perjantai 20. syyskuuta 2013

Joulumarkkinat

Joulun aikaan on varmasti erilaisia tapahtumia ja myyjäisiä sekä myös jouluaskarteluihin liittyviä kursseja. Mun silmiini osui ainakin Jyväskylässä olevat markkinat.

Joulumarkkinat Jyväskylän Paviljongissa 30.11-1.12.2013.

Oletko menossa joulun aikaan johonkin markkinoille tai myyjäisiin ja minnepäin?
Saa antaa vinkkejä tänne, niin voi tehdä vaikka postauksen tai laittaa tuonne sivupalkkiin erilaisia tapahtumia.

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Vinkkejä itsetehtyihin joulukalentereihin?

Mä aloin tuossa miettiä, että joulukalentereita voi itsekin tehdä vaikka mistä. Varmasti on monia sellaisiakin asioita mitä ei ihan heti edes tule mieleen. Jouluinen hetki blogissa oli ainakin yksi perinteisimmistä vinkeistä eli tulitikkuaskit. Itselle tuli mieleen vessapaperitollot. Nehän on aika isoja, mutta kuitenkin ne vois olla ihan hauskojakin. Itse olen ainakin joskus kerännyt useammankin vessapaperitollon ja miettinyt, että askartelisi niistä jotain. On kuitenkin jäänyt väliin.


Itselle tuli vielä mieleen, että jos olisi isompi joulukuusi, voisi joulukalenterin laittaa siihen noiden vessapaperitollojen muodossa. Kuitenkaan joulukuusta ei välttämättä tule niin aikaisin laitettua. Jos olisi vaikka isompi muovikuusi, sen voisi laittaa jo heti joulukuun alussa ja 24 "luukkua" siihen.

Mulla on kirpparilta löydetty kankainen joulukalenteri missä on 24 luukkua/pussia. Sellaisen voisi tehdä myös itse. Etsii jostain hyvän pohjakankaan ja jos jostain löytyisi kivoja pikkupusseja, voisi laittaa siihen niitä kiinni. Toki pussit voi tehdä myös itse. Sitten numerot voi esimerkiksi kirjoittaa pusseihin. Omassa joulukalenterissa on numerot tarroina, mutta osassa numeroita ei enää ollut tai niitä oli väritetty.

Mistä voisi tehdä joulukalenterin?

Itsellä tuli mieleen tällaisia:
- Tulitikkuaski
- Vessapaperitollo
- Kangas
- Kirjekuori
- Itsetehty puinen joulukalenteri

Tags: joulu, jouluaskartelu, joulukalenteri, askartelu

torstai 12. syyskuuta 2013

Vinkki joulu- tai pikkujoululahjaksi: Minilämpötyyny

Mä olen saanut kerran joululahjaksi kuumavesipullon, se oli jonkun verran isompi kun nää nimilämpötyynyt. Löysin nämä pari viikkoa sitten Citymarketista poistomyynnistä 2e kappale (en hoksannut katsoa olisiko jossain ollut näiden normaalihinta) ja oli ihan pakko ostaa jo nyt kun ne olisi kuitenkin ehtineet mennä. Nämä olisivat mielestäni tosi kiva juttu joko joululahjaksi tai vaikka pikkujouluihin lahjaksi jos siellä vaihdetaan lahjaksi. Yksi vaihtoehto voisi olla tietenkin, että pitäisi blogissa arvonnan ja arpoisi nämä. Musta noi on tosi söpöjä.

Ainakin tuolla lähimmässä Cittarissa nämä oli ainoat ja ostin molemmat, kun nuo suojukset on eri värisiä. Nämä minilämpötyynyt ovat uudelleen lämpeneviä.
Käyttöohje:
Tuote lämpiää taivuttamalla metallilevyä. Tuote voidaan käyttää uudelleen siten, että se laitetaan kiehuvaan veteen noin kymmeksi minuutiksi. Tuotteen pitää kuitenkin antaa jäätyä ennen kuin sitä käyttää uudelleen.

lauantai 7. syyskuuta 2013

Rollotoffee

Mä kävin tässä vähän aikaa sitten kysymässä Rollotoffeeta ja sanottiin, että sitä tulee joulun aikaan. No ei se mun mielestä kyllä ole joulukarkki vaikka jouluunkin se sopii todella hyvin. Mustia toffeita siellä kyllä oli silloin, muttei keltaisilla ja punaisilla papereilla olevia.

