maanantai 30. marraskuuta 2015

Tomaatti-focaccia

Focaccia on yksi minun lempileivistäni ja olen sitä muutaman kerran tehnyt. Sitäkin voi tehdä varmasti monella ohjeella ja tässä olisi minun ohjeeni. Ehdottomasti pitää kokeilla joskus myös muita ohjeita ja laittaa erilaisia täytteitä. Mikä olisi sinun lempitäytteesi?

Tomaatti-Focaccia

3 ½ dl Kädenlämpöistä vettä
50 g Tuorehiivaa
1-2 tl Merisuolaa myllystä
7 dl Vehnäjauhoja
½-1 dl Öljyä/oliiviöljyä
Yrttejä ja mausteita oman maun mukaan (esim. rosmariini tai oregano)
Hyppysellinen Merisuolaa
1 rasia luumu- tai kirsikkatomaatteja paloina

Ohje:

1. Hiiva liotetaan kädenlämpöiseen veteen. Lisätään jauhot, suola ja öljy.

2. Taikinaa vaivataan kulhossa ainakin noin 10 minuutin ajan, jonka jälkeen kulho peitetään liinalla. Jätetään taikina kohoamaan liinan alle noin 30 minuutiksi. Taikinan tulee antaa kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa.

3. Painellaan taikinasta ilmat ulos ja pyöritellään taikina pitkoksi/tangoksi. Taikinatanko leikataan 12 osaan ja pyöritellään palloiksi. Asetetaan pallot oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan tasaisesti.

Taikinan voi myös myös kaulita perinteisesti voideltuun vuokaan n. sentin paksuiseksi levyksi.

Tämän jälkeen taikinan annetaan vielä kohota.

4. Taikinaan kannattaa voidella ronskisti oliiviöljyllä, leipä saa melkein uida öljyssä. Painellaan taikinaa puhtailla sormilla.

5. Lisätään taikinan joukkoon tomaattipalat ja yrtit/mausteet.

6. Kypsennetään uunissa leipää 225 asteessa noin 20–30 minuuttia.

7. Kun leipä tulee uunista, voi sitä voidella vielä oliiviöljyllä.

perjantai 27. marraskuuta 2015

Nettijoulukalenterit?

Oletteko jo tänä vuonna törmänneet nettijoulukalentereihin ja missä? Itse en ole törmännyt vielä enkä oikein löytänyt vaikka yritin etsiäkin. Joinakin vuosina olen nähnyt sellaisia joulukalentereita missä on joka päivä eri kilpailu, mutta nyt en huomannut sellaisiakaan.

Tänne voisi vaikka kommenttiboksiin laittaa linkkejä eri nettijoulukalentereihin.

tags: joulukalenteri, kalenteri, joulukalenteri 2015, nettijoulukalenteri, joulukalenterit netissä

Pariin joulukalenteriin törmäsin:
Pelikone.fi
Älypää
Positiivarit
CDON
Discshop
Matkavekka tai Matkavekka
Matkapojat
Kookenkä
Suomen luonnonsuojeluliitto (Sll)
Aamulehden joulukalenteri
IsaDora
Iskelmä.fi
Kicks
Tuurin kyläkaupan joulukalenteri
Sokos
Kalevan joulukalenteri
Korkeasaari
Dermoshop
Expert
Yle: Elävän arkiston joulukalenterit
MTV3: Salatut elämät -joulukalenteri

Veikkaus.fi (Veikkaus points)
Avainapteekit

Vastaus muutamaan joulukysymykseen

Tein joku aika sitten kysymyspostauksen ja tässä tulisi vastaukset kysymyksiin. Ei niitä kovin paljoa tullut, mutta tosi kivoja kysymyksiä tuli. Voi edelleen laittaa kysymyksiä jos tulee mieleen tai voisin vaikka joulukalenteriin tehdä kysymyspostauksen.


Teetkö jouluruokia itse?
- Teen jonkun verran jouluruokia itse. Esimerkiksi uunilohta ja punajuuri-aurajuustolaatikkoa. Niiden lisäksi varmaan perunaa ja ruskeaa kastiketta.

Tykkään tosi paljon jouluruoista, mutta ei niitä kovinkaan paljon tule tehtyä jos ollaan miehen kanssa kaksin kotona. Tekisin mielelläni enemmänkin, mutta en halua että jäisi niin paljon syömättä. Piparkakkutaikinan teen itse.

Vai ostatko kaupan valmiita ruokia?
- En osta valmiita ruokia. Tykkään itse tehdä ruoat. Jotain lisukekastikkeita voin ostaa valmiina. Esimerkiksi viime vuonna ostin karpalochutneyta ja paholaisen hilloa valmiina. Yleensä teemme itse paholaisen hilloa, mutta olin viime vuonna ennen joulua kipeänä.

