sunnuntai 30. marraskuuta 2014

1. Adventti ja pohdintaa blogijoulukalentereista.

Tänään on 1. Adventti. Onko teillä ollut jotain erityistä tekemistä tänään? Itselläni ei juurikaan. Olisi ollut kiva lähteä joulumarkkinoille, mutta nekin jäi väliin. Olen tehnyt lähinnä kotihommia ja miettinyt juttuja blogiini liittyen ja tehnyt esimerkiksi joulukalenteriin alustavia postausaiheita.


Olisi kiva tietää millaisia joulupostauksia tai joulukalenteripostauksia te haluaisitte lukea? Tämän postauksen kommenttiboksiin voi laittaa ehdotuksia jos tulee mieleen. Joulusta voi kyllä keksiä vaikka minkälaisia aiheita.

Olen tässä muutenkin miettinyt noita blogijoulukalentereita tai nettikalentereita. Itse tykkään kirjoittaa joulukalentereissa jouluisista aiheista, mutta noita kalentereita löytyy kyllä niin monta erilaista kuin on tekijöitäkin. Osalla kalenterit eivät kerro joulusta ollenkaan vaan ns. luukuista paljastuu ihan arkisia asioita, toiset taas postaavat joka päivä jonkun kuvan.

Millaisia blogijoulukalentereita te tykkäätte seurata?

tags: postausehdotus, mielipide, pohdintaa, vinkkejä, ideoita, joulukalenteri, joulublogi, postausehdotuksia, postaustoiveita

Jamie Oliverin mortteli

Blogiini tullaan usein hakusanalla Mortteli Jamie Oliver, Jamie Oliver mortteli, Jamie Oliver huhmare, Jamie Oliver mortteli Stockmann, Jamie Oliver mortteli kokemuksia ja Jamie Oliver mortteli hinta. Kaikkea löytyy.

Meillä on ollut tuo mortteli nyt vuoden, tilasin sen meille Stockmannin Hulluilta päiviltä. Saman tuotteen tilasin myös äidilleni tänä vuonna paitsi se on eri värisessä laatikossa ja pinta tuntui muutenkin vähän erilaiselta. Meidän huhmare oli vihreässä morttelissa ja äidillä sinisessä.

Olen tehnyt itse muun muassa pestoa ja muutenkin mauste- tai yrttitahnoja ruoalla. 

Normaalisti tuon morttelin hinta taitaa huidella siinä 30-50e välillä ja sarjasta löytyy myös minimorttelit jotka taitaa olla siinä 24-30e hintaan.

Tällä hetkellä tuota näytti olevan ainakin Stockmannilla, Jamie Oliver mortteli ja Jamie Oliver minimortteli.

Jyväskylän joulumarkkinat vielä tänään

Vielä tämän päivän ajan Jyväskylän Paviljongissa on Joulumarkkinat kello 10-16. Joulumarkkinoille on vapaa päässy.

tags: joulumarkkinat, joulumessut, joulumyyjäiset, joulutapahtumat, jkl, Jyväskylä

Blogijoulukalenteri -muistutus

Heippa, lisää blogisi/blogijoulukalenterisi linkki joko tämän postauksen kommenttiboksiin tai alkuperäiseen postaukseen. Olisi mukava löytää uusia blogeja ja joulukalentereita.


lauantai 29. marraskuuta 2014

Jouluradio

Jouluradio avautuu ensimmäisenä adventtina 30.11. Itse huomasin Joulun taikaa -blogin kautta, että sivuilla voi jo nyt kuunnella joulumusiikkia. Vielä en ole tänä vuonna kovinkaan paljon kuunnellut joulumusiikkia, mutta eiköhän se asia joulukuun aikana korjaannu.

tags: jouluradio, joulumusiikki, joululaulut, jouluradio.fi, xmas radio, christmas radio

Nettijoulukalentereita?

Oletteko löytäneet mitään kivoja nettijoulukalentereita? Tähän postaukseen saisi vinkkailla ja linkkailla niitä. Itse laitoin tuohon alas muutaman mitä tiedän ja yritän päivittää sitä mukaa, kun löydän jotain muitakin.

