keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Karpalochutney ja muut Deluxe -tuotteet


Mä ostin viime vuonna Lidlistä purkin Karpalochutneyta ja tänään löysin sen tuolta pöydältä. Muistaakseni ostin sen viime jouluksi muttei tullut käytettyä. Ehkä ensijouluksi. Yleensä tykkään tehdä tuollaisia juttuja itse, mutta joskus on mukava mennä sen helpoimman kautta ja edes maistaa miltä maistuu esimerkiksi kaupan chutney. Mangochutney on sellainen mitä olen ehdottomasti itse halunnut tehdä.

 Spiced cranberry chutney with apples eli maustettu karpalochutney omenan kera.

Karpalochutney kuuluu Lidlin Deluxe -tuotteisiin. Tämän sarjan tuotteita myydään ainakin joulun aikaan, mutta olen nähnyt niitä myös muulloinkin. Tästä sarjasta olen itselleni ostanut suola- ja pippurimyllyn ja käyttänyt muun muassa Pappardellepastaa. Muuten sarja on jäänyt minulle aika vieraaksi. Toisinaan tulee kyllä katsottua millaisia tuotteita olisi tarjolla.


Miehelle ostin viime vuonna samasta sarjasta konjakkisinappia ja jonkun sinappikastikkeen. Konjakkisinappia lähinnä jouluksi, mutta ei tullut käytettyä sitä silloin. Olisi voinut sopia esimerkiksi kinkun kanssa.

tags: Lidl, Deluxe, joulu

tiistai 29. syyskuuta 2015

10 pientä joululahjavinkkiä

Ajattelin tehdä tällaisen pienen joululahjavinkkeihin liittyvän jutun. Suurin osa jutuista maksaa alle 10e, osa taas alle 20e. Esimerkiksi huhmareesta olen itse maksanut 19,90e, mutta olen nähnyt tuota samaa myytävän noin 20-40e. Osa varmasti toimii myös esimerkiksi pikkujoululahjana.

 Gluteenittomia pipareita, toki myös tavalliset piparit voivat olla mieleinen lahja jollekin. Myös itsetehdyt piparkut ovat varmasti mainio ja mieluinen lahja.
 Tangle Teezer Aqua Splash tai Invisibobble -hiusrinkuloita
Tangle Teezer -harja on ollut suosittu jo pitkään, itsellä on ollut nyt eniten käytössä tuo suihkussa käytettävä Aqua Splash. Käytän myös Invisibobble -rinkuloita usein. Niitä löytyy todella monessa eri värissä.
 Tykkää/Ei tykkää -leimasimet. 
Näitä olen nähnyt ainakin netissä joissain nettikaupoissa. Itse ostin tämä Jyväskylästä SurpriseMe -nimisestä lahjatavarakaupasta joka sijaistsee Forumissa.
Punainen puhelinpankki jonka sisällä on toffeeta.
Ainakin laivalla olen nähnyt näitä.
 Huhmare.
Itselläni on Jamie Oliver -huhmare ja sellaisen ostin myös äidilleni viime vuonna Stockmannin Hulluilta päiviltä. Näitä löytyy ihan tavallisista tavarataloista.
 Minilämpötyynyt tai miksei isompiakin.
Näitä oon nähnyt ihan tavallisissa tavarataloissa.
 Nordqwist -muumitee.
Tämä tee on kofeiinitonta, mutta Muumiteetä löytyy myös esimerkiksi sinisessä paketissa. Kaikki hauska on hyvää vatsalle ;).
 Roosanauha -tuikkuja
 Suklaalevymuotti, itse sain tämän viime vuonna mieheltä syntymäpäivälahjaksi.
Netistä löysin tätä ainakin Chez Marius -nettikaupasta.
Iloleipuri, kakkutikkarimuotti. 
Löytyy ihan tavallisista tavarataloista ja sekatavarakaupoista.

maanantai 28. syyskuuta 2015

Seuraa blogiani

Jouluinen -blogini löytyy nyt myös Blogit.fi:stä sekä Blogipolku.fi:stä.

