tiistai 31. joulukuuta 2013

Paholaisen hillo

Me ollaan tehty muutaman kerran Paholaisen hilloa ja se on todella hyvää vaikka en juuri saakaan chiliä syödä. Kaveri laitta näitä joskus ruissipseihin ja maistuu ihan taivaalliselle. Hilloon voi myös ruissipseihin laittaessa laittaa majoneesia tai kermaviiliä, niin ei tule niin tulista. Ruissipseihin voi kehitellä vaikka minkälaisia kastikkeita/täytteitä ja tämä on yksi mainiommista.

Paholaisen hillo

400 g tomaatteja tai
400 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
200 g punaisia paprikoita
2–4 punaista chiliä
3–5 valkosipulin kynttä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl oreganoa
0,25 dl etikkaa
½ pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Ohje on otettu DanSukkerin sivuilta, mutta puolitettu annos.

tags: Paholaisen hillo, hillo, dippi, dippikastike, ruissipsit

Uudenvuoden syömiset

Joulun ja uudenvuoden aika on vähän tällaista mässäilyä. Uusivuosi ei niin paljon kuin joulu ja itse ainakin joulunakin söin ihan kohtuudella. Osa taas ei tietenkään välitä uutena vuotena mässäilystä, vaan kaikesta muusta. Mun mielestä on ainakin hyvä syödä hyvin, niin jaksaakin sitten paremmin. Ja haluaisin tehdä jotain ihan kunnon ruokaa eikä pelkästään vain napostella jotain herkkuja. Itselle on pienestä asti tullut huono olo kaikista naposteltavista, joten olin välillä monta vuotta syömättä niitä. Nykyään tulee joskus maisteltua jotain sipsejä, mutta en vieläkään mätä niitä kamalasti. Kotiin en yleensä osta mitään naposteltavia muuten kuin ehkä juurikin uutena vuotena tai jos on menossa johonkin kaverille kylään ja siellä saa kaikki muutkin maistella tuomisia.

Mitäs meinaatte tehdä uutena vuotena? Minulla ei ole ainakaan mitään suunnitelmia enkä tiedä onko kellään kavereilla mitään illanistujaisia tai bileitä. Luultavasti oon ihan vaan kotona uutena vuotena, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu. Perinteisiä uudenvuoden bileitä meillä ei ainakaan ole.

Mietin tuossa, että mitä ihmiset syö uutena vuotena? Onko teillä jotain perinteisiä uuden vuoden ruokia tai naposteltavia?

Mulle ainakin tuli valtavasti mieleen kaikkia ihania salaatteja ja sitten kunnon ruokais jotain paellaa, wokkia tai pataruokia. Myös jotain ihania kasvisruokia voisi kokeilla. Mä en juurikaan pidä makeata tai makeita leivonnaisia uuden vuoden syötävänä, mutta suolaiset leivonnaiset sopii taas hyvin uuteen vuoteen. Toki jos tekee kunnon menun, voi tehdä myös jonkin jälkiruoan. Omaan uuteen vuoteen sellaiset eivät kuitenkaan juurikaan kuulu.

Kiinnostaa tietää mitä te laittaisitte uutena vuotena tai millaiset ruoat ja naposteltavat sopisivat uuden vuoden bileisiin?

Itse tuossa aloin vähän miettiä mitä ostaisi ruoaksi tai mitä tekisi itse. Enkä tarkoita, että näitä kaikkia pitäisi tehdä tai olla pöydässä, vaan tällaisia mulle tuli ensimmäisenä mieleen ja jotain näistä voisi uutena vuotena tehdä. Listahan olisi varmasti loputon, koska uudeksi vuodeksi voi tehdä vaikka mitä enkä saisi varmasti listaa ikinä valmiiksi jos jäisin miettimään. Ja kaikilla on kuitenkin se oma maku.

- Erilaisia salaatteja kastikkeella (perunasalaatti, Italiansalaatti, sienisalaatti tai katkarapusalaatti). Itse tykkään laittaa sieni- tai katkarapusalaattia paahtoleivän päälle.
- Vihreitä salaatteja (vihreä katkarapusalaatti
- Perinteiset nakit ja lihapullat jos niistä tykkää, kasvispyöryköitä tai kasvispihvejä
- Valkosipuliperunat tai lohkoperunat
- Kotitekoinen pizza tai piirakka hyvillä aineksilla
- Leipää, esimerkiksi Karjalanpiirakat/riisipiirakat ja munavoi, lämpimät voileivät eli lämppärit tai itsetehtyä patonkia tai muuta leipää, Toast skagen eli katkarapuleivät
- Lämpimiä "kunnon" ruokkia kuten Paella, wokki tai jotkut pataruoat, Jambalaya, Chili Con Carne, uunilohi
- Keittoruoat esimerkiksi alkuun jos tekee ihan kunnon menun
- dipattavia juttuja kuten porkkanatikkuja, kurkkua, juustoja, sipsejä
 - Uunijuurekset tai muita vihannes ja kasvisjuttuja
- Popcorn, ehkä voisi maustaa popparit omalla tyylillä
- Täytetyt ruissipsit, esim. katkaraputäyte, kermaviili, smetana tai majoneesitäyte, paholaisen hillo
- Tortilla, taco, Quesadillat
- Uuninachot
- Pasteijat ja muut pasteijan tyyliset piirakat tai cocktailpalat
- Salsakastike (itsetehty) ja muut kastikkeet

Jälkiruoaksi ajattelin vähän letun tyylisiä juttuja eli letut, pannukakku, vohvelit. Niiden kanssa esimerkiksi kermavaahtoa ja hilloa. Blinit voisivat myös olla kivoja. Myös hedelmäsalaatti on hyvää.

Niin kuin jo aikaisemmin sanoin, lista olisi varmaan loputon jos sitä jäisi liikaa miettimään. Ja kaikki tykkää eri jutuista. Mä just huomasin, että tykkäisin vähän sellaisen lihaisamman ruoan ja hedelmien yhdistelmästä. Esimerkiksi kanaa ja sen kanssa mangoa tai ananasta. Välillä oon tehnytkin sellaista, että oon laittanut ananasta enkä ole juurikaan pitänyt jos ananas on vähänkään liian kuuma, mutta tällä hetkellä sellainen ruoka voisi olla kiva juurikin esimerkiksi uuteen vuoteen.

Ruokavinkkejä uuteen vuoteen? Millaisia ruokia itse aiot tehdä tai olet yleensä tehnyt?

tags: syötävät, syömiset, ruoka, herkkuttelu, uusivuosi, vinkki, mielipide, suolaiset, makeat, menu, jälkiruoat, alkuruoat, pääruoat, alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka, naposteltavat, oman maun mukaan, mielipiteet

maanantai 30. joulukuuta 2013

Hakusanat top 10

Blogiini on tultu monenlaisilla hakusanoilla ja nyt olisi aika listata Hakusanat top10:

joulukuvia
joulu1nen.blogspot.com
joulukysymyksiä
nettijoulukalenteri 2013
jouluaiheisia kysymyksiä
joulutervehdykset
jouluisia kysymyksiä
tonttu toljanteri
nettijoulukalenteri
clas ohlson valkoinen joulukuusi

Lisäksi tässä olisi muutamia muita hakusanoija joilla on tultu blogiini viime aikoina:

Hauska joulukysymys
Houlukuvia
Hulluimmat hakusanat blogiin
Jamie Olliver mortteli
Joulu ruoka kori
joulkuvia

sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Alennusmyynnit

Kävin eilen alennusmyynneissä. Mitään ihmeempää en kuitenkaan löytänyt. Lähdimme päivällä kohti Tamperetta ja mentiin heti Ikeaan. Piti kuitenkin kääntyä takaisin, kun kummallakaan ei ollut mukana Family korttia. Mies haki sitten korttinsa, että päästiin lähtemään. Mähän en oikeasti ensin edes tiennyt, että lähdettäisin edes Tampereelle. Olin nimittäin lähdössä ostamaan vain maitoa. Ei siinä mitään, Tampereelle on aina kiva mennä.