Cdon
Jysk
Positiivarit

Lasten:
Lekmer

perjantai 28. marraskuuta 2014

Askarrellen jouluun

 Löysin kirpputorilta tällaisia vanhempia jouluaskarteluvihkoja joissa on monia mielenkiintoisia ohjeita. Ainakin osassa vihkoissa on myös kaavat mukana. Erityisesti minua kiinnostaa tuo uusi tonttukirja sekä sydänvihko. Suurin osa vihkoista on ysäriltä, mutta on on myös ihan 2000 -luvun alusta.
 Uusi tonttukirja (Uudet käsityöt 13/00)

Toi kansi on mielestäni jotenkin ihanan moderni ja vihko näyttää muutenkin tosi uudelta.
 Osaatsä tehdä joulun? (Sinooperi)
 Kauneimmat jouluenkelit kirjoen, liimaten, leikaten, leipoen, ommellen (Uudet käsityöt)
 24 uutta jouluideaa (Uudet käsityöt 13/99)
 Askartele 24 joulutonttua (Uudet käsityöt 13/98)
50 uutta joulusydäntä kodin koristeeksi (Uudet käsityöt)

Löytyykö teiltä kotoa näitä tai vastaavia vihkoja?

tags: jouluaskartelu, käsityöt, kädentaidot, kirpputori, kirpparit, jouluostokset, diy, itse tein, tee itse

maanantai 24. marraskuuta 2014

Ihana lahja

Minulla oli vasta syntymäpäivät ja en ollut osannut odottaa minkäänlaista lahjaa. Mieheni aamulla sitten kiikutti minulle paketin jonka avasin heti ja sieltä löytyi uunivuoka sekä tämä silikoninen suklaalevymuotti.

Vaikka olinkin toivonut tätä, oli se silti todellinen yllätys. Tai lähinnä olin miettinyt, että tuollainen pitäisi hankkia ja netissä monesti sitä katsellut. En olisi yhtään arvannut, että saan sen lahjaksi.

Viime syksynä näin tuollaisen eräässä ohjelmassa ja piti alkaa sitä metsästämään. Mistään kaupoista en sitä löytänyt, mutta jossain verkkokaupassa tää tuli vastaan. Kuitenkin mietin pitkään hankkisinko tuollaisen.

Tuolla saa ainakin todella hyvin esimerkiksi joulusuklaat tehtyä ja tehtyä vaikka lahjaksi kavereille ja sukulaisille. Minun olisi tarkoitus kokeilla ainakin pistaasisuklaata.

tags: Ibili, suklaalevymuotti, joulusuklaa, suklaalevy, silikoni, silikoninen, syntymäpäivälahja, lahja, lahjavinkki

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

(Joulu)kynttilät

Poltatteko paljon kynttilöitä? Itse en kovinkaan paljon, mutta kyllä kynttilöitä on mukava joskus poltella. Viime vuonna meillä meni joskus sähköt todella pitkäksi aikaa joten silloin piti kynttilöitä poltella. Täällä menee välillä useinkin sähköt poikki, mutta sähkökatkot eivät yleensä kestä kovinkaan kauan. Muutaman kerran on kuitenkin ollut sähköt useamman tunnin pois joten on kiva jos kynttilöistä saa valoa.

Mä oon joskus tykännyt keräillä erilaisia kynttilöitä, mutta ne on vähän sellaisia mitä ei sitten raaski poltella. Mulla on ollut joskus LumiLinna -kynttilä. Ostettiin se muistaakseni, kun Kemissä oli lumilinna ensimmäistä kertaa. Lapsena tuli käytyä monena vuotena LumiLinnassa ja edellisestä kerrasta on siis aikaa. Tuo kynttilä taitaa olla minun äitini luona.
 
Pienempi joulupukeista, (vain tonttuko tuo on) on kynttilä.

Eniten multa löytyy kuitenkin ihan perustuikkuja ja niiden lisäksi Roosanauha -tuikut ja jotkut Lidlin hajustetut tuikut. Pitkiä kynttilöitä en oikein tykkää poltella vaikka katselin kirpputorilla adventtikynttilää tai ns. joulukalenterikynttilää josta voi polttaa vaikka yhden päivän kerrallaan.

Lumiukkokynttilä, en yhtään muista mistä tuollaisia on saanut mutta minusta toi on todella kaunis kynttilä ja tämä on ollut minulla jo kauan. Näköjään poltettu vaan sen verran, että sydän on vähän tummunut.