Blogit.fi:

Blogipolku.fi:
Blogipolku

Löydät blogini myös:

BlogLovin':
Follow on Bloglovin

Blogkeen:
Jouluinen

Minut löytää myös Instagramista:

Instagram
        
Tags: blogit, joulublogit, Blogit, Blogipolku, Bloglovin', Blogkeen, Instagram

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Leivo joulu kotiin

Löysin viimeksi kirpparilla käydessäni Kotilieden jouluisen leivontalehden. Vähän aikaa piti miettiä, että jokohan minulla on tämä. Ainakin joku Kotilieden lehti minulla on viime vuonna missä oli myös jotain joululeivontaa tai -ruokia. Tämä on siis myös vuodelta 2014.

Kiinnostavia ohjeita, varsinkin tuo joulukalenteri: herkku joka päivälle on mielenkiintoinen. Kiinnostaa myös erilaiset jouluisat ohjeet kakuista.

Oletteko kokeilleet raakaleivontaa? Itse en ole, mutta on ollut joskus mielessä. Raakasuklaan valmistuspaketti minulla olisi valmiina kotona. Ohjeita raakaleivontaan olen bongaillut joistain blogeista.

Lehdessä on myös lahjavinkkejä eli tarvikkeita leipojille. Noista lehden vinkeistä minua kiinnostaisi näkkileipäkaulin. En ole vielä sellaista koskaan missään nähnyt ja minun yhdessä leivotakirjassani on näkkileivän ohje jossa tuollaista neuvottiin käyttämään.

Lehdessä mainostettiin myös esimerkiksi Stockmannilta saatavaa Home Made -keksileimasinta jonka itsekin Stockmannilta bongasin. Siellä oli myös leimasin piparkakuille. Leimasimien merkki on Birkmann.

lauantai 26. syyskuuta 2015

Liebster award

Sain haasteen Joulu Mimmin luona -blogista.

Ideana on:
1. Kiittää sinut nimennyttä bloggaajaa ja laittaa linkki hänen blogiinsa.
2. Vastata sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimetä ja linkata 11 Liebster awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksiä 11 uutta kysymystä blogisteille.

1.  Mitä odotat syksyltä 2015?
- Jos pääsisi käymään jossain reissussa ja ehkä jouluaiheisissa tapahtumista.

2. Milloin alat valmistautua jouluun?
- Varmaan loka- tai marraskuussa. Toki nytkin olen jonkun verran jo joulublogia kirjoittanut, mutta ei se niin valmistautumista kai vielä ole.

3. Mikä on mieluisin jouluelokuvasi?
- Ei ole oikein mitään tiettyä jouluelokuvaa joka olisi ylitse muiden.

4. Mikä on ollut mieleenpainuvin joulumuisto elämässäsi?
- Varmaan jotkut lapsuuden joulut, joulupukin käyminen ja eräänä jouluna sain käsin veivattavan jäätelökoneen joululahjaksi. Se on edelleen äidilläni tallessa, mutta ilmeisesti siitä puuttuu yksi osa.

5. Teetkö itse joululahjoja?
- Harvemmin tulee tehtyä, mutta olen miettinyt että tekisi itse tutuille joulusuklaata

6. Tykkäätkä käydä joulumyyjäisissä?
- Haluaisin käydä, joskus vaan tuntuu että ne menee ohi silmien tai ovat liian kaukana.

7. Kokoatko itse joulukukka-asetelmia?
- En kokoa tai en ainakaan ole ennen koonnut. Eihän sitä tiedä jos tänä vuonna innostuisi.

8. Mikä on tärkein jouluperinteesi?
- Jouluruokien tekeminen ja syöminen, on myös muita perinteitä.

9. Milloin joulu alkaa perheessäsi?
- Milloin mitenkin. Lapsuudessa meillä oli tapana laittaa jouluvalot palamaan minun syntymäpäivänäni eli marraskuun puolessa välissä.