Mies osti sieltä Ikeasta lamppuja ja tulihan sitä koluttua melkein koko paikka taas, mutta mitään en löytänyt. Katselin paria työpöytää ja erilaisia hyllyjä. Ihastelin taas eri lahjapapereita, mutta sinne jäivät hyllyyn mokomat. Pakko ne on jossain vaiheessa ostaa, mutta tulee aina olo että tarvitsenko mä nyt noita mihinkään. Kyseessä oli siis Love -paperi mustapinkkinä ja valkopinkkinä sekä tämä valkopinkki -setti. Kiersin myös löytötorin.

Tampereelta lähdimme ajamaan kohti Ideaparkia ja siellä olikin runsaasti autoja, mutta silti löysimme heti autolle paikan. Ensimmäisenä riensin Minimaniin katsomaan sukkia ja löysinkin paketin jossa oli 7 sukat. Mitään muuta en Ideaparkista ostanutkaan vaikka kiersin montakin kauppaa. Sinellistä kävin etsimässä kulkusia, mutta siellä oli enää pieniä jäljellä, New Yorkerissa kävin katsomassa asusteita mutta tällä kertaa en löytänyt mitään kivoja. Kaikki muut perusvaatekaupat jäi väliin.

Warehouse outletissä kävin ihastelemassa Iron Fist -osastolla vaatteita ja asusteita. Kokeilinkin muutamia baltsuja, mutta ne oli liian pieniä tai ei muuten vaan käyneet mun jalkaan. Miehen kanssa on toisinaan ärsyttävää käydä missään shoppailemassa, kun se on heti ettei meidän tartte mennä tonne eikä meidän tarvinnut käydä sellaisissakaan paikoissa joissa se tavallisesti haluaa käydä. Tosin mulle se sanoi, että mennään tonne Sinelliin katsomaan niitä kulkusia. En ois ees itse muistanut, että oon sellaisia vailla :D.

Jatkettiin takaisin Tampereelle jossa käytiin Partolassa (tai no Pirkkalaahan toi taitaa olla). Ei käyty siellä kuin Motonetissä jossa käteen jäi SodaStreamin uusia makuja sisältävä paketti. Siinä on siis 12 makua joista tulee 1l limsaa per pakkaus. Siinä oli joku sellainen juttu, että sitten pitää käydä netissä äänestämässä mikä on oma lemppari ja eniten ääniä saanut tulee valikoimaan.

Mä olisin halunnut käydä Partolassa myös Veskassa, mutta tietty toi ajoi vaan ohi. Veskassa on H&M, Kappahl, Lindex, Vero moda ja Only sekä Verkkokauppa.com. Mä kävin Veskassa ja muutenkin Partolassa aika usein, kun asuin Tampereella. Sieltä löytyy myös Hong kong, Seppälä, Citymarket ja Bauhaus.

Seuraavana vuorossa oli vielä Kangasala jossa käytiin syömässä jaTokmannilla. Löysinkin etsimiäni leipälautasia. En ole oikein löytänyt mieleisiäni leipälautasia, mutta nyt löytyi ihan perusvalkoisia halvalla ja niitä lähtikin 9 mukaan. On ainakin lautasia taas vähäksi aikaa, kun niitä on hajonnutkin ihan kivasti.

tags: Tampere, Kangasala, Lempäälä, Ideapark, Ikea, Veska, Partola, ale, alennusmyynnit, shoppailu, jouluale, SodaStream

torstai 26. joulukuuta 2013

Mitä teit jouluna?

Millaisia joulusuunnitelmia ihmisillä on tai mitä teitte jos näette tän postauksen vasta myöhemmin? Itse olin viikonloppuna mun kotiseudulla, näin äitiä ja sen miestä, isääni sekä äidin vanhempia. Syötiin jouluruokaa sekä äidillä kotona kotona että niiden mökillä. Mummolla ja papalla kävin kahvilla sunnuntaina. Perjantaina kävin mun isän luona ja sunnuntaina kävin vielä isän raksallakin. Isälle vein lahjaksi ruokakorin ja äidille Tangle teezer -lahjapakkauksen jossa oli hopeinen matkakokoinen harja ja sille suojapussi.

Maanantaina tultiin äidin mökin kautta pois. Käytiin myös Kuopiossa Ikeassa ja Matkuksen kauppakeskuksessa. En kylläkään ostanut mitään, mutta oli ihan kiva käydä pyörimässä. Siellä oli H&M home jossa en ollut käynyt aikaisemmin, kun niitä ei monessa paikassa Suomessa ole sekä Tiger -nimisessä kaupassa jossa mun on pitänyt käydä Tampereella.

Illalla käytiin vielä miehen vanhempien luona kahvilla ja teellä sekä hakemassa pala kinkkua.

Tultiin siis aatoksi kotiin ja tiistaina kävimme syömässä jouluruokaa miehen vanhempien luona.Kotona tein uunilohta ja graavililohta. Kumpikin oli hyviä, mutta yhdelle lohipalaselle tosiaan kävi ikävästi, kun se tippui lattialle ihan yllättäen.

Ostettiin myös hedelmiä, että saadaan tehdyksi hedelmäsalaattia. Ei siis oma listani ihan ole tuo kuin ruokapostauksessani kirjoitin, mutta onhan sitä eri paikoissa saanut syödyksi jotain niitä mitä siinä listassa on. Mummolassakin sain mummon tekemiä pasteijoita. Ja aika paljon on saanut syötyä erilaisia jouluruokia muuallakin kuin kotona. Tänään tuli vielä mieleen kuinka uuniomena olisi hyvä jälkiruoka jouluksi.

tags: äiti, isä, mummo, pappa, joulu, loma, reissu, Kuopio, Oulu, Kempele, Utajärvi, Muhos, Vaala, Ikea

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Jouluaatto

Miten teidän jouluaatto sujui? Omani alkoi ihan ok, mutta päättyi ikävästi.

Eilen en saanut nukuttua ja samoilla silmillä lähdin kauppaan. Kävin ostamassa sienisalaattiin ainekset. Olin jo maanantaina ostanut muun muassa lohta ja maitoa. Kaupassa oli ihmeen vähän porukkaa. Kassoilla oli isot jonot, mutta muuten ei juurikaan ollut ryysistä. Mulla kävi kaupassa tosi hyvä tuuri, kun siellä oli 2-3 pitkää jonoa ja myyjä sanoi yhtäkkiä, että aukaisee uuden kassan. Pääsin sitten siihen ihan ensimmäiseksi.

Tulin kotiin ja menin heti nukkumaan. Nukuinkin iltapäivään, en tosin saanut nukkua ihan niin kauan kuin olin suunnitellut koska menimmekin miehen vanhempien jouluruoalle jo aikaisemmin. Siellä oli myös miehen mummo sekä isotäti. Jouluruoka oli hyvää. Siinä oli mm. perunaa jossain kastikkeessa sekä lihapihvejä. Oli myös kinkkua, mutta tällä kertaa ei maistunut. Jälkkäriksi riisipuuroa. Riisipuuro on tosi ihanaa.

Sen jälkeen alkoi vaan enemmän väsyttää ja istuin vähän aikaa nojatuolissa. Meinasin nukahtaa siihen. Kahvi ei minulle maistunut, mutta kävin juomassa omenamehua ja miehen äidin tekemää piparipilvikakkua.