Kuvitukseksi valitsin siis jouluisia kynttilöitä joita minulta ei hirveän montaa löydy, mutta muutama kiva kuitenkin.

lauantai 22. marraskuuta 2014

Linkitä blogisi/blogijoulukalenterisi

Aiotko pitää blogijoulukalenteria joulukuussa, blogisi tai blogijoulukalenterisi linkitä se tähän postaukseen. Kiinnostavaa lukea muidenkin blogijoulukalentereita.



Tags: linkitä blogisi, joulukalenteri, blogijoulukalenteri, 2014, joulu, nettijoulukalenteri

perjantai 21. marraskuuta 2014

Suuri käsityö ja 100 ihanaa ideaa jouluun 2012

Kävin tänään kirpputorilla ja harmikseni sieltä ei löytynyt taaskaan oikein mitään. Jotkut pöydät notkuivat joulujutuista, mutta eivät olleen mieleisiä. Yhdessä pöydässä oli muutamia joulupalloja, mutta kun katsoi hintaa niin alkuperäinen hinta oli halvempi kuin mitä kirpparilla pyydettiin.

Tämän Suuri käsityö -lehden löysin samasta pöydästä kuin viimeksi löysin  jouluruoka -lehtiä. En ole varma oliko tätä lehteä silloin viimeksi, mutta silmiini osui lehdestä tuo 100 ihanaa ideaa jouluun ja oli pakko heti ostaa. Olin muutenkin ostamassa tätä lehteä 1,50e hintaan, mutta pöydässä olikin -50% alennus joten hintaa tälle jäi 0,75e.

Yhdessä pöydässä oli joku joulukirja, mutta se olikin joku joulukirja miehille :D. Ei sillä, miksei sitä olisi voinut ostaa? Joulukirja se olisi varmaan ollut siinä missä muutkin.

tags: käsityö, askartelu, joulu, 100 ideaa jouluun, ihanaa, idea, vinkit, jouluideat, jouluvinkit, jouluaskartelu, joulukäsityöt, ihania jouluideoita, ihania jouluvinkkejä, joulu 2012, joulunumero, joululehdet, joululehti

torstai 20. marraskuuta 2014

Valkoiseen joulukuuseen koristeet

Mä olen tätä asiaa kysellyt blogissa aikaisemminkin viime vuoden puolella, kun ostin valkoisen joulukuusen. Kyselin siis, että millaiset tai minkä väriset koristeet sopisivat valkoiseen joulukuuseen. postaus.

En ole vielä kuusta aikaisemmin koonnut tai koristanut, koska ostin sen viime vuonna niin myöhään.

Itselle tuli ainakin mieleen sininen, punainen tai musta. Musta ei kuitenkaan ole niin jouluinen väri, mutta se saattaisi näyttää kivalta. Hopeaa mietin myös, mutta siinä vaikuttaa myös todella paljon se millaisia ne koristeet on.

Joulukuusi on yhä paketissa, kun en ole ehtinyt vielä tehdä kunnon joulusiivousta ja onhan tässä jouluunkin yli kuukausi aikaa. Milloin te aiotte koristella joulukuusen tai kantaa joulukuusen sisälle?

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Päivä paloasemalla 22.11.2014

Tulevana Lauantaina (22.11.2014) on Päivä paloasemalla -tapahtuma monilla paloasemilla. Kannattaa katsoa linkistä löytyykö listasta lähellä olevaa paloasemalla ja käydä tutustumassa toimintaan. Myös tapahtuman kellon ajat saattaa vaihdella joten kannattaa katsoa mihin aikaan tapahtuma on.

tags: palokunta, paloasema, päivä paloasemalla, tapahtumat, paloturvallisuusviikko, palolaitos, koko perheen tapahtuma

tiistai 18. marraskuuta 2014

Jälleen jouluisia hakusanoja

100 kysymystä joulusta
joulu aiheiset kysymkset
jouluaiheisia kysymyksiä
joulukysymykset

materiaaliton joululahja

valkoinen joulukoti

valkoinen joulukuusi tai valkoinen kuusi

hirvimuotti
- Ikeassa on hirvimuotteja, mutta samassa setissä tulee muitakin muotteja.  Löytyvät Drömmar. Muualla en muistaakseni ole hirvimuotteja nähnyt, mutta luultavasti sellaisia jossain on ja pienempiä kuin tuo.