Mikä on joulun paras leivonnainen?
- Tykkään itsetehdyistä pasteijoista ja miehen äidin tekemä Piparipilvijuustokakku on myös hyvää. Pipareita tietenkään unohtamatta. Haluaisin kokeilla jotain erilaisia leivonnaisia jouluna, mutta välillä tulee eteen liikaakin ohjeita eikä osaa päättää mitä tekisi. Voisihan sitä ennen joulua kokeilla erilaisia ohjeita ja jouluna tehdä niistä parhainta.

Millaisia lapsuusjoulusi olivat?
- Muistan, että olimme usein mun äidin vanhempien luona kylässä, mutta muistan myös pari joulua kun olimme kotona. Eräänä jouluna meillä kävi joulupukki kotona ja minua pelotti. Toisena jouluna taas olin jo vanhempi ja sain urut joululahjaksi. Kävimme varmasti myös isäni vanhempien luona, mutta jotenkin siitä ei ole kauheasti muistoja.

Olivatko ne "parempia" kuin nykyään?
- No kyllä varmaan jollain tavalla parempia, kun tuli oikeasti vietettyä joulua ja jouluna oli kunnolla ruokaa pöydässä vaikka silloin kaikki ruoat ei juurikaan maistuneet. Mummolassa mummon tekemät pasteijat oli tosi hyviä.

Kaipaatko ketään erityisesti jouluna?
- En osaa sanoa kaipaanko erityisesti jotain ihmistä jouluisin, mutta kyllä sitä olisi kiva jos olisi jouluisin ihmisiä ympärillä.

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Viking Grace

Pikkujoulut 21-22.11.2015 Viking Line/Viking Grace

Meillä oli viikonloppuna pikkujouluristeily Viking Gracella. Tämä oli nyt toinen kerta, kun kävin kyseisellä laivalla. Viime vuonna olimme siellä itsenäisyyspäivän aikaan. Risteilyt on ihan mukavia vaikka laivoille matkustaminen onkin joskus ärsyttävää. Silloin tulee mieleen, että olisipa mukava asua lähempänä. En tosin tiedä tulisiko silloinkaan useammin laivoilla käytyä.

Heti laivaan päästyämme meillä oli ruoka ja olihan taas kiva päästä varsinkin kalapöydän ääreen. Tällä kertaa kävin hakemassa myös lämmintä ruokaa. Jotain jouluruokaakin sieltä löytyi, muttei minun mielestäni kovinkaan paljoa. Lähinnä laatikoita.

Ruoan jälkeen oli tarkoitus lähteä Tax-freehen, mutten jaksanutkaan. Sunnuntaina kiertelin siellä sitten sitäkin enemmän. Kolme kertaa taisin käydä ja jokaisella kerralla löysin jotain pientä.

Siellä olisi ollut muun muassa Body Shopin joulukalenteri, mutta se jäi ostamatta tällä kertaa. Joko te olette hankkineet joulukalenterin tai tehneet itse? Haluisin kyllä jonkinlaisen joulukalenterin, mutta en osaa päättää millaisen ja kuitenkin joulukuu on jo niin lähellä. Ihan oikeasti tuntuu, että tuo aika menee todella nopeasti. Laivalla oli myös ainakin Dumle -joulukalenteri.


Tämän kuvan nappasin kerroksesta numero 11. Olimme menossa Frank's -nimiseen ravintolaan jossa kävimme myös viime vuonna. Odotimme myös meidän tuttuja syömään, mutta loppujen lopuksi mentiin miehen kanssa kahdestaan. Viime vuonna menimme ravintolaan sellaiseen aikaan, että siellä ei ollut vielä muita. Nyt ravintola oli kuitenkin ihan täynnä. Myös ruokalista oli jonkin verran muuttunut joten en saanut samaa ruokaa mitä aikaisemmin.

Mies otti Pullet Pork (nyhtöpossu) -hampurilaisen jota oli myös viime vuonnakin ja siinä tuli mukana bataattiranskalaiset. Piti taas syödä itsekin muutama. Bataattiranskalaiset on minun mielestäni todella hyviä ja ollaan tehty kerran itsekin.
Mun annoksessa meni todella kauan, kun tilasin ruoan sellaisesta ravintolassa missä oli ehkä muutenkin ruuhkaa. Mies oli ehtinyt syödä annoksensa jo kauan aikaa sitten, ennen kuin itse sain ruokani.

Ravintolassa tilataan ruoat siis eri tiskeiltä. Käydään itse tilaamassa ja tiskiltä saa sellaisen härvelin joka piippaa ja värisee, kun ruoan voi hakea. Olen nähnyt sellaisia joissain muissakin ravintoloissa muun muassa huvipuistoissa.

