joululehti 14.11.

Itse ostin viime vuonna muutamia joululehtiä, muun muassa tuon Kotivinkin Joulu -lehden ja tänä vuonna huomasin lehdessä mainoksen, joten päätin laittaa samantien tilaukseen.

Jouluherkut -lehdessä aiheina:
♥ Jouluruokaa isoäidin tapaan
♥ Joulukinkun historia ja nykypäivä
♥ Herkullinen kalapöytä
♥ Jouluruoan uudet mausteet ja maut
♥ Joulun juustot
♥ Suussasulavat jälkiruoat
♥ Tee itse joulun juoma ja karamellit
♥ Hyvin säilyvät leivonnaiset
♥ Piparkakkukylä + muut koristeluideat

Kuulostaa todella hyvältä ja ainakin itseä kiinnostaa eniten ♥ Herkullinen kalapöytä ja ♥ Joulun juustot. Myös muut ovat todella mielenkiintoisia

Joulu -lehdessä aiheina:
♥ Kaksi tunnelmallista joulukotia
♥ Koristeita pihalle jäästä ja luonnonmateriaaleista
♥ Sisusta joulukoti punaisella
♥ Tee helpot koristeet paperista tai taikataikinasta
♥ Helpot ja nopeat teippikoristeet

kuva:
Kotivinkki

lauantai 5. lokakuuta 2013

Jouluruokaa

Minä olen jo vähän miettinyt mitä söisi jouluna tai ainakin mitä olisi ihan pakko saada joulupöytään. Voihan mielipiteet muuttua vielä ja oikeastaan tän blogin ja muutenkin joulublogien takia tullut mieleeni tällainen asia. Ajattelin tehdä tästä aiheesta joulukalenteriin ihan oman postauksen, mutta ajattelin miettiä jo vähän ruokajuttuja.

Mun joulupöytään on aina kuulunut graavilohi ja se on mielestäni todella ihanaa. Tänä vuonna ajattelin tehdä punajuurilaatikkoa sinihomejuustolla. Punajuurilaatikkoa en ole koskaan itse tehnyt, mutta miehen vanhempien luona olen sitä yhtenä jouluna syönyt ja oli todella hyvää.

Mä tykkään myös kovasti riisipuurosta. Myös riisipiirakat ja munavoi olisi todella ihanaa jouluna. Niitä toki tulee syötyä muulloinkin kuin vain jouluisin. Tykkään myös pasteijoista, mutta niitä ei ihan hirveästi voi syödä.

Olen miettinyt millainen olisi ns. unelmien jouluruokapöytä. Ja millaiset ruoat kuuluvat jouluun. Jouluna toki voi syödä mitä itse haluaa ja vaikka sellaisiakin ruokia mitä eivät ollenkaan kuuluisi ruokapöytään.

Joskus on ihan hyvä uusi jouluperinteitä, mutta toki jotkut asiat on sellaisia mitä ei haluaisi esimerkiksi ruokapöydästä ottaa pois ja se on tuo graavilohi. Lipeäkalaa olen joskus maistanut, mutta se ei ole ollenkaan minun juttuni. En juurikaan pidä laatikoista, mutta tuo punajuurilaatikko on hyvää. Kuitenkin tykkään edes vähän maistaa jouluisin myös laatikoita (lanttu, porkkana, peruna).

perjantai 4. lokakuuta 2013

11 uutta jouluvastausta

Pienen elefantin joulu -blogista löysin kysymyksiä joihin ajattelin vastailla. Muutamaan kysymykseen onkin täällä blogissa vastailtu jo, mutta onhan vastaukset voineet vähän muuttuakin kun joulua kohti mennään.

1. Mitä värejä kuuluu teidän jouluun?
- Mä en oikein tiedä vielä. Toki kuuluu perinteinen punainen ja ehkä vihreä, mutta monet muut värit vaihtelee vuosittain. Kultainen ja hopea kuuluu usein jouluun, myös valkoinen tietyissä määrin. Joskus jopa mustakin voi olla jouluinen väri, esimerkiksi lahjapaperissa. Sen kanssa toki mielellään jotain muuta väriä, vaikka punaista, violettia tai hopeista nauhaa.

En tiedä miksi itselleni tuli mieleen, että vaaleanpunainen voisi olla tänä vuonna hyvä väri jouluna. Joskus värinä on ollut muun muassa sininen.

2. Millaista tarjottavaa olet ajatellut tarjota jouluna? Jotain perinteistä vai erikoista?
- Punajuurilaatikkoa, riisipuuroa, graavilohta, piparia+sinihomejuustoa sekä Pipari-suklaakääretorttua. Tämäkin on minulla aika vaiheessa.

3. Tuleekos teille joulupukki?
- Ei tule

4. Mitä toivot joululahjaksi?
- Mikrojärkkäriini objektia, Michael Korsin lukkokorviksia, keittiöön erilaisia välineitä

5. Millaisesta joulumusiikista pidät?
- Sydämeeni joulun teen on mun lempikappale jouluna. Tykkään monenlaisesta ja monet joululaulut on mieleeni. Minulta löytyy mm. Tonttu Toljanterin joululevy

6. Hamstraatko vuoden mittaan erilaista joulutavaraa, lehtiä jne jouluksi?
- En ole yleensä hankkinut, mutta viime vuonna hankin muutaman joululehden juuri ennen joulua ja nyt löysin lehtipinoista vanhoja lehtiä joissa on joulujuttuja. Vähän ennen joulua tulee hankittua juttuja, mutta en juurikaan vuoden mittaan hanki mitään.

Tänä vuonna löysin kyllä jo elo- ja syyskuussa kirppareilta muutamia joulujuttuja ja ostin tuossa joku aika sitten pari juttua joista en tiedä tuleeko ne joululahjaksi vai mitä niille teen.