jouluelämää

mustikkamäen joulu
askarteke sydän kortti jouluksi
joulua askartelu
joulu blogeja
joulu lehti
joulukalenteri dvd toljander
joulumaan askartelu

karpalokuppikakut
- Eipä ole koskaan tullut maistettua tai leivottua.  Voisi olla ainakin kivan jouluisia

lontoon joulutorit
- Voisi olla varmaan aika mielenkiintoisia
 
myydään valkoinen joulukuusi
- Ei ole ainakaan minun kuuseni myynnissä.

t joulu pinterest

pakollinen joulu joulublogi
Pakollinen joulu, sitä on tosin päivitetty viimeksi 2012

the joulukalenteri sanonnat
- Katselin juuri viime viikolla kaupassa The Joulukalenteri dvd:tä

tonttu toljanteri mainos 2014
- Tonttu Toljanteria ei tule tänä jouluna vaan tulee ihan toinen joulukalenteri 


maanantai 17. marraskuuta 2014

Ehdota jouluisia postausaiheita

Onko teillä joskus joku aihe mielessä mistä haluaisitte kirjoittaa blogiin, mutta ette tietenkään muista sitä kun olette koneen ääressä? Itselläni on ainakin joskus sellaisia hetkiä ja yleensä kirjoitan esimerkiksi paperille tai kännykkään jos tulee mieleen mielenkiintoisia aiheita. Tänään en muistanut kirjoittaa jotain aihetta ylös. Ehkä se jossain vaiheessa tulee mieleen.

Olisiko teillä kuitenkin jotain kivoja jouluisia postausehdotuksia mistä haluaisitte lukea? Sellaisia saisi nyt laittaa tulemaan. Minkälaiset aiheet teitä erityisesti kiinnostaa joulussa?

Tags: postausideat, postausehdotukset, joulu, postausideoita, postausehdotuksia, jouluinen, jouluisia

perjantai 14. marraskuuta 2014

Kauppojen jouluosastot

Kävelin tänään Jyskin ohi ja siellä oli ikkunoissa tällaisia mainoksia. Tuli mieleen, että pitää varmaan käydä Jyskissä katsomassa millaisia koristeita siellä on. Harmikseni Jysk oli ehtinyt mennä jo kiinni joten en voinut siellä piipahtaa.

Oletteko tehneet jo joulukoristeostoksia ja missä? Onko jotain perinteisiä paikkoja missä käytte vuosittain joulukoristeita katsomassa?

Mä kävin viime vuonna muun muassa Clas Ohlsonilla ja Jyskissä. Viime vuonna kävin Jyskissä alennusmyynneissä, mutta en löytänyt sieltä mitään kivaa. Parhaimmat koristeet olivat ehtineet jo silloin mennä. Ikeassakin kävin juuri ennen joulua (Kuopiossa) ja heti joulun jälkeen (Tampereella), mutten löytänyt mitään. Tosi monissa paikoissahan joulujuttuja myydään.

Olen onneksi kirpparilta löytänyt kivoja joulujuttuja, en tosin tänä vuonna kovinkaan paljon, mutta viime vuonna löysin usemmankin kivan joulukoristeen.

torstai 13. marraskuuta 2014

Kaikkien aikojen jouluelämää

 Tämän Kotilieden joululehden ostin jo viime viikolla kivan kannen ja hinnan perusteella. Tämä oli siis tarjouksessa hintaan 4,95e. Lehteen en ole vielä ehtinyt perehtyä kovinkaan paljon, mutta ainakin kannen perusteella lehdessä on mielenkiintoisia aiheita.
Kaikkien aikojen jouluherkut tupsahti postilaatikkoon tiistaina. Eniten lehdessä kiinnostaa tällä hetkellä tuo Runsas kalapöytä -aihe, mutta toki muutekin aiheet ovat todella mielenkiintoisia. Tämän lehden lisäksi minulla on tallessa muitakin ruoka-aiheisia joululehtiä ja kirpparilta tiistaina ostamani ruokalehdet, postaus täällä.