On erikseen tiski muun muassa pasta, pizza ja hampurilaisannoksille. Tilaukset (ruoat ja juomat) laitetaan kortille ja lähtiessä annetaan kortti kassalle ja sitten maksetaan ostokset.
Yhdestä valosta tulee tuollainen kuvio lattiaan, viimeksi laitoin sen kiinni mutta nyt annoin olla jonkin aikaa. Meillä oli ihan tuollainen perushytti ja eihän siellä hytissä niin paljon tule oleiltua.


maanantai 23. marraskuuta 2015

Ylen joulukalenteri: Kadonneiden lahjojen tapaus

Maltti ja Valtti

Ei ole enää pitkä aika joulukuun alkuun ja tuli mieleen Ylen joulukalenteri. Tänä vuonna joulukalenterissa seikkailevat liikennepoliisit Maltti ja Valtti ja joulukalenterin nimi on Kadonneiden lahjojen tapaus. Itselle tämä kaksikko ei ole tuttu, mutta he ovat kuulemma aikaisemmin esiintyneet Pikku kakkosessa.

Ulkokuvaukset on tehty Lapissa, Ylläksellä. Rooleissa ovat Jerry Mikkelinen (Maltti) ja Jussi Ollila (Valtti). Jerry Mikkelinen on myös luonut hahmot.

Onko teille tuttu tämä kaksikko ja aiotko seurata joulukalenteria?

Tags: Yle joulukalenteri, 2015, joulukalenteri, Lasten joulu, Lastenohjelmat

lauantai 21. marraskuuta 2015

Jyväskylän joulumarkkinat

Joulumarkkinat Jyväskylässä

Jyväskylän joulumarkkinat ovat viikon päästä viikonloppuna Paviljongissa, Lutakossa. 28.11 lauantaina markkinat ovat avoinna kello 10-17 ja sunnuntaina 29.11 kello 10-16.

Joulumarkkinoille on vapaa pääsy.

Osoite: Lutakonaukio 12, 40100 Jyväskylä

Joulumarkkinoiden ohjelma: Ohjelma

Näytteilleasettelijat: Näytteilleasettelijat

Tags: Joulumarkkinat, joulumessut, joulumyyjäiset, joulutapahtumat

Coca-cola-pukki 2002

Miehen äiti halusi antaa minulla erilaisia joulukoristeita ja laitan tänne blogiin nyt osan niistä. Kaksi pussillista tuli erilaisia koristeita. Ensimmäisenä ajattelin esitellä kaksi Coca-cola -joulupalloa. En osaa yhtään sanoa mistä nämä ovat enkä muistanut kyselläkään.

Onko teillä tällaisia koristeita tai ootko jossain nähnyt?

Paketit
Pallot ovat vuodelta 2002 ja kummassakin on erilaiset Coca-cola-pukin kuvat.
En nyt osaa sanoa onko näille nyt isompaa käyttötarkoitusta, mutta kyllähän nämä voi jouluna laittaa esille.
tags: Coca-cola, joulupukki, joulupallot, joulukoristeet

torstai 19. marraskuuta 2015

Kaksin kappalein

Esittelin tämän pienen kakkuvuoan vähän aikaa sitten ja eilen huomasin, että mulla oli jo tällainen kaapissa. Tai oikeastaan mies huomasi, kun alkoi leipoa kakkua. Minun piti tehdä se Pätkiskakku, mutta mies tekikin tavallisen pohjan. Hän laittoi taikinaa sekä tällaiseen pienempään vuokaan, että myös normaalikokoiseen.

En yhtään muistanut, että olin tällaisen jo aiemmin ostanut. Muistin kyllä erään toisen pienen vuoan. Toisaalta jos haluaa tehdä useamman pohjan, voi tehdä useamman kerrallaan. Toisaalta mietin, että tämän voisi antaa vaikka äidille tai miehen äidille jos heillä on tällaiselle tarvetta.

Meillä on keittiössä yksi kaappi minkä ovea ei saa kunnolla auki ja tuntuu, että sieltä kaapista löytyy aina vaikka mitä tavaroita. Aika harvoin sitä tulee siis avattua. Ehkä joskus, kun oikeasti etsii jotain tavaraa ja ajattelee sen olevan siellä.

Aika ajoin sitä miettii, että uusi ja jotenkin helpomman mallinen keittiö olisi kiva. Kun vain joskus sitä pääsisi muuta kuin sille ajatuksen tasolle.

lauantai 14. marraskuuta 2015

Brunbergin joulusuukko

Tai talvisuukko näiden nykyinen nimi on. Kävin eilen etsimässä Brunbergin joulusuukkoja ja yllätyin kun paketti olikin vaihtunut valkoiseksi ja suukon nimi olikin nyt talvisuukko. Sanoin miehelle, että yrittää etsiä jos kaupassa näitä näkyisi ja ne olivat ihan silmieni alla. En ensin tunnistanut, kun paketti oli ihan erilainen. Sanoinkin miehelle, ettei ne kuitenkaan ole samoja, kun en ensin nähnyt Brunbergin logoa.

Näin näitä eilen kahdessa paikassa eli Jyskän varastomyymälässä Jyväskylässä sekä Lidlissä. Muutaman muunkin paikan kiersin, mutten löytänyt ainakaan niistä paikoista joissa näitä on yleensä ollut.


