keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Jouluaatto

Miten teidän jouluaatto sujui? Omani alkoi ihan ok, mutta päättyi ikävästi.

Eilen en saanut nukuttua ja samoilla silmillä lähdin kauppaan. Kävin ostamassa sienisalaattiin ainekset. Olin jo maanantaina ostanut muun muassa lohta ja maitoa. Kaupassa oli ihmeen vähän porukkaa. Kassoilla oli isot jonot, mutta muuten ei juurikaan ollut ryysistä. Mulla kävi kaupassa tosi hyvä tuuri, kun siellä oli 2-3 pitkää jonoa ja myyjä sanoi yhtäkkiä, että aukaisee uuden kassan. Pääsin sitten siihen ihan ensimmäiseksi.

Tulin kotiin ja menin heti nukkumaan. Nukuinkin iltapäivään, en tosin saanut nukkua ihan niin kauan kuin olin suunnitellut koska menimmekin miehen vanhempien jouluruoalle jo aikaisemmin. Siellä oli myös miehen mummo sekä isotäti. Jouluruoka oli hyvää. Siinä oli mm. perunaa jossain kastikkeessa sekä lihapihvejä. Oli myös kinkkua, mutta tällä kertaa ei maistunut. Jälkkäriksi riisipuuroa. Riisipuuro on tosi ihanaa.

Sen jälkeen alkoi vaan enemmän väsyttää ja istuin vähän aikaa nojatuolissa. Meinasin nukahtaa siihen. Kahvi ei minulle maistunut, mutta kävin juomassa omenamehua ja miehen äidin tekemää piparipilvikakkua.

Kotona avasin lahjat ja menin taas hetkeksi nukkumaan. Lahjaksi sain leggingsit, Muumimukin joka minulla jo onkin, keittiöveitsen, kosteusvoidetta, patalappuja ja patakintaan, Iknow -pelin jota olinkin toivonut sekä vähän rahaa, kynttilän, Fazerin suklaakohvehdin sekä punaisen hyvää joulua -laatikon eli vastaavan kuin tuossa alla olevassa kuvassa on valkoisena.

illalla suolasin lohen joka on nyt jääkaapissa ja voi sitten jos sitä tänään voi syödä esimerkiksi leivän päällä. Graavilohi/suolakala on mun lempparia. Tein myös osasta kalaa uunilohta josta tuli todella ihanan makuista. Uunilohesta tykkään muutenkin, mutta siitä on tullut sellainen ruoka mitä on ihan pakko saada jouluisinkin.

Oma iltani tosiaan päättyi siihen, että onnistuin hajottamaan yhden isomman lasin, leipälautasen (ihan kun niitä ei muutenkaan olisi ollut vähän) ja lohipalanen katkarapuineen putosi matolle.

Siitä huolimatta mukavaa joulunaikaa.

6 kommenttia:

  1. Ikävää, että rikoit vahingossa muutaman tavaran ja likasit mattoakin. Minulle se oli kuitenkin helpotus sillä pelkäsin jo paljon pahempaa kuten vaikka jotain sairaskohtausta tai vaikkapa tulipaloa. ;) Nyt helpottuneenakin ymmärrän silti harmin noistakin. Mukavaa joulunjatkoa sinulle! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei onneksi pahemmin, alkoi vaan harmittaa ja otti ehkä enemmänkin henkisesti koville :D.

      Poista
  2. Onneksi ei sattunut mitään pahempaa, vaikka ärsyttävää varmasti! Mäkin pudotin eilen muumimukin lattialle ja säpäleiksihän se meni, onneksi kaupasta saa vielä tilalle uuden samanlaisen :--) Muuten olis tullut itku! Toi iknow on muuten tosi kiva peli isommallakin porukalla, vaikka rappakalja onkin edelleen mun lemppari ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu onhan se ärsyttävää, kun on muutenkin ajatellut että noita leipälautasia on liian vähän ja taas sellainen hajosi. En vaan oo löytänyt vielä mitään kivoja tilalle. Mies pudotti mun Muumimukin lattialle, mutta oli vissiin pehmeä pudotus kun ei särkynyt.

      Mä olin jo kauan haaveillut tuosta Iknow -pelistä, mutta se oli mun mielestä hieman hintava. Nyt se oli paikallisessa Sittarissa vaan 20e. Luultavasti sieltä mies sen käynyt hakemassa :D. Mua harmittaa monesti kaupoissa, kun siellä on harvemmin enää aikuisille pelejä. On toki esim. Monopoly ja Triwial pursuit muttei oikein muita. Nyt on toki tullut Master chef suomi ym.. muita pelejä. Pitäis päästä varmaan erikoisliikkeisiin. Aika hintaviahan nuo pelit on nykyään, kun ennen kivoja pelejä sai jollain 30 markalla ja nykyään ne on vähintään sen 30-50e :D. En nyt silleen markoilla enää ajattele, mutta tossa tilanteessa tuli mieleen.

      Poista
  3. Paljon ehti sinulle tapahtua aattona. Onneksi ei mitään pahempaa kuitankaan. Kilttinä olet nääköjään ollut kun niin paljon lahjoja sait;)
    Pajupirtin joulu sujui lyhtykynttilöitä poltellen, hautausmaakäynnilla sekä jouluruokailu koko perheen voimin.Tänään on vuorossa reipasta ulkoilua ja lähdenkin tästä pyöräillen hautausmaalle keräämään kynttilänjämät pois. meillä on täällä lumeton joulu. Eilen oli +6 astetta lämmintä ja aamulla ilmestyi pohjoisen taivaalle uskomatonta mutta totta SATEENKAARI. Otin siitä aamuhämärissä kuvia ja saa sitten ihmetellä tätä ihmeellistä luontoa myöhemminkin.
    Hyvää joulun jatkoa sinulle ja oikein hyvää tulevaa vuotta.
    Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin :).

      Kivalta kuulostaa tuo sinun joulusi :).

      Poista