Valkoparta


Kirpparireissulla löysin myös tuollaisen joulupukin. Hintaa täällä pukilla vain 2,80e. Ei minun mielestäni kovinkaan kallis. Tuo yltää minua hieman yli polveen asti, joten on melko pitkäkin joulukoristeeksi. Mielestäni tuo sopisi esimerkiksi koristeeksi ulos tai johonkin nurkkaan, ei sentään häpeämään ja tuohon voisi laittaa ehkä jotain koristeitakin roikkumaan vai mitä laittaisitte tuohon kädessä olevaan häkkyrään?


Muistin myös heti, että minulla on samantyylinen joulukoriste, mutta paljon pienempi. Noissa on minun mielestäni jotain kivaa ja todella jouluista. Nämäkin on ostettu kirpparilta, muistaakseni viime vuonna. Viime vuonna löysinkin todella paljon erilaisia koristeita kirpputorilta.

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Arvonta Joulupuun alla -blogissa

Joulupuun alla -blogissa on jouluinen arvonta ja päätin vinkkailla siitä täällä blogissani. Arvontaan on aikaa osallista sunnuntaihin 23.11.2014 saakka. Ei muuta kuin osallistumaan.

http://joulupuunalla.blogspot.fi/2014/11/adventtikalenteriarvonta-ja-tonttutytto.html
Kuvaa klikkaamalla pääset arvontaan

Herkulliset joululehdet

Vihdoinkin löysin kirpputorilta jotain jouluista, nimittäin jouluisia ruokalehtiä. Muita joululehtiä ei oikeastaan löytynyt, mutta nämäkin kelpaavat todella hyvin. Olisi siellä ollut yksi Kotilieden joululehti vuodelta 1994 ja olisihan se varmasti ollut ihan nostalginen. Keskityin kuitenkin näihin vähän tuoreempiin lehtiin.
Meidän mökki jouluextra 2013
Meidän mökki oli siis ainoa ei-ruokalehti. 
Kotivinkin jouluherkut 2011

Kotivinkin jouluherkut 2007
Kotivinkin jouluhrkut 2010
Kotivinkin jouluherkut 2008
Kotivinkin jouluherkut 2012

tags: joululehdet, jouluruoka, joululeivonta, ruoka, food, leivonta, baking, cooking, ruokalehdet, jouluruokalehdet, joululeivontalehdet

Naisten joulumessut Helsingissä

3.-7.12.2014
Osoite: Wanha Satama, Pikku Satamakatu 3-5, Helsinki (Katajanokka)

Wanhassa Satamassa Katajanokalla järjestettävilla messuilla kaikki näytteilleasettajat ovat naisia, jotka myyvät itse käsin tekemiään tuotteita. Tarjolla on muun muassa neuleita, taidetekstiilejä, joulukoristeita, keramiikkaa, koruja, nahka- ja puutöitä, kynttilöitä ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita sekä jouluherkkuja.

Näytteilleasettajia on yli 370 eri puolilta Suomea. Naisten Joulumessuja on järjestetty jo vuodesta 1922. Naisten Joulumessuilta on helppo löytää kotimainen, korkealaatuinen, yksilöllinen ja ekologinen lahja sellaisellekin, jolla on jo kaikkea.


Messulippu
aikuisille 5 e/päivä
lapset 1-0 e/päivä

Tags: joulu, joulumessut, joulumyyjäiset, messut, myyjäiset, tapahtumat, joulutapahtumat, vinkki, jouluvinkki, Helsinki, Helsingin joulumessut ja tapahtumat

tiistai 11. marraskuuta 2014

Pullokynttilä

Edellisessä postauksessa kerroin kuinka olin saanut Instagramiin kynttilähaasteen jossa oli tarkoitus kuvata kolmena päivänä kynttilöitä ja laittaa kuvat sinne. Tänä aamuna silmiini osui kuvan pullokynttilä jonka olen löytänyt joitain vuosia sitten kirpputorilta. Tuolla ei muistaakseni ollut hintaan kuin euro tai pari.

Pullokynttilästä piti ehdottomasti saada kuva. Joskus mietin, että antaisin tuon äidilleni lahjaksi ja se piti ottaa mukaan, kun lähdettäisiin kohti kotiseutuani, mutta jossain vaiheessa matkaa tietenkin muistui, että se unohtui kotiin. Oltiin tietenkin matkattu jo sen verran ettei ollut enää järkeä palata kotiin hakemaan sitä.