Kotona avasin lahjat ja menin taas hetkeksi nukkumaan. Lahjaksi sain leggingsit, Muumimukin joka minulla jo onkin, keittiöveitsen, kosteusvoidetta, patalappuja ja patakintaan, Iknow -pelin jota olinkin toivonut sekä vähän rahaa, kynttilän, Fazerin suklaakohvehdin sekä punaisen hyvää joulua -laatikon eli vastaavan kuin tuossa alla olevassa kuvassa on valkoisena.

illalla suolasin lohen joka on nyt jääkaapissa ja voi sitten jos sitä tänään voi syödä esimerkiksi leivän päällä. Graavilohi/suolakala on mun lempparia. Tein myös osasta kalaa uunilohta josta tuli todella ihanan makuista. Uunilohesta tykkään muutenkin, mutta siitä on tullut sellainen ruoka mitä on ihan pakko saada jouluisinkin.

Oma iltani tosiaan päättyi siihen, että onnistuin hajottamaan yhden isomman lasin, leipälautasen (ihan kun niitä ei muutenkaan olisi ollut vähän) ja lohipalanen katkarapuineen putosi matolle.

Siitä huolimatta mukavaa joulunaikaa.

tiistai 24. joulukuuta 2013

Valkoinen joulukuusi, millaiset koristeet?





Mä kävin viikonloppuna ostamassa Oulun Puuilosta valkoisen joulukuusen. Se on 195 senttimetriä pitkä ja hintaa kuusella oli 39,90e.

Minua kiinnostaa teidän mielipiteenne, että millaiset joulukoristeet sopisivat valkoiseen joulukuusen. Esimerkiksi minkä väriset tai malliset? Entä millaiset tai minkä väriset valot sopisivat valkoisen kanssa? Entä millaiset tai minkä väriset koristeet eivät mielestäni passaa ollenkaan valkoisen kanssa?

tags: tekokuusi, joulu, joulukuusi, valkoinen kuusi, valkoinen joulukuusi, valkoinen tekokuusi, joulukoristeet, joulukuusen koristeet, koristeet, Puuilo, sekatavarakauppa, Oulu, shoppailu, mielipide, mielipiteet, gallup

Hyvää joulua kaikille

Hyvää joulua
Oikein ihanaa joulua kaikille blogini lukijoille, viettäkäähän oikein kiva ja rauhallinen joulu

tags: hyvää joulua, Merry Christmas, God Jul

Luukku24 - Mitä jouluruokapöytääsi tulee tai tuli?


 Joulukalenteri, luukku 24

Joulupöydän antimet



Mä tuossa mietin, että mitä ruokaa joulupöytään voisi laittaa. Toki kaikki voi koota joulupöytänsä oman maun mukaan ja laittaa sinne sellaisia asioita mikä ei välttämättä jonkun toisen mielestä joulupöytään kuuluisikaan. Itse tykkään aika perinteisistä jouluruoista, muttei haittaa vaikka siellä olisi muutakin. Tein listaa mistä itse tykkäisin joulupöydästä, tosin ei näitäkään tarvitse tietenkään kerralla laittaa vaan voi eri päiville jaotella. Ja oma ideani on, että joulupöydästä voisi löytyä ainakin tällaisia:


Keitetyt perunat perunamuusi ja/tai valkosipulipernat
Ruskea kastike, kinkkukastike
Punajuurilaatikko sinihomejuustolla
Graavilohi
Uunilohi esimerkiksi katkarapujen ja kerman kera tai vain sitruunan ja tillin kera
Sinappisilli
Kinkku tai kalkkuna + sinappia (ei ole minulle pakollinen)
Rosolli + rosollikastike
Punajuurikuutioita
Laatikot: lanttulaatikko, perunalaatikko, bataattilaatikko, maksalaatikko, porkkanalaatikko (eivät ole minulle pakollisia, mutta kyllä jotain näistä voi hieman jouluna tai joulun aikaan syödä)
Sini- ja valkohomejuusto
Erilaisia kaloja (ei lipeäkala)
Itsetehty makaronisalaatti
Porkkanaraaste
vihreä salaatti
riisipuuro ja luumukiisseli
Uunipuuro
Kinkkukiusaus
Kurkkusalaatti tai sinappikurkkusalaatti
hillosipuli (tykkäsin näistä lapsena, en juurikaan enää mutta voisivat sopia joulupöytään tai esimerkiksi johonkin salaattiin)
Mustaherukkahillo
Puolukka- ja mustikkahillo
Sienisalaatti

juomat: Talviomenalimonadi (Siti, Lidl), Hartwall Jaffa luomu omenalimonadi, glögi, maito, kahvi, joulutee, sekamehu, julmust (ei ole mieleeni, mutta tekisi mieli maistattaa tätä muilla)

Leipä: Joululimppu, hapankorppu, karjalanpiirakat + munavoi, ruisleipä (esimerkiksi lohileipä)

Herkut ja jälkiruoat: Voileipäkeksit, hedelmäsaalatti tai hedelmät erikseen, pähkinät, gojimarjat, muut kuivatut hedelmät ja marjat,  piparit + homejuusto, erilaiset juustot/juustolautanen, pasteija, joulutorttu, itsetehty jäätelö, tiramisu-unelma (kääretorttu), piparipilvi (juustokakku), suklaa-piparikääretorttu, joulusuklaa (pätkis, julia), brunbergin joulusuukko (puolukka-karpalo)

tags: joulukalenteri, jouluruoka, ruoka, joulu, joulupöytä, joulujuomat, jouluherkut, mitä tänään syötäisiin, mitä joulupöytään kuuluu, jouluruoat

maanantai 23. joulukuuta 2013

24 kysymystä joulusta

1. Parasta joulussa?
- Rauhallisuus, joululaulut, jotkut jouluruoat, yhdessä oleminen, joulusauna, tykkään jos jouluna on lunta
2. Joulumusiikkisi?
Ylex:n #Joulusinkku
Tykkään kuunnella joululauluja, yksi lemppareistani on Sydämeen joulun teen, mutta tykkään myös monista muista joululaluista.
3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia?
- En juurikaan katsele jouluelokuvia. Tonttu Toljanterin Joulumielen olen katsonut ja Holiday tuli katsottua tuossa vähän aikaa sitten. Toki voi ehdottaa jotain hyviä jouluelokuvia.
4. Jouluherkkusi?
- Graavilohi, sienisalaatti, riisipuuro, uunilohi
Herkkuherkuista itsetehdyt piparit ja jotkut joulusuklaat vaikka en juurikaan suklaasta välitä. Liian makeaa mun makuuni nykyisin.
5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla?
- Graavilohi, uunilohi
6. Koska joulukoristeet pääsevät kotiasi koristamaan?
- Mulla on muutama joulukoriste esillä. Ei tullut juurikaan joulua tänä vuonna laitettua kovinkaan paljon. Tykkään kyllä joulusta ja kirjoittelen itsekin joulublogia. Kuitenkin se joulun laittaminen jotenkin jäi.
7. Joulu kotona vai jossain muualla?
- Sekä että
8. Itse tehdyt lahjat, kaupasta ostetut vai molemmat?
- Molempia ja vaikka ostaisi kaupasta, voi käyttää inspiraatiota. Esimerkiksi isälleni teen lähes joka vuosi ruokakorin johon laittelen vähän mitä tulee mieleen. Ainakin gluteenittomia juttuja tulee.
9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan?
- Ei tullut tänä vuonna laitettua. Meillä on kyllä yhdet valot jatkuvasti pihalla.
10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla?
- Sukulaisten kanssa yleensä tai sitten pelkästään miehen kanssa.
11. Onko sinulla joku lahjatoive?
- No toisaalta on, mutten ole kylläkään kellekään sanonut mitä haluaisin. Kuitenkin toivelistoja on mukava tehdä. Tänä vuonna olen toivonut mm. kameraan pidempää objektiivia, erilaisia juttuja keittiöön sekä lautapelejä.
12. Paras saamasi joululahja?
- En osaa sanoa
13. Kamalin saamasi joululahja?
- Suklaa, en vaan tykkää suklaasta lahjana. Ellei se sitten ole jotain kovin erikoista.
14. Kuvaile unelmien joulusi.
- Hyvää ruokaa, isolla kaveriporukalla jossain.
15. Mikä on ärsyttävin joululaulu?
- Ei oikeastaan mikään tai ei ainakaan tule mieleen mikä olisi niin ärsyttävä ettei sitä voisi kuunnella. Tai sitten ne biisit on jäänyt minulta vain huomioimatta.
16. Oletko tehnyt jo pikkujouluvalmisteluita tälle vuodelle? 
- Pikkujoulut oli ja meni, ei pitänyt valmistella niihin mitään. Kotipikkujoulut olisivat kyllä kivat.
17. Paras joulujuoma?
- Lidlin Talviomena -limppari, Hartwall Jaffa luomu omenalimonadi
18. Oikea kuusi, tekokuusi vaui ei kuusta ollenkaan?
- Tykkään oikeasta kuusesta, mutta sellaista ei meille tule. Tänä vuonna olisin halunnut valkoisen tekokuusen.
19. Käykö teillä joulupukki?
- Ei käy
20. Paras joulumuistosi lapsuudesta?
- Varmaan mummolan joulut, oltiin melkeen joka joulu äidin vanhempien luona.
21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa?
- Ihan normivaatteissa yleensä olen
22. Peruna-, porkkana-, bataatti- vai lanttulaatikko?
-En juurikaan välitä laatikoista, mutta kyllä niitä pitää joka joulu vähän maistaa. Tänä vuonna olen syönyt laatikoita jo kahdesti pikkujouluissa ja kavereiden jouluruoalla.
23. Paras joulusuklaa?
- Pätkis, Julia
24. Joulutortut vai piparit?
- Ehdottomasti piparit, en vain nykyisin tykkää joulutortuista