Nämä ovat Brunbergin suukoista minun lemppareitani. Makuina näissä on puolukka-karpalo ja suukot ovat laktoosittomia. Nämä eivät mielestäni maistu ihan hirveän makealle ja se onkin näissä yksi hyvä puoli.

Vinterkyssar
Vanha pakkaus näytti tältä. Joulusuukot punaisessa pakkauksessa. Vanhassa pakkauksessa on kuva joulupukista ja suukot on kääritty kultaiseen paperiin.

Tags: Suukko, Brunberg, Brunbergin suukko, talvisuukko, joulusuukko, Puolukka-karpalo, laktoositon

perjantai 13. marraskuuta 2015

Laitetaanko leipoen?

Edellisessä postauksessa ajattelin esitellä muutmia vuokiani ja tässä on myös pari peltiä. Näiden vuokien lisäksi löytyy myös muutamia silikonisia vuokia jotka olen saanut miehen äidiltä lahjaksi.

Tykkään käyttää tätä vuokaa/peltiä aika paljon, kun tää on melko pieni mutta mahtuu kivasti tekemään esimerkiksi Focaccian tai uuninachoja. Tähän kuuluu myös muovinen kansi. Vuoka on Iloleipuri -sarjasta. Ostin tämän muistaakseni viime vuoden puolelta tarjouksesta noin 5e. Muualla olen nähnyt tätä noin 8-10e hintaisena.
 Ensimmäinen on aika vanha, itseasiassa en oo varma onko tuo minun vai mieheni vuoka. Meillä on kuitenkin ollut kummallakin tuollainen. Tuohon tulee tehtyä kuivakakkua. Kaksi muuta ovat Lidlistä ostettuja ja ainakin pienempää näin vasta myynnissä.
 Tämä on myös tarjousvuokia ja kakun päälle tulee siis tuollainen kiva kukkakuvio.
Iloleipurin piirakkavuoka. Ostin tämän samasta syystä kuin sen Lidlin silikonisen eli tähän voi tehdä piirakan tai sellaisen kaupan valmis kakkupohjan näköisen pohjan.
Vaikka melkein aina tuleekin käytettyä normaalikokoisia peltejä, on tämä ollut myös käytössä. Tähän on tullut tehtyä ainakin muutamia pannukakkuja.

Iloleipuri Kinuskikissa sydämen muotoinen vuoka jossa on irtopohja. Tähän voisi ehdottomasti tehdä vaikka jonkun ystävänpäivän piirakan, mutta käy toki muulloinkin.
 Iloleipuri Kinuskikissa -piirakkavuoka irtopohjalla. Tästä maksoin noin 7e.

Näistä jäi puuttumaan ainakin ihan perus kakkuvuoat sekä Städter Gerbera -vuoka.


Millasia vuokia teillä on? 

Tags: leivonta, leivonnaiset, joululeivonta, joululeivonnaiset, jouluherkut, kakut, piirakat

torstai 12. marraskuuta 2015

Piparkakun makuiset korvapuustit



Kävin yhtenä päivänä kaupassa ja yritin etsiä itselle kivaa aamupalaa. En kuitenkaan löytänyt mitään ja eteeni osui nämä Pågenin piparkakun makuiset korvapuustit ja piti ostaa näitä. Kyllä näissä on piparkakun makua ainakin jonkun verran. Ajattelin, että täytyy itse tehdä jouluksi pullaa tai korvapuusteja johon laittaa erilaisia jouluisia mausteita tai saada niihin piparkakun makua. Pågenilla on monia eri makuisia korvapuusteja, ainakin kanelia ja vaniljaa voisi maistaa.

Mä en juurikaan ostele pullaa tai muitakaan leivonnaisia. Joskus vain tekee mieli kokeilla jotain uutuuksia tai juttuja mitä ei ole aikaisemmin tullut maisteltua.

Tags: Pågen, Gifflar, piparkakun makuinen pulla, pulla, gingerbread, pepparkaka, korvapuusti

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Kaikkien aikojen jouluherkut 2015

Kaikkien aikojen jouluherkut 2015

Tänään postilaatikkoon kolahti Kaikkien aikojen joulun toinen osa eli Kaikkien aikojen jouluherkut. Nämä jouluiset ruoka- ja leivontalehdet ovat myös tosi ihania vaikka enemmän tuleekin luettua lehtiä joissa on sekalaisesti eri joulujuttuja. 

Toki niistäkin tulee katsotua kaikki mahdolliset ruoka- ja leivontareseptit. Tänä vuonna olen myös ostanut kaksi muuta leivontalehteä jotka olenkin tänne blogiin aikaisemmin kuvannut. Joka vuosi tulee vastaan kivoja leivontaohjeita mitä haluaisi kokeilla. Aika usein jouluksi kuitenkin tulee tehtyä niitä tuttuja ja turvallisia leipomuksia ja jälkkäreitä. 

- Maailman paras joulupöytä
- 4 superkakkua
- Herkkujan Lapin tunnelmissa
- Kasvissyöjän unelmaruoat jouluksi
- Myyjäisten hitit ja muut makeat lahjat
- Mahtavat gluteenittomat leivonnaiset
 
Myös viime vuoden jouluherkut -lehti on minulla tallessa.

Tags: joulu, joululehti, joululehdet, jouluherkut, jouluruoka, joululeivonta, joululeivonnaiset

Mistä alkaa joulun odotus? -haaste

Tässä olisi jälleen kerran yksi haaste. Alunperin bongasin tällaisen postauksen

Mistä alkaa joulun odotus:
1. Ensimmäisistä glögeistä ja pipareista
2. Villasukista
3. Joululehtien selaamisesta
4. Kun bongaa kirpparilta tai kaupasta ihanat joulukoristeet
5. Kun bongaa kaupasta ensimmäiset joululehdet
6. Kun ensimmäiset lumihiutaleet sataa maahan.  Täällä ne tosin on sataneet yöllä ja sulaneet pois joten en ole niitä ehtinyt näkemään
7. Kun avaa joulublogit ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tai näkee ensimmäiset jouluiset postaukset.
8. Kun ensimmäiset joulusuklaat tulee kauppoihin. Itse bongasin ensimmäiset tänä vuonna syyskuussa.
9. Joululauluista
10. Kun löytää vanhoja jouluaiheisia kirjoituksia mitä on pitänyt laittaa esimerkiksi blogiin.

Mistä sinun joulun odotus alkaa? Kommentoi vaikka tähän postaukseen tai tee oma postaus blogiisi aiheesta.

Muita haasteita:
Miltä joulu...?
Tällä hetkellä odotan

tiistai 10. marraskuuta 2015

Isänpäivä

Isänpäivänä kävimme miehen vanhempien luona syömässä lohilaatikkoa ja kakkukahveilla. Omalle isälle yritin myös soittaa, mutta jostain syystä hänen puhelimeensa ei saanut yhteyttä. Eikä saanut eilenkään kuin vasta illalla. Oli kuulemma ollut jotain ongelmia puhelimen kanssa.

Jotenkin tosi vähän muistan lapsuuden isänpäivistä mitään, kahvit taidettiin keittää ja antaa päiväkodissa tai koulussa tekemät lahjat.

Ensimmäisellä luokalla piti piirtää isästä kuva. Mun isä halusi säästää kuvan. En osaa sanoa onko kuva hällä edelleen tallessa, mutta pitkään se ainakin oli hällä seinällä. Isä myös teki kuvasta minulle paidan. Paitaa en ole tainnut koskaan pitää, mutta olen kuitenkin sen säilyttänyt.

Joskus jopa hävetti, kun isä halusi pitää kuvaa seinällä ja omasta mielestä se oli ihan kamala. Mutta ehkä isä tykkää siitä kuvasta.

Omat vanhempani asuvat melko kaukana, mutta yritän pitää usein yhteyttä. Harvemmin tulee nykyään nähtyä.Ehkä nykyään se kuva on vaan hellyyttävä, mutta joskus teini-ikäisenä se vaan nolotti ja olisin halunnut sen hävittää johonkin.

Arvonta Mummolatyyliin -blogissa

http://mummolatyyliin.blogspot.fi/2015/11/arvonta.html#comment-form
 Kuvaa klikkaamalla pääset arvontaan

Mummolatyyliin -blogissa on arvonta jossa on mahdollisuus voittaa Disneyn Mutta mitä tapahtui joulupukille -elokuva. Arvontaan on aikaa osallistua perjantaihin 20.11.2015 joten käykäähän osallistumassa.

Akryyliporo seikkailee taas

Mä olen nyt kaupoissa törmännyt muutaman kerran näihin poroihin ja ainakin tän kokoisen akryyliporon hinta on noin 16 euroa. Omasta rikkinäisestä maksoin kirpparilla 2 euroa. Ihan kiva tunnelmallinen valaistus tuossa porossa. Ainakin Bauhausissa ja joissain muissakin kaupoissa näistä löytyi myös todella paljon erilaisia malleja ja isommassa koossa.

Mies vain hymähteli vieressä, kun selitin jostain oravasta että onpas se söpö. Ja rekeä vetävästä porosta, että taivuttele itse tuollainen koriste. Tosin ei se rekeä vetävä poro ole kiva pihalla jos ei ole lunta. Täällä ei ainakaan ole ollut lunta parina edellisenä jouluna. Toissa vuonna suli juuri ennen joulua enkä muista, että viime vuonnakaan olisi lunta ollut. Vasta tammikuun puolella tuli pysyvä lumi.

maanantai 9. marraskuuta 2015

Keksimuotit

Lidlissä on taas aika paljon leivontatarvikkeita. Vasta esittelin vohvelikirjan jonka mies löysi Lidlistä. Siellä oli myös muita leivontakirjoja, mutta tämä oli ehkä mielenkiintoisin. Olen myös aikaisemmin ostanut Lidlistä muutamia muotteja ja vuokia.
Ostin Lidlistä tällaisen paketin Ernesto -merkkisiä keksi-/piparkakkumuotteja. Paketissa on 26 osaa.