Tänään kävin kaupassa ja menin ihan varsin katsomaan irtokarkkeja ja huomasin, että sinne oli tullut punaisia rolloja, samoin mustia oli edelleen jäljellä. Pakko oli ostaa molempia yhteensä 290g.









perjantai 6. syyskuuta 2013

Tonttukassi

Löysin tosiaan kirpparilta tuollaisen kassin. Musta tää kassi voisi olla vaikka hauska lahjakassi. Ei siihen välttämättä ihan hirveän paljon lahjoja mahdu mutta jotain kumminkin. Tai sitten sen voi toki antaa lahjaksi jollekin. 1 euro ei tuosta kassista todellalaan ollut mielestäni iso hinta. Joskus tosin on hyvä miettiä tarvitseeko jotain oikeasti vaikka olisi kuinka halpa. Tuo kassi on onneksi todella hyvässä kunnossa ja ainakin omasta mielestäni tarvitsen sitä juuri joulujuttuihini.



torstai 5. syyskuuta 2013

Joulukirppisteltyä

Kävin tiistaina kirpparilla ja löysin jälleen jouluisia juttuja.
 Lumiukko 0,50e
Ei niinkään jouluinen, mutta talvinen ja ihan hyvin voi käyttää joulukoristeena. Mulla on myös vähän vastaava enkelikoriste.
 Kuusenkoristeita, 1e
Tuikku, kynttilä mukana

Joulupukki pullonpidike 1,5e
En ajatellut tätä pitää pullonpidikkeenä, mutta jotain muuta kivaa tuossa voi säilyttää tai pitää muuten vain joulukoristeena.



Tonttukassi oli 1e
 Tän löysin ihan ensimmäisenä ja oli ihan pakko ostaa halvan hinnan takia ja koska tuo on muutenkin niin kiva ja jouluinen.
 Tags: joulu, joulukoristeet, kirpputori, tonttu, Lapland, Lappi, Finland, Suomi

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Pipari-suklaakääretorttu

Kääretorttupohja 

4 Kananmunaa
1 ½dl Sokeria
1dl Ohratärkkelystä
½dl Kaakaojauhetta
1tl Leivinjauhetta

Täyte

200g Maustamatonta tuorejuustoa tai suklaatuorejuustoa (Marabou)
1 dl suklaakastiketta
3-4 piparkakkua

Vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja siivilöidään vaahtoon. Taikina käännellään varoen tasaiseksi. Taikina levitetään leivinpaperoidulle uunipellille.

Uuni 225 asteeseen, paistetaan pohjaa 7-8 minuuttia.

Torttulevy kumotaan sokeroidulle leivinpaperille. Annetaan jäähtyä.

Sekoitetaan keskenään tuorejuusto, suklaakastike, rouhitaan piparkakut ja lisätään ne muun täytteen joukkoon. Täyte levitetään jäähtyneelle torttupohjalle. Pohja kääritään tiukalle rullalle. Annetaan rullan vetäytyä muutama tunti kylmässä ennen kuin se tarjoillaan.

Kääretorttu tarjoillaan kahvin ja suklaakastikkeen kera.

tiistai 3. syyskuuta 2013

11 joulukysymystä

Nappasin nämä kysymykset Lumiukon joulu -blogista. Täällä olen vastannut aikaisemmin 11 kysymykseen ja tehnyt omat kysymykset

1. Joulun väri v. 2013?
- Mä en osaa sanoa vielä, tuntuu että joka vuosi värit vaihtuu. Yleensä punainen, vihreä, hopea ja kulta säilyy mutta niiden seuraksi tulee jotain kivaa. 

2. Pehmeä vai kova paketti?
- Tykkään molemmista, tällä hetkellä toiveissa on kova paketti eli kameraani pidempi objekti, kameralaukku ja muistikortti (sellainen paketti)


3. Lipeäkala vai graavi lohi?
- Graavilohi on aivan ihanaa, mutta lipeäkalasta en tykkää ollenkaan. Olen sitä joskus maistanut. Oon kalan ystävä, mutta lipeäkalsta en tykkää.

4. Etelän rantalomajoulu vai perinteinen suomalainen joulu?
- Kyllä mä tykkään enenmmän siitä perinteisestä Suomalaisesta joulusta. Tosin oishan tuollainen rantalomajoulukin ihan kiva kokea.

5. Joulun mielituoksu?
- Pipari

6. Pakollinen joulukukkasi?
- Ei mulla ole pakollista joulukukkaa, en ole oikeastaan koskaan hankkinut itselleni joulukukkia.

7. Meille vai teille joulu?
- Kirjoitin tähän pitkän rimpsun, mutta se yhtäkkiä katosia. Tosiaan yritän muistaa kaiken mitä kirjoitin.

Me ollaan yleensä joko miehen kanssa kahdestaan kotona tai sitten mennään mun vanhempia ja isovanhempia moikkaamaan mun kotiseudulle. Esim. viime vuonna käytiin mun isän luona, äidin isän ja äidin luona, äidin kotona sekä aattona olimme äitini ja hänen miehensä mökillä.

Jos ollaan täällä kotona, ollaan yleensä aatto vaan ihan himassa ja jompana kumpana joulupäivänä käydään miehen vanhempien luona syömässä.