Tuon tyylinen kynttilä olisi mielestäni todella hyvä ja kaunis lahjaidea, vai mitä olette mieltä? Kynttilä on mielestäni myös aika jouluinen. 

tags: candle, kynttilä, joulu, lahjaideat, joululahjat, ideat, vinkit, jouluvinkit

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kynttilät

Sain Instagramissa kynttilähaasteen jonka otin vastaan ja ajattelin tännekin laittaa muutaman kynttiläkuvan. En kuitenkaan alkanut sytytellä niitä vaan muuten halusin laittaa kynttiläkuvia. Ensimmäisessä kuvassa olevan kynttilälautasen sain syntymäpäivälahjaksi pari vuotta sitten. Todella kaunis mielestäni, mutta ei ole tullut siis poltettua noita kynttilöitä.
Myös Roosa nauha -kynttilät sain syntymäpäivälahjaksi samana vuonna. En ole noita polttanut, kun on edellisiäkin tuikkuja vielä jäljellä.
Sydänvadin löysin joskus kirpparilta. Kaverini katseli tuota kerran, muttei ostanut. Seuraavalla kerralla se oli -50% alennuksessa joten piti se ostaa. Tuota vatia voi käyttää vaikka tarjottimena.

Onko teillä tapana polttaa paljon kynttilöitä?

Me toisinaan miehen kanssa poltetaan kynttilöitä, välillä taas huomaa ettei niitä ole tullut poltettua pitkään aikaan. Viime talvena meillä meni sähköt, joten silloin kynttilöitä tuli poltettua ettei tarvinnut ihan pimeässä istua. Ihan tunnelmallisiahan ne on.

lauantai 8. marraskuuta 2014

Kirppareiden joulutyhjyys

Mä olen viime aikoina käynyt kirpparilla tosi vähän ja, kun olen käynyt, en ole löytänyt oikeastaan mitään. Varsinkin mitään joulujuttuja. Joskus löysin pari joulukirjaa joista kumpikin oli ihan liian kalliita. Yksikin kirja oli tosi ohut ja 5e oli siitä minun mielestäni aivan liian kallis. Toisesta kirjasta aiemmin kuitenkin maksoin saman hinnan koska se oli kivan kokoinen ja näytti lähes uuden veroiselta.
Viime vuonna löytänyt hyvää joulua -laatikko. Tämä tuli ostettua ihan alkusyksystä, kun sen bongasin ja ajattelin, että mitä sitten vaikka jouluun olisi vielä aikaa. Ei se laatikko kuitenkaan enää joulun aikaan ole siellä kirpparilla.

Viime vuonna kävin jatkuvasti kirpputoreilla ja tein kivoja joululöytöjä. Silloin en löytänyt kirjoja enkä lehtiä, mutta löysin joulukoristeita ja kivan joulukassin. Nyt olen yrittänyt etsiä joululehtiä enkä ole niitä löytänyt ollenkaan kirpputoreilta.



Oletteko tehneet jouluisia löytöjä kirpputoreilta? Kirpparit on musta kivoja paikkoja tehdä hyviäkin löytöjä, mutta tällä kertaa itseäni ei ole vain onnistanut. Lehdet olisivat ihan mahtava juttu, mutta ehkä ihmiset eivät halua niitä myydä tai sitten ei vain kohdalleni ole osunut.



perjantai 7. marraskuuta 2014

Perinteiset naisten joulumessut Oulussa 2014

Oulussa järjestetään perinteiset naisten joulumessut 29-30.11.2014 (lauantai ja sunnuntai) kello 10-17 molempina päivinä.
Osoite: OAMK:n Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Kiviharjuntie 8, Oulu (Oulun ammattikorkeakoulu)

tags: joulumessut, mll, Mannerheimin lastensuojeluliitto, joulu, joulutapahtumat

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Valkoinen joulukuusi

Mun blogiin tullaan monesti hakusanalla valkoinen joulukuusi ja olenkin joskus niistä hieman blogissani kirjoitellut. Viime vuonna olin joulun aikaan Oulussa ja kävimme miehini kanssa Puuilo -nimisessä kaupassa. Siellä tuli vastaan melko pitkä valkoinen joulukuusi, 195cm ja maksoi vain n. 40e. Ainakin mielestäni suht edullinen, kun monesti olen nähnyt samankokoisia kuusia 100-200e hintaan. Kuusi on minulla edelleen paketissa, kun en viime vuonna sitä ehtinyt esille ottaa. Tänä vuonna aion sen kuitenkin koristella.