10. Tykkäätkö leipoa jouluksi?
 - Toisinaan tykkään. Välillä huomaan löytäväni monia ohjeita ja ei oikein osaa edes päättää mitä tekisi. Onneksi mieheni äiti tekee jouluna todella hyvää piparkakku-juustokakkua.

11. Uskotko tonttuihin?
- Toki ;)

Kysymykset haastetuille:
1. Oletko syysihminen ja mikä on parasta syksyssä?
2. Minkälaisista asioista innostut?
3. Minkälaiset asiat saa sut ärsyyntymään?
4. Mikä on parasta bloggaamisessa?
5. Mistä unelmoit tällä hetkellä?
6. Seuraatko urheilua, mitä?
7. Mitä harrastat?
8. Oletko jouluihminen?
9. Parasta joulussa?
10. Tykkäätkö laittaa ruokaa? Mikä on bravuurisi?
11. Kerro paras asia asuinpaikastasi?

Haastan:
Tanja ihmemaassa
Henriikka
Kaikkea kodista
Köyhät, kauniit ja kurvikkaat
Beautiful tragedy
Arjen helmiä
Mayo
Armageddon Outta here
Daralandia
Elämää Koivurannassa
Emme me pimeää pelkää

Tällä hetkellä odotan... -haaste

Tuli mieleen tällainen jouluhaaste jossa pitää miettiä mitä odottaa tällä hetkellä. Kaikkien juttujen ei tietenkään tarvitse liittyä jouluunkaan, mutta itselle tuli muutama jouluaiheinen asia mieleen.

- Joululehtien ilmestymistä kauppoihin ja toki tilaamani lehden kolahtaminen postilaatikkoon. Kirpparilta olen ostanut jonkun verran erilaisia joululehtiä muun muassa viime vuodelta.

- Joulutapahtumia, olisi ihana päästä käymään joillain joulumarkkinoilla tai messuilla. Myyjäisiin olisi myös mukava päästä.

- Pikkujouluja. En tosin osaa edes sanoa onko meillä tänä vuonna mitään pikkujouluja. Olisi kiva päästä näkemään tuttuja. Tykkään myös niin sanotuista kotipikkujouluista.

- Jouluruokaa. Jouluruokaa on ihana syödä esimerkiksi jo pikkujouluissa ja sitten tietty jouluaattona ja -päivänä. Jouluruoka on jotenkin ihanan simppeliä, mutta silti todella maistuvaa.

- Uusien lahjapapereiden ilmestymistä kauppoihin. Minulta varmaan löytyy kaapistakin paperia, mutta tykkään myös tutkiskella joka syksy uutta valikoimaa.

Mitä sinä odotat esimerkiksi joululta tai tältä syksyltä?



tags: jouluhaaste, jouluisia haasteita, joulukysely, kysely, haaste



perjantai 25. syyskuuta 2015

MLL:n joulumessut Oulussa 2015

Mannerheimin lastensuojeluliiton Perinteiset 42. Naisten Joulumessut järjestetään 28.-29.11.2015 klo 10-17 OAMK:n Sosiaali- ja terveysalan yksikössä, Kiviharjuntie 8 (Professorintien kampus).

Linkkiä messuille esimerkiksi  täällä

Tags: joulumessut, joulutapahtumat, Oulu, joulumyyjäiset

torstai 24. syyskuuta 2015

Tontut kurkkii...

Tonttu jo kurkistelee takan reunuksella

Ei muuten mitään hajua mistä tämä tonttukynttilä on meille tullut, mutta itse ainakin tykkään tuosta. Luultavasti ollaan saatu joululahjaksi tai yleensäkin vain jouluksi koristeeksi. Tämä kynttilä on sellainen jota en ainakaan nyt raaski polttaa.