 

 8. Glögi vai munatoti?
- Glögi, en ole koskaan maistanut munatotia

9. Joulukirkko vai ei
- Mä oon joskus miettinyt, että olisipa kiva mennä jouluna vaikka yökirkkoon. Ainakin mun kotiseudulla tai syntymäpaikkakunnalla oli yökirkko jouluna. Ei ole kuitenkaan tullut kirkossa käytyä jouluisin.

10. Vanhat perinteet ja omat uudet kujeet?
- Kumpaakin sopivassa suhteessa. Tietyt ruoat pitää olla, kuunnella jotain joululauluja ehkä vähän vanhempia ja sitten uudempia, ruokapöydässä pitää olla tietyt ruoat (graavilohi, riisipuuro ym..) vaikka ei muuten juuri joulua kovasti laittaisikaan.

11. Uskotko joulupukkiin?
- En silleen ihmeemmin :D

maanantai 2. syyskuuta 2013

Joululehdet 2012

Tässä olisi viime vuonna ostamia joululehtiä tai lehtiä jossa on ollut joulujuttuja. En osannut silloin päättää minkä lehden ostaisin, joten ostin useamman lehden. Silloin niitä ei tullut luettua, mutta ehkä ne tulee tänään sitten selattua ihan kunnolla.

Lehdissä on paljon ideoita ja vinkkejä jouluun. Löytyy varmasti vinkkejä moneen makuun ja voi löytää sellaisia vinkkejä joita itse haluaa käyttää tai tehdä oman variaationsa jostain vinkistä.

Kotivinkki joulu
- Tee itse ihanimmat joulukoristeet
- Tee itse helpot kukka-asetelmat
- Tee itse helpot kuuset allergiseen kotiin
- Jouluperinteitä
- Helppoja ideoita jouluun
Kodin Kuvalehti joulu
Unelmien joulu
- Tee itse joulun kaunein kranssi ja upeat kukka-asetelmat
-  Aattoillan täydellinen ateria - 10 perinnereseptiä ja uudet maut
- Joulun kauneimmat koristeet
- Viime hetken lahjavinkit
Koti ja keittiö Joulu

Joulun taika
- Kauneimmat koristeet
- Persoonalliset paketit
- Vinkkejä pukinkonttiin
- Ihana joulumenu ja syntinen suklaa
- 5 kiehtovaa joulukotia
- Berliinin joulutorit
Kaikkien aikojen joulu

- 236 ideaa jouluun
- Lähiruokaa joulupöytään
- Wanhan ajan käsityöt lahjaksi
- Tee itse piparikylä, paketit, ulkolyhyt, joulukalenterit, makaiset ja koristeet

tags: joulu, jouluruoka, jouluaskartelu, joululahjat, jouluideat, jouluvinkit, joululehdet, ruoka, askartelu, lehdet, lahjat, vinkit, ideat, joulukodit

Tehdään joulu yhdessä

Löysin lisää kätköistäni muutaman sisustuslehden joulunumeroa. Voisin myöhemmin kirjoitella vielä erikseen näistä lehdistä jotain mielenkiintoisia juttuja.

Deko. 12/07 
Stailaa koti joulufiilikseen ja modernit joululahjaideat

Katselin tätä lehteä ja muistin, että oon tuosta ainakin lueskellut noita joululahjaideoita ja siellä olikin pari juttua mitä silloin olisin halunnut ja kyllä ne voisi vieläkin olla tarpeellisia.
Deko. 11/11
Tehdään joulu yhdessä - 125 ideaa jouluvalmisteluihin
Divaani marras-joulukuu 09
Koristele koti jouluun

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kuvat hukassa

Mä tuossa katselin mun vanhoja joulukuvia ja huomasin, että pari kuvaa on kadonnut. Harmittaa ihan todella paljon. Musta on outoa, kun kaikki muut on tallessa, mutta just nää kivoimmat kuvat on kadonneet. Enkä löydä niitä mistään. Katselin pari muistitikkua, muutaman nettikuva-albumin ja vielä toki kaikki kansiot omalta koneeltani.  On minulla vielä yksi paikka katsomatta, mutte jotenkin tuntuu ettei se sielläkään ole.

Se on jännä, kun välillä löytää vaikka millaisia kuvia ja jotain sellaisia kuvia mitä ei edes muista. Sitten ei löydä sellaisia kuvia joita oikeasti tarvitsisi. En muistaakseni ole poistanut näitä paria kuvaa ja olisi kiva löytää ne. Oli kyllä toisaalta hauska katsella jotain verkkoalbumeita, kun ei yhtään tiennyt mitä kuvia siellä on ja löysi kuvia esimerkiksi vuodelta 2006.

Noikin pari kuvaa on ollut mun mielestä useammassakin kansiossa joten on outoa jos niitä ei löydy.