Millaiset koristeet (esimerkiksi minkä väriset) teidän mielestänne sopisivat joulukuuseen?

Puuilon lisäksi olen nähnyt valkoisia joulukuusia ainakin Clas Ohlsonilla, Elloksella, Kodin ykkösessä tai Citymarketissa.

Oletteko törmänneet jossain valkoisiin joulukuusiin ja mitä mieltä olet valkoisesta joulukuusesta/tekokuusesta?

tags: tekokuusi, joulukuusi, valkoinen, joulukoristeet, joulukoristelu, valkoiset joulukuuset, valkoinen joulukuusi

tiistai 4. marraskuuta 2014

Joululahjojen hankkiminen II

- Lahjojen hankkiminen/antaminen etukäteen
Voiko lahjoja antaa etukäteen tai sanoa, että tämä on nyt sitten joululahja ja et välttämättä saa muuta tänä jouluna. Mä muistan esimerkiksi sellaisen, että kun olin ala-asteella ja me muutettiin ennen joulua, sain omaan huoneeseeni uusia huonekaluja ja ne oli tavallaan joululahjoja. Sain esimerkiksi sängyn ja yöpöydän sekä niiden lisäksi oman lankapuhelimen omaan huoneeseen. Ja ne oli sitten tavallaan joululahjoja. Sain mä varmaan samana jouluna muutakin, mutta noi oli ihan mieleisiä lahjoja.

- Kaikkia joululahjoja ei tarvitse hankkia yksin
Voi esimerkiksi porukalla miettiä kuka ostaa kellekin lahjan, voi tehdä esimerkiksi arvonnan kuka osuu kellekin. Ja esimerkiksi parisuhteessa voi miettiä, että jakaa lahjojen ostamisen tai tekemisen puoliksi.

- Joululahjaideat
Kannattaa tutustua kauppojen joululahjaideoihin ja -vinkkeihin, mutta samalla myös miettiä mikä käy lahjan saajalle ja mistä hän tykkää. Myös blogeissa on monesti kivoja joululahjavinkkejä ja -ideoita.

Myös itse voi kehitellä erilaisia kollaaseja lahjaideoista omaan blogiin, että myös muut voivat saada inspiraatiota niistä ja löytää ehkä joulun kivoimmat lahjat. Joskus lahjojen hankkiminen voi olla vaikeaa, eikä tiedä mitä ostaisi joten verkkokauppojen lahjavinkit voi ehkä helpottaa päätösten tekemistä.

Toisinaan jotkut nettikaupat ovat keskittyneet vain tiettyyn tuoteryhmään ja joskus joissain nettikaupoissa on vähän liikaakin kaikkea. Kannattaa laittaa mielenkiintoisimmat nettikaupat esimerkiksi kirjanmerkkeihin.

- Lahjakortit
Pidin ennen lahjokortteja joten tylsinä ja persoonattomina. Nykyään ne on musta ihan hyvä joululahja jos ei oikein tiedä mitä ostaisi tai haluaisi ostaa esimerkiksi vaatteita, muttei tiedä minkälaisia. Tässäkin olisi hyvä tietää mistä kaupasta lahjan saaja vaatteensa ostaa joten osaisi ostaa lahjakortin oikeaan kauppaan. Lahjakortit on mun mielestä hyvä ainakin siinä mielessä, että tuleekin ehkä ostettua niitä oikeita juttuja. Rahalahja voi usein mennä ihan turhiin juttuihin.

- Aloita lahjojen hankkiminen ajoissa
Tästä kirjoittelin jo kyllä edellisessä postauksessakin, mutta sitä ei vaan voi korostaa tarpeeksi. Tai sitä ei vaan voi olla korostamatta. Muistan, kun joskus itse ostin miehelle lahjan jo joskus elo- tai syyskuussa ja ihmiset kyseli että miten mä niin aikaisin jo ostelen joululahjoja. Miksei jos kohdalle sattuu osumaan. Sitten samat ihmiset ahdistuu juuri ennen joulua, kun ei taaskaan tullut ostettua joululahjoja ajoissa. Tosin, kukin tyylillään.