Luukku23 - Joulun toivelahjat

 Joulukalenteri, luukku 23

Joululahjatoiveet

Mä olen jonkun verran listaillut mitä olisi kiva saada joululahjaksi, en mä tätä listaa kellekään tutulle ole näyttänyt eikä ole tarkoitus että kukaan näitä minulle hankkisi. Ihan omaksi iloksi olen tällaista listaa väsäillyt. Ja aina tulee mieleen erilaisia juttuja mitä pitäisi hankkia ja ainahan sitä saa haaveilla. Pari juttua olenkin ostanut tuosta listastani, eli Mariela Sarkiman Make up biblen sekä suola- ja pippurimyllyt.

Suola- ja pippurimylly on kylläkin iha vaan muoviset Lidlistä jossa oli valmiina Himalajan suolaa ja musta pippuria. lista voisi olla varmasti vieläkin pidempi, mutta tuossa nyt on sellaiset jutut mitkä olisi tärkeimmät.

Huomasin, että aika paljon on keittiöjuttuja ja niitä me ollaankin hankittu nyt hieman. Ostin miehelle lahjaksi Jamie Oliverin morttelin/huhmareen jota toki itsekin voin käyttää, sitten meille tuli se kahvikone jota olen aina pitänyt turhakkeena ja olen ajatellut, ettei meillä sellaista tarvitse. Gigantista löytyi yksi kahvikone 29,90e joten ostettiin sitten ja ainakin mies on tehnyt sillä aika paljon erilaisia juttuja. Lisäksi ostettiin lihamylly 10e. Sillähän toki voi jauhee muutakin kuin jauhelihaa. Muistan ainakin, kun koulussa jauhettiin joskus lohta sellaisella.



- Olympus PEN zoom kit (M.Zuiko digital ED 40-150mm 1:4.0-5.6 R Telezoomobjektiivi, hopea, kameralaukku/Street case M ja 8GB muistikortti)
- Suola- ja pippurimyllyt OSTETTU!
- SatNight vol. 9 -karaoke
- Pinkki SodaStream
- Mariela Sarkima Make up bible OSTETTU!
- Cailap By Mariela Sarkima -meikkisiveltimiä
- Lautapelejä (I know Suomi, Masterchef Suomi, Pane miljoona menemään)
- Bistro Liekkipata 1,8l tai 3,5l
- Kalevalakorun Lumihiutalesarjan rannekoru, rintakoru sekä lumihiutaleriipus tai -kääty
- Suklaalevymuotti
- Crosstrainer
- Michael Kors Hamilton tote black
- Victorinox -sarja
- Kirja: Sami Lopakka - Marras
- Erilaisia leipälautasia
- Kengät: punaiset maiharit
- Tweezerman -pinsetit
- Höyrykattila
- Cutrin Bio+ energen -shampoo
- Leggingsejä, housuja sekä erilaisia paitoja, muutenkin tarvitsisin uusia vaatteita
- Icebug -nastakengät
- Mikroaaltouuni, leivänpaahdin, sauvasekoitin, mehulinko

tags: joululahjat, lahjatoiveet, joululahjatoiveet

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Uusia joulukuvia




tags: uusia joulukuvia, joulukoristeet, joulukynttilät, enkeli, lumiukko

Luukku22 - Joulusiivouksen helpottamiseksi


Joulukalenteri, luukku 22

Joulusiivouksen helpottamiseksi!

1. Luo tietokoneeseesi uusi kansio.
2. Anna kansiolle nimi "Kodin pölyt ja sotkut".
3. Ota lasillinen viiniä.
4. Klikkaa oikeanpuoleisella näppäimellä uutta kansiota.
5. Valitse : poista
6. Tietokoneesi kysyy haluatko poistaa "Kodin pölyt ja sotkut"
lopullisesti.
7. Klikkaa "kyllä".
8. Nosta jalat pöydälle ja ota lisää viiniä!

Joulusiivousten odotusta!

tags: joulusiivous, jouluhupia, jouluhauskaa, julkul

lauantai 21. joulukuuta 2013

Joululahjaksi ruokakori

Olen tänään käynyt keräämässä erilaisia juttuja ruokakoriin ja olenkin aiemmin tehnyt ruokakorista postauksenkin. Mitä sinä laittaisit jouluiseen ruokakoriin.

Tähän mennessä minun tekemääni ruokakoriin on eksynyt:
Pandan enkelisuklaata
viikunoita
taateleita
rooibos luomuteetä
suolapähkinöitä
glögiä
mantelilastuja
rusinoita
Presidentti kahvia (ostin kahta erilaista eli perus Presidenttiä sekä tumma paahtoa)
gluteenittomia pipareita
gluteenitonta kauranäkkäriä (Rainbowlla oli gluteenitonta kahta erilaista gluteenitonta näkkäriä, mutta Prismassa oli vain tuota kauraa)

Ruokien lisäksi ostin kankaisen laatikon/korin jssa on kahvat. Puuttuu ainakin vielä omenat ja en osaa sanoa ostanko vielä jotain noiden lisäksi. Kävin myös etsimässä gluteenitonta lakua, mutten löytänyt. Kerran aiemmin olen löytänyt ihan sattumalta, mutta nyt ne olivat samasta paikasta loppuneet enkä tiedä mistä osaisin sitä tähän hätään etsiä.