Paketti sisältää muutamia perusmuotteja ja sitten vähän erikoisempia malleja. Kiva, kun esimerkiksi sydämiä on eri kokoisia. Paketissa on muutamia jouluisia muotteja ja myös muunlaisia. Osa muoteista on sellaisia mistä en yhtään tiedä mitä ne esittää. Paketissa on myös rengas jossa muotteja voi säilyttää.
Yleensä tulee ostettua muotit irtonaisena ja muutamia kerrallaan. Tällä paketilla oli hintaa muistaakseni 4 euroa. Välillä yhdestä muotista saa maksaa jo sen verran. Harvemmin tulee tehtyä keksejä, mutta onneksi näitä voi myös piparkakkumuotteina käyttää.
Tags: lahjavinkit, piparkakkumuotti, joulu, keksimuotti, joululahjavinkit, Ernesto, Lidl

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kirpparilöydöt

Nykyään tulee bongailtua lähes joka kirppisreissulla edes yksi joululehti. Toisinaan tulee löydettyä isoja pinoja halvalla, toisinaan vähän kalliimmalla. Kaikki lehtipinot täytyy tutkia tarkasti. Varsinkin näin joulun alla etsin erityisesti joulujuttuja kirpparilta, mutta kyllä olen välillä bongannut lehtiä keväälläkin.

Mielenkiintoisia koristeita olen löytänyt joskus enemmän näin syksyn aikana, mutta tänä vuonna ei ole tullut juurikaan mitään vastaan. Viime vuonna kirpparilla jossa käyn, (harvoja mitä täällä on) oli ainakin kaksi kokonaista pöytää täynnä joulukoristeita ja ne pöydät täytyi käydä aina tarkastamassa koska sinne välillä tuli myös uutta tavaraa tai lehtiä.

Kaikkien aikojen joulu 2009

Mä olen viime aikoina löytänyt kirpparilta näitä Kaikkien aikojen joulu -lehtiä, ihan lyhyessä ajassa olen törmännyt kolmeen lehteen. Kaikkien aikojen joululehdistä minulta puuttuu vuosien 2008 ja 2013 lehdet. Vai mistä vuodesta tämä lehti nyt on ilmestynytkään, mutta ainakin nuo kaksi lehteä puuttuu. Sarin valkea joulu -blogista bongailin noita lehtien kansia. Ihana tuo vuoden 2008 kansi.

Tämä lehti on ilmestynyt vuonna 2009. Lehden kansi ei mielestäni ole kovin jouluinen vaikka siitä löytyy lahjapaketti, lumihiutaleita ja tekstit ovat punaisella ja valkoisella. Nätti kuitenkin.

Avotakka 12/2013

Avotakan lehti ei varsinaisesti ole joululehti, mutta otsikko joulun taikaa sai minun huomioni. Yritän säästää aina kaikki lehdet missä on vähänkään jouluaiheita ja ostelen näitä välillä kirpputorilta jos löydän. Kaikista jouluaiheista saa varmasti vinkkejä omaankin jouluun.

Kotivinkin joulu 2011

Ihanan jouluinen kansi tässä lehdessä. Kannen otsikoista ei hirveästi saa mielestäni vinkkejä mitä lehti sisältää. Toisinaan lehtien kansissa voi olla liikaakin otsikoita ja silloinkin on vähän pihalla mitä lukisi ensimmäisenä. Kuitenkin muuten nätti kansi.

lauantai 7. marraskuuta 2015

Valkoiseen joulukuuseen koristeet


Olen hieman miettinyt minkä väriset valkoiseen joulukuusen sopisi ja olen itse päätynyt siniseen. Myös monet muut värit varmasti sopisi ja ainakin nettiä selatessa hienon näköisiä ovat olleet myös violetit, punaiset, mustat tai hopeiset koristeet. Hopea ei ehkä näy niin hyvin kuin muut, mutta on silti kauniin ja jotenkin herkän näköinen. Myös vaaleanpunainen tai lila voisi olla kiva.



Tänään näin Jyskissä vaalean turkooseja koristeita jotka mielestäni ovat aika nättejä. Paketissa on kolmea eri mallia, peili, matta ja hile. Mielestäni näistä kauneimmat oli ne hileiset vaikka yleensä tykkään mattapintaisista eniten. Jyskistä minulla on myös esimerkiksi hopeisia joulupalloja ja ajattelin hankkia noita turkooseja seuraksi. Hintaa niillä oli 1,50e, mutta viime vuonna ostin hopeiset muistaakseni -70% alennuksesta. Eivät tosiaan olleet kalliita. Toki niillekin tulee sitten hintaa, kun pitää useampi paketti ostaa.

Tällaisia koristeita löytyy ainakin Nekalan Löytöliiteristä Tampereelta.

Minkä väriset koristeet sinä laittaisit valkoiseen joulukuuseen? Entä minkä väriset ja malliset koristeet ovat muuten sinun mieleesi?