Onko teillä jotain suosikkikynttilöitä tai sellaisia kynttilöitä joita pidätte vain koristeena?

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Anni Polva - Joulumuisto

Kävin lauantaina kirpputorilla ja jälleen silmiini osui yksi joulukirja. Hintaa tällä Anni Polvan Joulumuisto -kirjalla oli 1e eli ei siis ollut kallis.

Kirja on hyvässä kunnossa. Muuten ei juurikaan joulujuttuja näkynyt, muutamia joulukoristeita muttei sen ihmeellisempää. Aika useasti olen jo elo-/syyskuussa löytänyt kivoja koristeita ja muita jouluisia tarvikkeita.

Kirjoittelin joulukirjoista aikaisemmin myös muun muassa tässä postauksessa.

Tags: joulukirjat, joululukemiset, joulumuistoja

tiistai 22. syyskuuta 2015

Maistuu aivan joululta

Maistuu aivan joululta. Se minulla tuli ensimmäisenä mieleen tästä Fazerin Winter edition -suklaasta joka sisältää mantelia, karpaloa ja jouluisia mausteita. Karpalot eivät mielestäni juurikaan maistu suklaassa tai ei ainakaan häiritsevästi.

Mausteet sopivat todella hyvin suklaan joukkoon. Vaikka suklaa onkin maitosuklaata, se ei maistu mielestäni liian makealta. Toki on makea, mutta mausteet ehkä vähän taittavat sitä makeutta. Jos suklaa maistuu, suosittelen kokeilemaan tätä suklaata.

tags: joulusuklaa, talvisuklaa, Fazer Winter Edition, suklaa, makeiset

maanantai 21. syyskuuta 2015

Fiilistellään joulua


Vähän jo odottelen uutta Pirkan ruokalehteä joka ilmestyy vasta 2.11 eli 1,5 kuukautta saa vielä odotella. Kiinnostaa erityisesti nuo raikkaat joulumenut. Itsellä on tallessa muutama edellisten vuosien Pirkan ruoka- tai Mitä tänään syötäisiin -lehti jossa on jouluaiheisia ohjeita.

Olen jo kirjanmerkkeihin lisäillyt muutaman mielenkiintoisen joulureseptin ja erilaisia bataattiohjeita joita voi hyödyntää jouluna. Olen aivan innostunut bataatista tällä hetkellä ja olen yrittänyt miettiä erilaisia jouluisia ohjeita bataatista. Olen myös pohtinut aihetta blogissani postausessa Bataatti joulupöydässä.

Tags: joulu, joululehdet, jouluruoka, joululehtiset, joulufiilis, ruokalehti, Pirkka, K-menu, K-ruoka, Tehdään joulu yhdessä

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Viime aikaisia hakusanoja

Mun blogiin ei ole tänä vuonna tultu vielä kovin ihmeellisillä hakusanoilla ja suurin osa hakusanoista on lähinnä joulublogi -aiheisia ja hakusanoja joilla etsitään joulublogeja. Mukaan mahtuu myös muutama muuten jouluaiheinen hakusana ja täysin jouluun kuulumatonkin.

- Joulublogi, joulu blogi, joulu Kainuunkadula joulublogi blog, blogi joulu, joulublogeja, jouluaiheisia blogeja, joulublogit, joulublogit 2015, jouluiset blogit

- Millainen jouluihminen olet
* Tästä voisi kehitellä jonkinlaisen postauksen esimerkiksi joulukalenteriin

- Naisten joulumessut Oulu 2015 Kiviharjuntie

- Jouluinen kuva

- Ruokakori lahjaksi
* Olen kirjoittanut tästä aiheesta muutamia joulupostauksia ja usein teen isälleni joulukorin/ruokakorin joululahjaksi

- Tallinnan joulukatu
* Olisi mielenkiintoista päästä Tallinnan joulumarkkinoille

- Valkoinrn kuusi (Ja meinasin kirjoittaa tähän itse valkoinen)
* Itseltäni löytyy valkoinen joulukuusi jonka ostin pari vuotta sitten Oulun Puuilosta.