Millaisia juttuja sinä laittaisit (jouluiseen) ruokakoriin?

tags: joulukori, juhlakori, jouluruoka, joululahjat, jouluherkut, jouluinen ruokakori

Joulunpunaiset mukit

Clas Ohlsonilta löysin muutamia mukeja ja pari lasia, kun kävin siellä keskiviikkona. Noi lasit on ehdottomasti mun lemppareita ja sopivan kokoisia. Noita mukeja ostin ensimmäistä kertaa. Ikeasta mulla on vähän vastaavia, mutta ne on paljon isompia kuin Clas Ohlsonin. Mukeilla hintaa oli 1,50e ja laseissa 1,99e.





tags: mukit, lasit, Clas Ohlson, joulunpunainen, joulun punainen

Luukku21 - testaa tonttunimesi

Joulukalenteri, luukku 21

Tonttunimi

Testaa tonttunimesi (laita kommentilla sit se nimi)
1. Ota TOISEN nimesi TOINEN kirjain
2. Ota sukunimesi viimeinen kirjain
3. Ota lempijouluherkkusi alkukirjain
4. Ota äitisi etunimen toinen kirjain
5. Ota joku näistä: a, e, i, o, u, y, ä, ö
6. Lisää perään -tonttu (esim. Pertti-tonttu)

Aolae-tonttu

tags: jouluhupia, jouluhauskaa, julku, tonttu

perjantai 20. joulukuuta 2013

Jouluvalot

Jouluvalot 

Olenkin jo joulukalenterissanikin kirjoittanut Jouluvaloista, mutta nyt tuli uudelleen aihe mieleen. Olimme yhtenä päivänä kaupassa ja halusin mennä katsomaan jouluvaloja. Mies sanoi, että meillä on jouluvaloja ihan tarpeeksi ja mä siihen, että no tartteehan sitä joka vuosi ostaa jotkut uudet valot. No ei kylläkään tarvitse, mutta niitä on kiva mennä katsomaan kaupassa ja joka vuosi kuitenkin tulee nättejä jouluvaloja ja sellaisia valokoristeita. Toki tulee vastaan myös sellaisia jouluvaloja joista ei ollenkaan tykkäisi.

Laitatako jouluvaloja, millaisia? Kauneimmat ja kauheimmat jouluvalot?

Mulla on ollut jo vuosia samat jouluvalot ikkunassa, en ole niitä ottanut pois. Ei ne kuitenkaan häiritse ja ne ei niin hirveän jouluiset ole. Ja ei ne edes oikeastaan näy kellekään muulle. Ne on aika kirkkaat eikä onneksi räikeät. Vaikka on semmoiset värikkäät jouluvalotkin kivoja

Kauneimmat jouluvalot:
Yksiväriset jouluvalot, kirkkaat jouluvalot esimerkiksi jossain valokoristeessa. Myös värikkäät voi olla ihan nätit.

Clas Ohlsonilla silmiini osui jokin ihana valokynttelikkö. Tykkään itse monista jouluvaloista, mutta en kotiini ihan hirveästi jouluvaloja haluaisi. Tosiaan jotkut muutamat kivat ikkunoihin. Ja niitähän voi vuosittain vaihdellakin.

Mun mielestä kauniita jouluvaloja on paljon enemmän kuin kauheita. Ja vaikka kaikki valot eivät itseä miellyttäisikään, ei ne välttämättä ole kauheita. Ei vain sovi omaan tyyliin. Mutta toisinaan on niitä niin övereitä valoja jotka saavat niskavillat pystyyn.

Kauheimmat jouluvalot:
Kohtuus jouluvaloissa. Ei tarvitse olla jouluvaloja joka ikkunassa. Tai ei talon tarvitse olla ulkopuolelta valojen ja valokoristeiden peitossa. Muutamat joulvalot ulkona on ihan kivat, niin kuin sisälläkin. Monetkin valot voivat olla yksinään todella nättejä, mutta kun niitä on liikaa, alkaa ahdistaa todella paljon.
Vihaan vilkkuvia jouluvaloja. En voi käsittää miten joku voi olla sellaisessa huoneessa jossa on vilkkuvat jouluvalot. Joskus lapsena olisin halunnut sellaiset jouluvalot mutten koskaan saanut. Ja ehkä parempi niin, kamaliahan ne on. Varsinkin nyt huomannut että ne ottaa kovasti silmiin ja tekee pahan olonkin. Jossain ikkunoissa nähnyt niitä joskus ja osa valoista on vilkkunut todella nopeasti. Ainakin itselle tulisi pää kipeäksi sellaisesta. Ehkä jotkut kirkkaat vilkkuvat valot voisivat olla kiva jos ne eivät vilkkuisi kovinkaan nopeasti. En silti välttämättä haluaisi sellaisia kotiini.

Valokaapelit, vaijerit, letkut ei ole myöskään mieleeni. Jokin niissä mättää ja pahasti. Muistan, kun äitini osti kerran sellaisen kaapelin, muttei kuitenkaan koskaan laittanut sitä mihinkään. En tajua miksi ostaa, muttei kuitenkaan käytä.

Yleensäkin ärsyttää tuo jos on laitettu ihan liikaa valoja ja jos valot on vaan heitetty jotenkin esimerkiksi puuhun tai pensaaseen. Olisi kiva jos ne olisi edes nätisti aseteltu. Tai no kukin tyylillään. Onneksi Suomessa aika maltillisesti mielestäni osataan laittaa jouluvaloja ja niitä valokoristeita pihalle. Tulee vaan välillä aina mieleen joku tv-ohjelma jossa Amerikkalaiset naapurit kilpailivat siitä kellä on enemmän jouluvaloja ja ns. paremmat jouluvalot. Laatu korvaa määrän, sanon minä.

tags: kauneimmat jouluvalot, kauneimmat jouluvalot, jouluvalot, valokoristeet, kilpavarustelu, kohtuus kaikessa, laatu korvaa määrän

Luukku20 - Joulusiivous


 Joulukalenteri, luukku 20

Joulusiivous
Tämä postaus on jo vähän myöhässä, kun joulusiivoukset olisi pitänyt aloittaa jo ajoissa jos sellaista haluaa tehdä.

Oletko jo tehnyt joulusiivousta tai teetkö sellaista? Oletko laittanut paljon joulua?
Onko sulle jotain hyviä vinkkejä joulusiivoukseen?

Haastan tässä samalla kaikki tekemään omat joulusiivousvinkit -postauksen blogiinsa. Toki voi tulla aika paljon samantyylisiä vinkkejä, mutta voi keksiä myös omia persoonallisia vinkkejä.

Joulusiivoushan pitäisi varmaan aloittaa ajoissa, jotenkin ainakin itselle se tuntuu jäävän aina viimetippaan, jos tulee tehtyä ollenkaan kunnon joulusiivousta. Aika usein se jää tekemättä, varsinkin jos viettää joulun jossain muualla.

Kotivinkin sivuilta löysin artikkelin jossa on 17 vinkkiä joulusiivoukseen: Kotivinkki.

Tässä olisi vähän omia "vinkkejäni" joulusiivoukseen ja myös joulun laittamiseen
1. Joulusiivous kannattaa aloittaa ajoissa, ehkä jo marraskuussa viimeistään. Kun aloittaa siivouksen ajoissa, välttää joulustressin.
2. Joulusiivousta varmasti helpottaa jos pitää asunnon aina vähän siistinä, pidä kämppä perussiistinä, niin jouluna ei tarvitse siivota niin paljoa.
3. Jaottele siivoustyöt
4. Suunnittele ja mieti pakolliset siivoukset ja mieti mitä voisi jättää pois. Jokaista laatikkoa ja kaappia ei tarvitse siivota.
5. Hyvät siivousvälineet ja pesuaineet --> Katso, että siivousvälineet on siistit ja ehjät
6. Siivoa huone kerrallaan
7. Jaa tehtäviä jos taloudessa asuu muitakin, auttakaa myös toisianne
8. Raivaa turhat esineet pois
9. Vaihda matot ja verhot --> Verhot esimerkiksi jouluverhoihin
10. Älä stressaa, kaikkea ei tarvitse tehdä yhdellä kertaa. Jos on jotain asioita mitä ei ehdi tehdä, mieti onko se pakollinen. Jos on, takista voitko jättää jonkun muun asian pois.
11. Mieti pitääkö jokainen aterin kiillottaa ja laita vain tietyt astiat jouluateriaa varten
12. Koristele koti, mutta mieti tarvitseeko koko kämppää koristella. Kohtuus kaikessa.

tags: joulusiivous, joulufiilis, kodin laittaminen, joulun laittaminen, joulukoristeet, joulustressi

torstai 19. joulukuuta 2013

Luukku19 - Joulumieli

Joulukalenteri, luukku 19

Joulumieli

Mistä tulee hyvä joulumieli? Miten joulumieltä saa kohotettua? Joulumieli tunnetusti tulee toisille eri asioista kuin toisille.