 Jyskin hopeiset joulupallot. Turkoosit olivat samanlaiset kuin nämä
Näiden lisäksi minulta löytyy jonkun verran kirpparilta ostettuja irtopalloja tai sekalaisen värisiä palloja.

Joululehdet 2015

Kaupasta ja kiskalla on näkynyt jo monia joululehtiä ja itsekin olen ostanut useamman. Kaikkien aikojen joulu tuli minulle postissa, mutta muuten olen ostanut neljä eri tän vuoden joululehteä. Saa nähdä tuleeko ostettua vielä useampi. Minä olen muutamana vuotena ostanut tuon Kotilieden jouluelämää -lehden ja niin myös tänä vuonna. Viime vuonna en hoksannut ostaa Kotiblogien joulunumeroa, mutta tänä vuonna se piti heti kiikuttaa kotiin. Lisäksi olen ostanut pari jouluun liittyvää leivontalehteä eli Leivotaan ja Herkkuleivonta. Tuo Leivotaan -lehti tuli minulle joskus tilattuna, kun miehen äiti halusi tilata sen minulle. Harmikseni se päättyi juuri ennen joulunumeroa.

Sekä Herkkuleivontaa, että Leivotaan -lehteä olen joskus miehen vanhempien luona lukenut.


Kotiblogit joulussa
Leivotaan
- Ihanat ohjeet, Leivo jouluksi
- Naposteltavat glögikutsuille
Herkkuleivonta
- Chilifudge
- 7 suklaaherkkua
- Klassiset jälkiruoat
Leivotaan -lehden mukana tuli tuollainen karkit -vihkonen. Siinä oli tosi kivoja karkki- tai suklaalahjoja vaikka joulupakettiin tai pikkujouluihin.

perjantai 6. marraskuuta 2015

Ongelmia Bloggerin kanssa.

Onko muilla ollut ongelmia Bloggerin kanssa? Itseltä on hävinnyt jo kaksi julkaistua postausta? Niitä ei löydy enää edes luonnoksista. En ole poistanut niitä vaan ne on hävinneet julkaistessa kuin tuhka tuuleen. Ensimmäisen kerran näin kävi, kun julkaisin valkoiset joulukuuset netistä -postauksen. Jouduin sen tekemään uudelleen ja toinen postaus tulikin blogiin onnistuneesti.

Eilen julkaisin toisen postauksen jossa mietin koristeita valkoiseen joulukuusen. Aloin ihmetellä, kun blogissa näkyy vain eilinen postaus muttei tämän päiväistä. Enkä löydä sitä enää luonnoksistakaan. En siis ole poistanut näitä postauksia vaan ne ovat tosiaan julkaise -napin painamisen jälkeen hävinneet.

Ärsyttävää, kun on käyttänyt paljon aikaa postauksen kanssa ja se yhtäkkiä häviääkin eikä löydy enää mistään. Ennen ei mielestäni ole tällaista ongelmaa ollut, mutta nyt parina kertana olen huomannut.

Tags: ongelma, Blogger, ei toimi

torstai 5. marraskuuta 2015

Glögi -torstai

Hain lisää kokeiluun uusia glögejä. Googlailin jotain glögiohjeita, kun haluaisin tehdä itse glögejä. Törmäsin kuitenkin tähän Blossan alkoholittomaan glögiin jota saa alkosta ja piti käydä hakemassa. Blossaahan saa myös alkoholillisena versiona. Onko Blossa teille tuttu tuote? Ainakin joissain blogeissa olen siihen joskus törmännyt. Ja juurikin siihen terästettyyn versioon. Tällä alkoholittomalla glögillä oli hintaa 3,99e.

Itse olen ostanut nyt muutamia eri glögejä kun oikeasti haluan maistella erilaisia. Useasti tulee ostettua joku halvin vaihtoehto ja ryystettyä sitä mukitolkulla.

Tags: Blossa, alkoholiton, glögi, alkoholiton glögi, alkoholfri, glögg, alcohol-free, kuumat ja lämpimät juomat

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Joulukortteja

Kävimme mieheni kanssa perjantaina Tampereella Lielahden Löytötavaratalossa. Oikeastaan kierrettiin montakin tuollaista sekatavakauppaa. Muissa en edes hoksannut katsoa joulukortteja, mutta Löytötavaratalossa hoksasin korttien olevan seitsemän kappaletta eurolla.

alitsin ensin itse seitsemän korttia ja mieheni valitsi toiset seitsemän. En tiedä miksi minulla on aina tapana valita niin, että kaikki kortit ovat erilaisia. Eihän se toisaalta haittaa vaikka kaikki kortit olisivat samanlaisia. Olen vain aina tottunut valitsemaan erilaiset.

Valitsin tähän postaukseen muutaman mielestäni kivan näköisen kortin. Sattui vielä niin, että näissä korteissa on kaikissa erilainen tervehdyskin. Millaisen tervehdyksen sinä yleensä laitat korttiin? Itsellä on näissäkin, että menee ihan fiiliksen mukaan.