- Precious Petja blogi
* Ei taida päivittyä enää tai ei ainakaan tuolla nimellä löytynyt. En osaa sitten sanoa jos kirjoittaja kirjoittaa blogia uudella nimellä.

Tags: hakusanat, Google analytics

lauantai 19. syyskuuta 2015

Kaikkien aikojen joululehti

Tänä vuonna kaikkien aikojen joululehti ilmestyy 21.10 ja Kaikkien aikojen jouluherkut ilmestyy 11.11.

Tilasin Kotivinkin joululehden pari vuotta sitten ja viime vuonna se muuttui/vaihtui Kaikkien aikojen joululehdeksi ja jouluherkut -lehdeksi. Itse olen siis kestotilaaja.

Tykkään tosta kun laskun mukana tulee vähän vinkkiä siitä mitä tulevissa lehdissä on. Itseä kiinnostaa jouluherkuista ainakin gluteenittomat leivonnaiset koska meillä on suvussa keliakiaa ja tykkään toisinaan tehdä gluteenittomia leivonnaisia, niin makeita kuin suolaisiakin.

Alla muutamia aiheita jotka itseäni eniten kiinnostaa kummassakin lehdessä:

Kaikkien aikojen joulu:
- Pienen budjetin joulu
- Yli 100 täsmälahjaideaa
- Herkulliset ruokalahjat purkissa
- Vanhasta uutta helposti

Kaikkien aikojen jouluherkut:
(- Gluteenittomat leivonnaiset)
- Uudenlaiset joulujuomat
- Kaikista paras aattopöytä
- Täydelliset kasvisherkut
- Lappi-henkinen joulu

Tilaatko itse kyseistä lehteä tai jotain muuta joululehteä? Mitä?

lauantai 12. syyskuuta 2015

11 kysymystä joulusta

1.Oletko jo jotain jouluista hankkinut tai tehnyt?
Joulusuklaata, pipareita, joululaulukirjan, jouluisia suklaamuotteja, pari piparkakkumuottia ja jouluisia lehtiä.

2. Ostatko/teetkö/hankitko itsellesi joulukalenterin?
Kyllä varmaan jonkinlaisen. Mulla on olemassa pari kankaista joulukalenteria johon voisi jotain kivaa laittaa, mutta voisin myös ostaa jonkun kivan kalenterin. Itsetehty voisi olla myös kiva.

3. Punainen, hopea, kultainen vai jokin muu?
Mulla vähän vaihtelee joulun värit per vuosi, mutta yleensä aiankin punainen, kultainen ja hopea pysyy. Vaikka pinkki ei niinkään ole joulun väri, itse tykkään siitä myös jouluisin. Esimerkiksi musta-pinkit joululahjapaperit on nättejä.

4.Paras joululaulu?
Sydämeeni joulun teen -kappaleen olen maininnut aika monissa kyseilyissä. Myös monet muut joululaulut ovat todella kauniita.

5. Leivotko jouluksi? Mitä?
En osaa sanoa vielä, tykkäisin kyllä leipoa.

6. Juotko glögiä? Teetkö itse vai ostatko kaupasta?
Kaupasta olen ostanut glögiä ja kyllä tänäkin vuonna aion sitä juoda. Miksei voisi myös itse kokeilla tehdä glögiä. Glögin lisäksi tykkään juoda myös Valuin talvipäivä -nimistä mehua.

7. Miten rentoudut joulun aikaan?
Syömällä, kuuntelemalla joululauluja, rauhoittumalla, saunomalla, tekemällä itselle mieluisia asioita

8. Poltatko kynttilöitä kun pimeys alkaa lisääntymään?
Välillä, kynttilät on monesti tosi kauniita ja ihanasti saa valoa.

9. Uskotko Joulupukkiin ja tonttuihin?
Toki

10. Tuleeko teille Joulupukki?
Ei tule, ei oo tullut vuosiin.

11. Ostatko itsellesi joululahjan?
Jos löydän jotain kivaa, ainakin toisinaan tulee tehtyä joulun aikaan sellainen ns. toivelahjalista joka on tietysti muistutus itselle mitä pitäisi hankkia. Eikä kaikkia tule hankittua vaan tulee valittua ehkä se tärkein tai mieleisin lahja listalta.

tags: jouluhaaste, joulukysely, kysely, haaste

perjantai 11. syyskuuta 2015

Saa suositella hyviä joulukirjoja

Omistatteko joulukirjoja ja millaisia? Itse haluaisin enemmänkin joulukirjoja ja muutamia kirjoja olen ostanut kirpputorilta ja esimerkiksi joululaulukirjan kirjaston poistomyynnistä. Välillä käyn jouluisin katsomassa jouluaiheisia kirjoja myös kirjakaupasta, mutta täällä ei esimerkiksi ihan hirveästi kirjoja viime vuonnakaan ollut. Pitäisi siis tilata netistä tai lähteä johonkin isompaan kirjakauppaan.

Joulukirjoja on ihana selaille näin syksyisin ja joulun alla. Ennen lainailin usein kirjastosta joulukirjoja. Siellä kirjat on usein aika vanhoja, mutta toisinaan tulee vastaan ihan uusiakin. Eiköhän sielläkin kohta tulee taas piipahdettua. Kirjaston valikoima on usein aika laaja ja ainakin täällä on monipuolisesti ollut erilaisia joulukirjoja. Askartelukirjoja, Ruokareseptejä, joululaulukirjoja, tietoa joulusta, perinteisiä ja modernimpia joulukirjoja.
Näistä kirjoista kaikki muut ovat löytyneet samalta kirpparilta, mutta Suuri joululaulukirja löytyi kirjaston poistomyynnistä. Kirjojen hinnat ovat olleet 0,50-5e. Lehtiähän olen löytänyt aika paljon kirpputoreilta, mutta olisi kiva löytää kirjojakin enemmän. Niitä olen yrittänytkin bongailla nyt jonkun verran. Tosin parhaat jutut tulee yleensä vastaan silloin, kun niitä ei mieti liikaa.
 Suuri joulukirja - Parhaat jouluidea 2004
 Joulu joutui - Juhlatietoa, kuvia ja kertomuksia
 Suuri toivelaulukirja - joululauluja

Tags: joulukirjat, joululukemiset, lukeminen, jouluisia aiheita, jouluisia kirjoja

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Annas piparit

Vaikka tykkäänkin itse tehdä piparkakkuja, ostin viime viikolla paketin Annas pipareita. Ajattelin, että voisin tehdä joku päivä Valion ohjeella Piparipilvi -nimistä juustokakkua johon tulee päälle piparkakkuja. Annas piparit sopii mielestäni hyvin tuohon kakkuun, kun ovat sopivan ohuita.

Tuo paketti on mielestäni ihanan jouluinen.
Annas pipareitahan on muunkinlaisia, mutta itse tykkään tuosta perinteisestä. Kaupassa silmiini osui puolukan makuisia (valkoisessa paketissa). Ainakin puolukan makuiset oli noin euron kalliimpia kuin nämä tavalliset. Tuosta puolukkapaketista oikeastaan tuli mieleen, että voisin ostaa näitä pipareita kotiin.

Muut maut:
Appelsiini
Runsaasti maustettu (Välkryddade)
Manteli (Mandel)
Cappucino
Kardemumma
Puolukka

Itse en kaipaa pipariin mitään erikoisia vain makuja, vain jouluisia ja tavallisia piparkakun makuja. Tosin appelsiini ja puolukka voisi toimia. Ja miksei muutkin voisi, mutta en osaa ajatella piparkakkuihin esimerkiksi cappucinon makua. Olen joissain asioissa todella perinteinen vaikka tykkään välillä tuoda jouluun uuttakin.