- "kupongit"
"Tällä kupongilla saat..." Musta nää lahjat voi olla ihan hauskakin idea ja materiaaliton. Näihin voi itse keksiä vaikka millaisia asioita. Jossain tätä lahjaa pidettiin turhana, mutta omasta mielestäni tällainen voi vaikka piristää jotain ihmistä. Esimerkiksi tällä kupongilla saat lenkkeilyseuraa niin ja niin monta kertaa. Ei se silti tarkoita etteikö lenkille voisi mennä useamminkin tämän ihmisen kanssa, mutta ideana pidän tästä. Eikä välttämättä maksa paljon.

Joululahjat nettikaupoista
Verkkokaupoista lahjojen ostaminen on nykyään suosittua ja nouseva trendi. Ei tarvitse juosta kaupoissa hiki hatussa ja miettiä, että mitä nyt ostaisi kellekin. Toki netissä on sitten todella paljon valinnanvaraakin, välillä liikaakin. Tavaralahjojen lisäksi netistä voi tilata erilaisia palvelulahjoja ja ns. aineettomia ja materiaalittomia lahjoja.

Tuleeko jotain muita juttuja mieleen tähän listaan?

tags: joulu, joululahjat, mielipide, lahjavinkit, vinkkejä jouluu, joululahjojen hankkiminen

maanantai 3. marraskuuta 2014

Joululahjojen hankkiminen

- Ostetut vs. itsetehdyt lahjat
* Ostatko lahjat vai teetkö itse

- Vähemmän on enemmän
* Ei ole pakko ostaa paljon lahjoja, esimerkiksi yksi laadukas riittää sekä toinen pienempi. Esimerkiksi musta on tässä joskus outoa, että joku toivoo vaikka tiettyä lahjaa sanotaan, että se on liian kallis. Sitten kuitenkin ostetaan kymmenen muuta lahjaa jotka maksavat yhteensä saman verran kuin tämä yksi mieleinen. Toiset eivät välttämättä kaipaa kuin juuri sen yhden lahjan eikä niitä kymmentä ei välttämättä niin mieleistä. Toki ymmärrän, että joku lahja voi tuntua liian kalliilta, mutta kannattaa punnita ostaako sen yhden isomman tai vähän kalliimman kuin ne kymmenen muuta.

* Tästä tulee mieleen, että lahjoja ei ole aina pakko ostaa pelkästään jouluna. Miksei lahjoja ihmisiä voisi lahjoa ihan muuten vain. Eikä aina sanoa, että mietitään sitä sitten jouluna. Tai miksei niitä joululahjoja voisi hankkia pitkin joulua eikä sitten ihan viime tipassa?

- Lahjabudjetti
Mieti paljonko käytät kenenkin lahjaan rahaa tai jos teet lahjat itse, voi hyvin miettiä paljon materiaalit maksavat.

- Hyödynnä alennusmyynnit

- Lahja porukalla
Joskus voi miettiä ostaisiko porukalla jollekin joululahjan. Aika usein tätä tulee mietittyä vain syntymäpäivälahjojen tai häälahjojen kohdalla, muttei miksei joululahjankin kohdalla voisi miettiä.

- Lahjavaihtoehdot: esim. tavara, matka, materiaaliton lahja

- Lahjaton joulu?
* Joskus ihmiset päättävät että tänä vuonna ei anneta kellekään lahjoja. Se on myös ihan mahdollista, mutta aika usein kuitenkin joku hankkii lahjoja vaikka olisikin päätetty toisin.

 - Mieti lahjan saajan ikä sekä onko hän mies/nainen/tyttö/poika ja mistä lahjan saaja tykkää

- Aloita lahjojen hankiminen ajoissa
Usein lahjojen hankkimisesta tulee stressi jos niitä alkaa hankkia vasta juuri ennen joulua. Itse ainakin tykkään katsastaa välillä jo "etukäteen" jos tulee vastaan kivoja joulujuttuja ja joululahjoja. Esimerkiksi viime syksynä ostin elokuussa jo kirpparilta joulukoristeita, koska tuli kivoja vastaan-

Tuleeko jotain muita juttuja mieleen tähän listaan?

tags: joulu, joululahjat, mielipide, lahjavinkit, vinkkejä jouluu, joululahjojen hankkiminen