7.  Ostatko/teetkö kaikille läheisillesi lahjat vai vain tietyille?
- Vähän vaihtelee, miehelle oon hankkinut kai joka joulu jotain, äidille ja isälle myös. Parille serkulle sekä pikkuserkulle ja hyvälle kaverilleni oon hankkinut joskus lahjoja.

8. Millainen on sinun joulusi?
- En osaa sanoa mitä teen tänä jouluna, toivon että jotain mukavaa. Ainakin haluaisin tehdä jouluna sitä punajuurilaatikkoa ja siihen on ihan pakko saada sinihomejuustoa.

9. Kenen/keiden kanssa joulun vietät?
- En osaa sanoa, viime vuonna oltiin Oulun seudulla mun kotikonnuilla. Nähtiin mun isä, käytiin mummon ja vaarin luona sekä äitini ja hänen miehensä luona heidän kotonaan sekä mökillä.

Joskus ollaan oltu miehen kanssa ihan kaksin kotona ja esimerkiksi viime vuonna tultiin 1. joulupäivänä kotiin ja 2. joulupäivänä käytiin hänen vanhemmillaan syömässä.

10. Aiotko tehdä itse erilaisia joulukoristeita ja lahjoja?
- Toivottavasti jotain. Haluaisin tdhä ainakin jonkun kranssin. Lahjoja en välttämättä tee itse tai eihän sitä koskaan voi tietää jos innostuu tekemään-

11. Mitkä ovat lempi asiasi joulussa?

- Se jos on lunta
- Joulusauna
- jouluruoka
- Rauhallisuus ja kiireettömyys
- joululaulut
- Tää ei nyt ihan liity jouluun, mutta tämän blogin pitäminen on kans myös aika kivaa.
- Joulupuuhat

Kukahan se kaikki keinot keksii...

Vielä ei itselläni ole ehkä joulumusiikin ja joululaulujen aika, mutta ajattelin tehdä postauksen eräästä joululevystä jonka omistan. Eli Tonttu Toljanteri Kukahan se kaikki keinot keksii -levy. Tämän lisäksi omistan muutamia joululevyjä joissa on englanniksi laulettuja joululauluja.

Olen omistanut tämän jo yli 10. vuotta tai siitä asti, kun tämä levy on ilmestynyt. Ja on tietysti yhtä tallessa. 1998 katsoin Tonttu Toljanterin ensimmäisen joulukalenterin ja siitä innoittamana tuli ostettua tämä levykin. Tosin Teatteri Eurooppa neljällä oli myös osuutensa asiassa. Olin edellisenä kesänä käynyt katsomassa heidän esityksensä Saarijärvellä neljä kertaa.Viime vuonnahan telkkarista tuli uusintana tuo vuoden 1998 joulukalenteri.

Tags: Tonttu Toljanteri, Teatteri Eurooppa neljä

torstai 3. lokakuuta 2013

Jouluisia kuvia

Joulukuvia, suurin osa taitaa olla viime vuodelta, mutta on tuossa ehkä muutama hieman vanhempikin kuva. Aika monet näistä jutuista on löydettyä kirpparilta, jonkun olen saanut mieheni vanhemmilta. Yksi kuva on otettu kaverini luona ja yksi taas äidilläni. Puisen tontun olen saanut joskus vaariltani.

Löysin tämän kerran kirpparilta halvalla. Tässä oli myös imukuppi, mutta huomasin kotona että se oli hävinnyt.
Kirpparilta
Tää on mielestäni todella kaunis, oon pitänyt sitä koristeena keittiön seinällä parina jouluna.
Kaverini joulukuusesta otettu kuva
Tähti, tuo oli meillä viime vuonna ikkunassa
tonttu
tonttuja, kirpparilta
Äitini luona otettu kuva
 Tähti ikkunassa

Tags: joulu, joulukoriste, koriste, tonttu, tonttu-ukko, enkeli

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Askartelu-/käsityövinkki jouluksi

Mä ostin viime vuonna tuollaisen Hyvää joulua -kyltin. Jo silloin tuli mieleen kuinka olisi kivaa ja helppoa tehdä tuollaisia itsekin. Taustalla on kovalevyä ja siihen on liimattu tuollainen kangas ja päälle sydän jossa lukee hyvää joulua. Koristeessa on myös naru josta sen saa roikkumaan, mutta mun mielestä tuollainen voisi olla kiva myös ilman naruakin ja laittaa vaikka joihinkin kehyksiin.


Minusta tuollainen olisi hauska antaa vaikka joulu- tai pikkujoululahjaksi, tai lähettää vaikka joulukorttina. Toki siinä itsetehdyssä olisi se oma juttunsa :).

Taustalevyksi voi  mielestäni laittaa esimerkiksi vaneria, samoin sydän voisi olla vaneria. Toki sydämen tilalle voi tehdä myös jonkun muun muodon. Ja toki tän voi muutenkin tehdä kuinka haluaa. Ei ole esimerkiksi pakko käyttää kangasta, vaan voi maalata levyn ja kirjoittaa siihen hyvää joulua.


 kovalevy/taustalevy
 Kovalevy/taustalevy
Naru+pallo

Ainakin osa näistä jutuista löytyy jostain askartelu- tai käsityökaupoista. Ainakin tuollaisia palloja voi löytyä ja narua nyt löytyy varmaan vaikka minkälaisista kaupoista.

tags: askartelu, jouluaskartelu, kädentaidot, joulu, lahja, joululahjat, pikkujoulut, pikkujoululahja, joulukoriste, koriste, käsityöt, kangas, sydän, hyvää joulua