Itselle hyvä joulumieli tulee ainakin siitä, kun saa kodin siivottua ja laitettua joulua. Joulukoristeet esille ja jouluvaloja. Toki niitäkin kohtuudella. Ei koko kodin tarvitse täyttyä joulukoristeista, kunhan niitä on jonkun verran esillä. 

Joulumieli tulee: joulukoristeista, jouluvaloista, jouluruoasta, puhtaasta ja siististä kodista, joulukuusesta ja sen koristamisesta, joulun erilaisista tuoksuista, joululauluista, yleisesestä hyvästä mielestä, siitä että ottaa muut huomioon, jouluohjelmista, joulublogin kirjoittamisesta ja muiden joulublogien lukemisesta, joululehdistä, inspiraatiosta, joulukalentereista, erilaiset hyvät jouluteot (joko toisten tai itseni tekemät), siitä kun ei stressaa ja antaa asioiden sujua omalla painollaan. Miettii mikä on jouluna pakollista ja jättää pois asiat jotka stressaavat tai miettii täytyykö ne tehdä. Lumi, kynttilät, ihmisten äänet sekä rauhallisuus jouluaattona.
 
Joulumieli tulee, kun aloittaa siivoamisen ja kodin laittamiseen ajoissa. Kannattaa tehdä lista niistä asioista mitä haluaa tehdä ja jättää tarpeettomat tekemiset listalta. Rauhoittaa jouluaatto ja joulupäivä olemiselle. Pakolliset hommat hoidetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat. Jouluaattoaamun voi käyttää vielä viimeisimpiin joulujuttuihin.

Tee soittolista joululauluista esimerkiksi Spotifyhin tai Youtubeen.

Menee joulumarkkinoille tai -messuille etsimään joulutunnelmaa ja inspiraatiota

Joulukorttien tekeminen ja saaminen sekä lähettäminen

Tonttu Toljanterin katsominen telkkarista
 

tags: joulumieli, jouluteot, joulufiilis, hyvä joulu, joulumieltä etsimässä, kadonnu joulumieli, joulumieli kadoksissa, joulufiiliksen ja joulumielen etsiminen, joulupuuha

Pettymysalet

Kävin Palokan Jyskissä keskiviikkona katsomassa tarjouksessa olevia joulukoristeita. Yksinään niistä ei napannut minua, ei ollut sellaisia koristeita mitä olisin halunnut kotiini. Ja ei tietenkään ollut niitä tonttuja mitä olisin halunnut. Muualla niitä olisi ollut, mutta ei tietenkään tarjouksessa ja muutenkin aika kovalla hinnalla. Pitää varmaan käydä vielä jossain toisessa Jyskissä jos ehtisi. Tuntuu, että alennusmyynneissä on aina ihan myöhässä ja ne "parhaat" ehtii mennä päältä. Tosin eihän sitä koskaan voi tietää mitkä on muiden mielestä niitä parhaita.
Joskus kuitenkin tekee myös löytöjä, kun viimeiseksi on jääneet ne mitä on juuri itse himoinnut. Tuntuu kuitenkin siltä, että alennusmyynnit alkaa aina niin ettei niihin heti edes ehdi. Omat suosikkini tuosta lehdestä oli siis tuo tonttu jolla on pitkä parta, lakki silmillä ja lakissa valkoisia kuvioita. Tykkään myös noista joulusukista, mutta niitäkään en siellä Jyskissä nähnyt. Toki joulusukkiakin on monenlaisia ja varmasti monesta paikasta niitä löytyy.

Eikä kaikkia koristeita välttämättä ole edes joka paikassa jäljellä, kun alennukset alkaa. Ei sitä aina voi tietää. aika hyvin kyllä omasta mielestä tutkin ne pari hyllyä jossa joulukoristeita oli.

Valkoisen joulukuusen metsästystä

Valkoinen joulukuusi/tekokuusi

Mä kävin tänään Palokassa, koska mulla oli hakusessa valkoinen joulukuusi ja olin niitä nähnyt ainakin Clas Ohlsonilla aikaisemmin. Enää siellä ei niitä tietenkään ollut tai en ainakaan nähnyt. Pari tuuheaa valkoista tekokuusta oli, mutta noita harvempia joulukuusia ei löytynyt. Harmitti todella paljon. Olisin jo aikaisemmin halunnut sinne, mutta ei tullut tilaisuutta lähteä ja edellisellä kerralla ajattelin, että on liian aikaista ostaa sellainen kuusi. Molemmat kuuset olivat n. 50e

Kävimme myös Kodin1 jossa oli pari erilaista valkoista tekokuusta. Toinen oli liian pieni, sellainen valkoinen minikuusi, se oli noin 30e ja ylsi mua ehkä polveen. Pöydälle se olisi kai tullutkin. Myös Clas Ohlson myi valkoista pöytäkuusta. Toinen Kodin1:n kuusi oli aika kallis, 159e.

Musta on jännä, että ennen musta sellainen valkoinen joulukuusi oli todella hassu ja nyt itse haaveilen sellaisesta. Minun kaverillani on sellainen kuusi ja olen joskus ottanut siitä valokuviakin. Osa kuvista on hävinnyt, mutta pari kuvaa siitä kuitenkin koneeltani löytyy.

Oletko nähnyt jossain valkoisia tekokuusia ja missä? Itse olen nähnyt juurikin Clas Ohlsonilla ja Kodin1. Myös Elloksella on ollut niitä, mutta nyt en ainakaan enää löytänyt nettisivuilta. Tuurissa myös näin sellaisia valkoisia irto-oksia. Vitsailin, että pitää ostaa sellaisia ja rakentaa niistä kuusi.

tags: valkoinen, joulukuusi, tekokuusi, jouluvalot, joulukoristeet, joulu, joulupuu, joulupuu on rakennettu

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Luukku18 - Joulukorttien saaminen

 Joulukalenteri, luukku 18


Joulukortit, joulukorttien saaminen ja joulukorttien lähettäminen

Joulukortteja on alkanut tulemaan postilaatikkoon jo useampikin kappale. Suurin osa on minun sukulaisilta tai tutuilta, mutta on myös miehen kummeilta ja joltain tutulta tullut joulukortti meille. Itsehän en joulukortteja lähettänyt tänä vuonna ollenkaan, mutta jotkut joulutervehdykset pitää kuitenkin laittaa. Joulukorttien saaminen on kyllä mukavaa ja on niitä toisinaan mukava lähettääkin. Tänä vuonna vain ei ollut sellaista fiilistä.

Oletteko saaneet paljon joulukortteja? Lähetitkö itse joulukortteja ja "kenelle"? Silloin, kun itse lähetän joulukortteja, lähetän sukulaisille ja muutamille kavereille. Joinain vuosina olen lähettänyt ihan tosi paljon kortteja sukulaisille, monille kavereille ja muutamille tuttaville.Välillä vaan tulee mieleen, että sille ja tällekin täytyy kortti lähettää. Sitten stressaa, kun joulukortit loppuvat kesken.


tags: joulukortit, joulutervehdykset, muistaminen

tiistai 17. joulukuuta 2013

Luukku17 - Erilaiset joulutapatumat

 Joulukalenteri, luukku 17

Joulutorit, joulumarkkinat, joulumessut, joulumyyjäiset, joulutapahtumat, joulukirpputorit

Käytkö jouluisin erilaisissa tapahtumissa ja millaisissa? Ovatko ne sinulle tärkeitä? Oletko ollut itse myymässä joissain joulutapahtumissa? 

Itse en juurikaan muista, että oisin näin vanhempana ollut missään joulutapahtumissa juurikaan vaikka olisin halunnutkin. Jostain syystä ne on aina ns. väärään aikaan tai ihan väärässä paikassa. Sellaiset kyllä kiinnosivat kovasti. Lapsena meillä oli koulun kanssa joskus muutamia myyjäisiä ja meillä oli myös koulussa kirpputori johon saatiin mennä esimerkiksi vanhempien kanssa myymään jotain ja me myytiin mun äidin kanssa. Muistan, että tehtiin luokan kanssa tehtiin tuonne myyjäisiin erilaisia tonttuasetelmia. Siellä oli myös jotain tapahtumaakin, esimerkiksi laulu- tai soittoesityksiä koska meidän koulussa tykättiin soittaa ja laulaa kovasti. Muistaakseni meillä oli joskus toisetkin myyjäiset paikkakunnan torilla, mutten muista olisiko ne olleet joulumyyjäiset.

Joulutapahtumat voisivat olla mielenkiintoisia jos niissä on jotain ohjelmaakin eikä ne olisivat pelkät myyjäiset. Toki myyjäisiin on kiva mennä katsomaan erilaisia joulukoristeita tai vaikka joululeivonnaisia. Mä haluaisin ainakin kovasti vinkkejä ja inspiraatiota jouluun. Niitä toki löytyy lehdistä ja internetistäkin, mutta olisi kiva päästä myös johonkin joulutapahtumiin joissa olisi vinkkejä sekä joulupyhiin, että muutenkin jouluaikaan ja kodin laittamiseen jouluna.

Ainakin Tampereella ja Turussa on myös joulutorit 22.12.2013 saakka. Tallinnan joulutori (jõuluturg) on 22.11.2013-08.01.2014 Raatihuoneentorilla. Sinne olisi joskus mielenkiintoista päästä. Tallinnan joulutori on järjestetty vuodesta 1991 saakka.

Tampereen joulutori
Tampereen Joulutori järjestetään Tampereen Keskustorilla 5-22.12.2013, avoinna joka päivä 10-19.

Turun joulutori
Joulutori Turun Kauppatorilla 7.-22.12.2013 arkisin klo 10-19, la-su klo 10-17

tags: Tampere, Turku, joulutori, joulumarkkinat, joulumessut, joulumyyjäiset, joulutapahtumat, joulukirpputorit, joulukirpparit, Tallinna, Eesti

maanantai 16. joulukuuta 2013

Joulujuomaksi luomu omenalimonadia

Luin eilen Nooran blogista tästä Limsasta. Kauppareissulla törmäsin sitten tähän samaiseen limukkaan ja pitihän sitä ostaa muutama tölkki mukaan. Ensin meinasin ostaa vain yhden, mutta kannatti ostaa useampi koska tuo on todella hyvää. Tämä juoma sopii todella hyvin mielestäni esimerkiksi jouluksi.
Tämä limsa oli kyllä mielestäni hyvää ja minun makuuni. Ja pitää ostaa toistenkin jos satun noita tölkkejä jossain näkemään. Ostin samalla myös toista limua, omena-inkivääriä, mikä on myös hyvää.
Tags: limsa, Hartwall, Jaffa, omena, limonadi, luomu, juomat, joulujuomat

Luukku16 - Mistä syntyy lämmin joulumieli?

 Joulukalenteri, luukku 16

Lämmin joulumieli

4 rkl joulun taikaa
ripaus herttaista hymyä
Hyppysellinen lumihiutaleitten tanssia valkealla nietoksella
Ruokalusikallinen jouluisia säveliä
2 hyppysellistä joulukuusen tuoksua ja kynttilöiden pehmeää valoa
3 ripausta lahjakäärön rapinaa
Maustemitallinen jouluherkkujen huumaamia tuoksuja
2 kauhallista touhukasta jouluvilskettä ja iloista yhdessäoloa
Kauhallinen lasten riemukasta ilonpitoa

Höystä vielä maun mukaan ripauksella lahjatoivomuslistaa. 
Valmista rakkaudella ja hartaudella, lämmöllä ja ilolla. 
Sekoita ainekset varovasti sopivassa suhteessa.

Voit maun mukaan lisätä joulumieleen vaikkapa tähtien tuiketta,
joulupukin reen kilkatusta ja joulurauhaa.
Oikealla reseptillä lämmin joulumieli säilyy sydämissä pitkään.

Mistä sinulle syntyy lämmin joulumieli?

tags: jouluruno, runot ja lorut, joulumieli, joulukalenteri

Jouluisia koreja kirpparilta


Kävin vähän aikaa sitten kirpparilla. En meinannut ensin mitään löytää, mutta päätin kiertää kirpparin kahteen kertaan ja toisella kierroksella löysin jouluisia koreja jotka oli ihan pakko kotiuttaa. Kaikki on tähden mallisia. Meinasin ensin jättää tuon pienen tähtikorun ostamatta, mutta onhan sekin kuitenkin jouluinen. Ja kyllä siihenkin voi jotain laittaa.



Teetkö (jouluisia) löytöjä kirppareilta?

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Luukku15 - Joulukuusikynttelikkö

Joulukalenteri, luukku 15

Tämä joulukuusikynttelikkö pitää ehdottomasti laittaa joka vuosi esille. Tykkään tuosta todella paljon. Olemme saaneet tämän joitakin vuosia sitten mieheni vanhemmilta. Heillä on usein tapana antaa erilaisia jouluvaloja meille ja tämä on yksi suosikeistani. Yleensä tämä on ollut meillä keittiön ikkunalaudalla tai keittiön ikkunan edessä olevalla pöydällä. Ei se oikeastaan kai ikkunalauta ole vaan ihan kunnon pöytä. Se on oikeastaan ainoa paikka missä tätä voi edes pitää. Muiden ikkunoisen edessä ei ole mitään pöytää mihin tämän voisi laittaa. Ei tämä juurikaan mihinkään näy, mutta luo keittiöön kivaa tunnelmaa.
Kynttelikössä on kirkkaat valot joten tämä ei ole yhtään häiritsevä, vaan luo kivaa tunnelmaa ja on ihan nätin näköinen koriste ihan noinkin.
candelabra - kynttelikkö - Ljusstake

Itse en sanoisi tätä ihan kyntteliköksi, mutta en osaa sanoa mikä tälle olisi hyvä nimi. Tai ainakin itselle kynttelikkö on ihan erilainen. Ja kynttelikkö on joko sellainen jossa on kynttilöitä palamassa tai sitten sähkökynttilöitä.

lauantai 14. joulukuuta 2013

Tuurin reissu



Mä kävin tiistaina shoppailureissulla Tuurissa. En oo muistaakseni koskaan aiemmin ollut tuollaisella shoppailureissulla, että mennään bussilla johonkin. Toki ollaan käyty Tallinnassa, mutta en mä sitä laske. Ihan kiva ettei aina tarvitse mennä omalla autolla. Omalla autolla toki voi enemmän pysähdellä jossakin. Kuitenkin vaihtelu virkistää ja voisin enemmänkin käydä tuollaisilla reissuilla.

Meni kyllä koko päivä tavarapuodissa joten en ehtinyt missään muualla käydä. Siellä oli vaikka mitä, mutta silti tuli tehtyä aika vähän ostoksia. En vaan osannut katsella muille mitään joululahjoja ja pari juttua jäi mietinnän alle. En ostanut mitään mitä aioin, mutta ostin yhden kirjan joka multa löytyi Joululahjatoiveistani ja olen tehnyt postauksen kirjasta Tänne.

