keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 16: Joulumysli

Joulumysli

Olen joskus miettinyt, että voisi tehdä itse mysliä ja miksei sitä voisi tehdä vaikka kavereille lahjaksikin jos mysli maistuu. Itsetehdyt myslipatukat voisi olla myös yksi vaihtoehto.

5 dl kaurahiutaleita
1 dl ruishiutaleita tai -leseitä
(1 dl vehnähiutaleita)
3 dl rouhittuja pähkinöitä oman maun mukaan, voi laittaa myös paloiteltuja
(esim. caswhew, hasselpähkinä, pekaanipähkinä)
2-3 dl siemeniä oman mun mukaan, esim. pinjansiemen tai kesäkurpitsansiemen
Kuivattuja marjoja ja hedelmiä (esim. karpalo, goji, rusina)
1/2 dl hunajaa tai 3 rkl vaahterasiirappia
loraus öljyä
Jouluisia mausteita (neilikka, kaneli, inkivääri, kardemumma)

Rouhi tai paloittele pähkinät. Pähkinät, siemenet ja hiutaleet mitataan kulhoon. Kuivatut hedelmät leikataan pienemmiksi paloiksi ja lisätään nekin seokseen. Sekoita hyvin. Hedelmät voidaan lisätä myös valmiiseen mysliin, kun mysli on jäähtynyt.

Valuta päälle hunajaa tai siirappia. Sekoita seosta ja levitä se uunipellin päällä olevalle leivinpaperille.

 Paahda 175-200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, sekoita noin 5 minuutin välein.

Annetaan myslin jäähtyä ennen purkittamista tai pussittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti