maanantai 30. marraskuuta 2015

Tomaatti-focaccia

Focaccia on yksi minun lempileivistäni ja olen sitä muutaman kerran tehnyt. Sitäkin voi tehdä varmasti monella ohjeella ja tässä olisi minun ohjeeni. Ehdottomasti pitää kokeilla joskus myös muita ohjeita ja laittaa erilaisia täytteitä. Mikä olisi sinun lempitäytteesi?

Tomaatti-Focaccia

3 ½ dl Kädenlämpöistä vettä
50 g Tuorehiivaa
1-2 tl Merisuolaa myllystä
7 dl Vehnäjauhoja
½-1 dl Öljyä/oliiviöljyä
Yrttejä ja mausteita oman maun mukaan (esim. rosmariini tai oregano)
Hyppysellinen Merisuolaa
1 rasia luumu- tai kirsikkatomaatteja paloina

Ohje:

1. Hiiva liotetaan kädenlämpöiseen veteen. Lisätään jauhot, suola ja öljy.

2. Taikinaa vaivataan kulhossa ainakin noin 10 minuutin ajan, jonka jälkeen kulho peitetään liinalla. Jätetään taikina kohoamaan liinan alle noin 30 minuutiksi. Taikinan tulee antaa kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa.

3. Painellaan taikinasta ilmat ulos ja pyöritellään taikina pitkoksi/tangoksi. Taikinatanko leikataan 12 osaan ja pyöritellään palloiksi. Asetetaan pallot oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan tasaisesti.

Taikinan voi myös myös kaulita perinteisesti voideltuun vuokaan n. sentin paksuiseksi levyksi.

Tämän jälkeen taikinan annetaan vielä kohota.

4. Taikinaan kannattaa voidella ronskisti oliiviöljyllä, leipä saa melkein uida öljyssä. Painellaan taikinaa puhtailla sormilla.

5. Lisätään taikinan joukkoon tomaattipalat ja yrtit/mausteet.

6. Kypsennetään uunissa leipää 225 asteessa noin 20–30 minuuttia.

7. Kun leipä tulee uunista, voi sitä voidella vielä oliiviöljyllä.

1 kommentti:

  1. Foccacia on kyllä todella hyvää ja muutaman kerran olen itsekin sitä tehnyt. Meillä ei kumpikaan pidä tomaateista, joten laitan yleensä vain mozzarellaa ja mausteita.

    VastaaPoista