Kirjoittelen vielä tervehdyksen taaksekin ja saatan laittaa tutuille erilaiset tervehdykset, esim. hauskaa, rauhallista, mukavaa, iloista jne.. joulua. Yleensä korteissa lukeekin juuri [tervehdys] joulua, mutta tuossa viimeisessä kortissa lukee joulutunnelmaa. Kortti ei mielestäni hirveästi tuo mieleen joulua, mutta talven kylläkin. Todella nätti sekin. Näissä joulukorteissakin minulla on tuota kaipaamaani sinistä väriä, mutta myös paljon punaista ja valkoista.

Joulukortit tulee lähettää tänä vuonna viimeistään maanantaihin 14.12.2015 mennessä, jos ne haluaa lähettää 0,80e postimerkillä. Muuten postikortteja voi lähettää 21.12.2015 mennessä jolloin ehtivät vielä jouluaatoksi perille.

Lähetätkö joulukortteja? Teetkö joulukortteja itse vai lähetkö ostettuja? 

Itse ajattelin askarrella muutaman kortin tänä vuonna ja eilen jo piirtelin yhden kuvan joulupukista. Se ei ihan onnistunut, mutta kyllä siitä näkee mitä ajettiin takaa. Ei se huono ollut, mutta olin onnistunut tekemään kuvaan virheen.

tags: joulukortti, jouluposti, joulupostimerkki, askartelu, jouluaskartelu

tiistai 3. marraskuuta 2015

Vaalea glögi

Itse olen aina juonut tummaa glögiä enkä edes muista, että oisin vaaleaa glögiä koskaan maistanut. Pari kertaa on kaupassa käydessä ollut mielessä ostaa vaaleaa glögiä ja eilen sain viimein aikaiseksi. Ostin Marlin vaniljaista.

Luin hieman arvosteluja tästä netin ihmeellisestä maailmasta ja ainakin joissain arvosteluissa sanottiin, että tämä ei maistu glögille ollenkaan vaan enemmänkin mehulle.


Kaupassa taisin nähdä vain Marlin ja Valion vaaleaa. Itse meinasin valita Valion, mutta mies halusi Marlin joten otettiin sitten sitä. Ehkä seuraavalla kerralla otan tuota Valion ellen sitten innostu tekemään glögiä itse.

Olen jo katsellut netistä muutamia glögiohjeita, sekä tummaan että vaaleaan glögiin. Ajattelin kokeilla ainakin mustaherukkamehuun koska sitä meiltä löytyy jo valmiiksi.

Onko teillä joku suosikki vaaleista glögeistä? Entä tummista? Entä juotteko alkoholitonta vai terästettyä glögiä?


Tags: joulujuomat, glögi, vaalea, kuumat juomat, lämpimät juomat

maanantai 2. marraskuuta 2015

kerma-lakritsikakku

Vietittekö halloweeniä tai teittekö pyhäinpäivänä jotain muuta? Itse en viettänyt ja en ole tainnut olla kuin kerra halloween -bileissä joskus vuosia sitten. Olen kuitenkin pari kertaa tehnyt syntymäpäivilleni kakun mihin on päälle tullut hämähäkinseitti.


Lakritsikakku - Halloweenkakku

Kakkupohja
4 kpl kananmunia
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Sekoita seos vaahdon joukkoon.

Voitele vuoka esim. leivontamargariinilla ja korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa 30 minuuttia.

Kakkupohja kumotaan esim. kakkualustalle. Anna pohjan jäähtyä.

Täyte
5 dl kermaa
2 dl maitorahkaa
1 prk säilykepersikoita
persikoiden mehu
1-2 dl lakritsikastiketta

TÄYTE:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Jaa kermavaahto puoliksi ja sekoita toiseen osaan purkki maitorahkaa. Viipaloi persikat.

Ota kakkupohja ja leikkaa se osiin. Itse tein niin, että tein kaksi kakkupohjaa koska pohjasta tuli aika pieni ja laitoin täytettä vain molempien pohjien väliin. Olisi myös voinut tehdä niin, että olisi leikannut molemmat pohjat esim. puoliksi.

Kostuta pohjat persikanmehulla. Laita toisen pohjan päälle kermavaahto-maitorahkaseosta, sitten osa persikkaviipaleista. Lisää päälle kermavaahto-maitorahkaseosta ja ota toinen kakkupohja joka laitetaan päälle.

Loput kermavaahto-maitorahkaseoksesta laitetaan päällä olevan pohjan päälle. Laidalle laitetaan toinen osa kermavaahdosta. Loput persikkaviipaleista laitetaan kiinni kakun laitaan alas tai miksei niitä voisi tuohon päällekin laittaa. Voi myös käyttää muita hedelmiä.

Lopuksi laitetaan lakrtisikastike. Sen voi laittaa mihin muotoon tahansa.

tags: laku, lakritsi, hämähäkinseitti, kermakakku, täytekakku, kerma-lakritsikakku