Teettekö itse pipareita vai ostatteko kaupasta? Onko teillä joku tietty merkki pipareista mistä tykkäätte?

tags: Annas pepparkakor original, pipari, piparkakut

tiistai 8. syyskuuta 2015

Joulu-/talvisuklaa


 Kävin eilen Citymarketissa ja näin ensimmäiset joulusuklaat. Suklaa on Fazerin Winter edition -suklaa jouluisilla mausteilla höystettynä.
Mantelia ja kuivattua karpaloa, mausteina neilikka, kaneli, kardemumma, inkivääri ja muskottipähkinä
Kaupassa näkyi myös viime vuonna ostamaani tummaa suklaata jossa oli muun muassa hasselpähkinää ja omenaa. Itsehän tykkäsin tuosta tummasta suklaasta, koska se ei ollut liian kitkerää vaan oikeasti tosi hyvää.
Itse tein joulun jälkeen tuosta tummasta suklaasta muun muassa Rocky Roadia.

Tags: Fazer, suklaa, Winter edition, joulu, made in Finland, tehty Suomessa, talvi

lauantai 5. syyskuuta 2015

Jyväskylän joulumarkkinat

Jyväskylän joulumarkkinat

Jyväskylän joulumarkkinat ovat taas marraskuun viimeisenä viikonloppuna 28-29.11.2015 Paviljongissa. Lauantaina 28.11 markkinat ovat kello 10-17 ja sunnuntaina 29.11 kello 10-16. Joulumarkkinoille on vapaa sisäänpääsy.

Tags: joulu, joulumarkkinat, Jyväskylä, Keski-Suomi

perjantai 4. syyskuuta 2015

Seitsemän kysymyksen jouluhaaste

Löysin tällaisen jouluhaasteen ja olen varmasti näihin kysymyksiin aikaisemminkin vastannut. Haasteessa on tarkoitus vasta seitsemään jouluun liittyvään kysymykseen.

Mikä tuoksu kuuluu jouluusi?
- Piparin, erilaisten jouluisten mausteiden, glögin ja joulukuusen tuoksu

Lempijouluruokasi, joka ei saa puuttua pöydästä?
- Kalapöytä, erityisesti graavi- ja uunilohi. Itse tykkään muutenkin jouluruoista ja on ihana syödä jouluna hyvin. Vaikka tykkään tehdä itsekin jouluruokia, on myös ihana päästä joskus valmiseen pöytään. Siksi tykkään esimerkiksi sellaisista pikkujouluista joissa saa yleensä jouluruokaa.

Herkkusi, jota täytyy joka joulu saada?
- Erilaiset pasteijat, piparipilvi -juustokakku

Mieluisin joulujuomasi?
- Glögi tai rusina-omena-kanelitee

Mikä joulukoriste on erityisen tärkeä tai merkityksellinen?
- Ei hirveästi ole sellaista, mutta tykkään esimerkiksi vanerisesta? joulukuusesta jossa on valot. Lapsuudesta minulle on jäänyt vanerinen tonttu jonka pappani on minulle antanut.

Mikä joululaulu tuo joulutunnelman?
- Vesa-Matti Loiri - Sydämeeni joulun teen. Tykkään myös monista muista joululauluista, mutta tuo on ollut jo vuosia suosikkini. Voisin joulun aikaan tehdä tänne tai musiikkiblogiini jouluisen soittolistan.

Kerro jokin lahja lapsuudestasi/nuoruudestasi joka on jäänyt mieleen?
- Mieleen on jäänyt muun muassa käsin veivattava jäätelökone joka on edelleen äidilläni tallessa, mutta siitä puuttu joku osa. Lapsena sain myös violetin My Little Pony -tallin.

tags: jouluhaaste, joulukysely, kysely, haaste