Ostin siis Mariela Sarkiman Make up biblen mitä olin aikaisemmin katsellut muun muassa Sokoksella. Sokoksella kirja maksoi 24,95e ja Tuurissa 19,90e. Kävin myös katsomassa karaokelevyjä löysinkin n. 6e Nylon Beatin karaokedvd:n.

Mun oli tarkoitus ostaa Tuurista Tweerman -pinsetit, mutta jäi ostamatta. Törmäsin myös pinkkiin termosmukiin. Oon välillä tosi huono ostamaan mitään. Jään liikaa miettimään pitääkö ostaa tai tarvitsenko jotain. Joskus se on hyväkin asia, mutta välillä ne rahat menee sitten ihan turhaan kun ei ostakaan sitä mitä alunperin aikoi.

Melkein jokainen osasto piti kiertää ja lopussa meinasi tulla kiirekin joten jäi kokonaan esimerkiksi SodaStreamit katsomatta. Kävin kuitenkin äkkiä koruliikkeessä ja sitten pitikin mennä jo syömään. Pitäisi päästä vielä ennen joulua tai sitten viimeistään heti joulun jälkeen käymään Tuurissa.

Tuurissa oli joulumaailma jossa oli muun muassa jonkun verran joulumakeisia ja koristeita sekä lapsille pomppulinna ja karuselli sekä muitakin tivolilaitteita. Kävin maanantaina kirpparilla josta ostin yhden hopeisen koristeen jossa vaihtuvat valot. Törmäsin Tuurissa siihen samaan koristeeseen sekä hopeisena, että kultaisena.

tags: Tuuri, kyläkauppa, Tuurin kyläkauppa, reissut, Töysä, joulumaa, joulumaailma

Luukku14 - Ensimmäinen joulukortti

Joulukalenteri, luukku 14

Tämän joulun ensimmäinen kortti tuli jo tällä viikolla. Miehen kummeilla on tapana lähettää joulukortit ajoissa. Kiva kuva mielestäni tuossa kortissa. Joko olette saaneet joulukortteja? Lähetitkö itse joulukortteja?

tags: joulukortti, jouluaiheiset kortit, jouluinen, joulukalenteri 2013

Joulukysely

1. Mikä on mielestäsi paras vuodenaika?
- Mä tykkään eniten kesästä, koska pidän lämpimästä ja tuntuu, että kesällä pystyy tekemään enemmän asioita kuin muulloin. Tai ainakin kivoja asioita. Jokaisessa vuodenajassa on jotain hyvää, mutta kyllä se kesä on minun lempparini. Talvessa toki on mukavaa joulu ja se jos on lunta. Kylmästä, pimeydestä ja liukkaudesta en tykkää.

2. Mitä toivot joulupukilta?
- En mä oikein tiedä, en mä silleen toivo mitään. Olen kyllä tehnyt toivelistaa, mutta se on enemmän sellainen lista johon oon miettinyt mitä tarvitsen ja mitä pitäisi itse hankkia. Mutta aina saa haaveilla. Minun toivelistani: täällä

3. Mitä mieltä olet siitä, että joulu tulee kauppoihin jo lokakuun alussa?
- Ei mua ainakaan yhtään häiritse, että joulu tulee kauppoihin jo lokakuussa. Ehkä joululaulujen kaupoissa soittaminen on aika aikaista, muttei minua haittaa että joulupaperit, joulukoristeet tai joulukarkit tulevat kauppoihin jo silloin. Nehän voi aina ohittaa, jos ei tykkää.

4. Teetkö itse joululahjoja?
- Haluaisin tehdä, en osaa kuitenkaan jotenkin koskaan aloittaa mitään tai tulee olo etten muka osaa tehdä. Itse voi tehdä vaikka minkälaisia juttuja, esimerkiksi tehdä ruokaa tai leipoa. Käsitöistä ja askarteluista puhumattakaan. Netistä löytyy varmasti ideoita joka lähtöön.

5. Mikä on joulussa tärkeintä?
- Rauhallisuus, yhdessäolo, se että ei ole stressiä ja ihana tunnelmallisuus.

6. Mikä on mielestäsi paras joululaulu?
- Aika usein vastaan näihin Sydämeeni joulun teen, mutta se on kaunis kappale. Joululauluja on niin paljon ja monet niistä on kivoja ettei oikein osaa valita yhtä. Jotenkin tuo Sydämeeni joulun teen on helppo valinta, se on ollut suosikkini jo pitkään. Tykkään vanhemmista joululauluista. Tämän vuoden lemppari on Ylex - #Joulusinkku

7. Pidätkö enemmän vaaleasta vai punaisesta glögistä? Vaiko sinisestä? ;)
- Punainen, enpä muista että olisin vaaleaa juurikaan juonut

8. Oletko juonut jo tälle vuodelle glögiä?
- Olen juonut. Viime lauantaina olimme kavereillamme jouluruoalla ja siellä oli glögiä. Minulla terästämätöntä, muilla jotain ihan muuta. Olisin jo pikkujouluissa saanut glögiä, mutta en ottanut. Kotona en ole vielä glögiä juonut, mutta Talvipäivä -mehua kylläkin.

9. Onko sinulla jotain perinnettä joulupäivälle?
- On paljonkin perinteitä. Jouluateria, joulusauna, jouluohjelmien katseleminen televisiosta.

10. Porkkana- vai lanttulaatikko?
- En juurikaan välitä laatikoista, tosin kyllä niitä pitää vähän joka joulu saada. Nyt olen syönyt laatikoita jo pikkujouluissa ja kavereiden jouluaterialla.

11. Kuuluuko maksalaatikko mielestäsi joulupöytään?
- Ei se ole minulle pakollinen, mutta ainakin meillä päin se kuuluu joulupöytään.

tags: joulukysely, jouluhaaste, kysely, haaste, jouluisia kysymyksiä, jouluaiheisia kysymyksiä, jouluaiheiset kysymykset, jouluiset kysymykset, jouluinen kysymyshaaste

perjantai 13. joulukuuta 2013

Luukku13 - Jyskin jouluale

Joulukalenteri, luukku 13
Jyskin ale

Tänään tuli Jyskin tarjouslehti ja huomasin, että siellä on joulutuotteet tarjouksessa 15-24.12.2013 30-60% alennuksella. Ensi viikolla pitää ehdottomasti käydä Jyskissä jos sieltä löytyisi vielä kivoja koristeita. Mä ainakin tykkään kovasti noista tontuista joilla on hattu silmillä. Siis tuo punavalkoinen jolla on valkoisia palloja myssyssä. Olen joskus katsellut muistaakseni Sittarissa isokokoista tuon tyylistä tonttua. Myös nuo joulusukat on musta kivoja.

Tags: Jysk, jouluale, joulukoristeet, joulutuotteet, jouluideat, tonttu, joulutonttu, joulusukka

torstai 12. joulukuuta 2013

Pikaiset hakusanat

Joulukuvia, joulkuvia, joulu kuvia

joulukysymyksiä, jouluaiheisia kysymyksiä, jouluisia kysymyksiä

Joulutervedykset, joulutervedys englanniksi
- Esim. Merry Christmas, Greetings, Season Greetings tulee ensimmäisenä emieleen

joululahjatoiveet, joululahjatoiveeni

Naisten myyjäiset joulu, naisten joulumessut myyjät
- Toi ensimmäinen kuulosti musta jotenkin tosi epäilyttävältä

Pikku kakkosen joulukalenteri 2013 Tonttu Toljanteri, Tonttu Toljanteri, Toljanteri 2013 klo, Toljanterin joulumieli, Tonttu Toljanteri 2013 
Oma postaukseni Tonttu Toljanterista. Löytyy muun muassa missä Tonttu Toljanteri on kuvattu ja mihin aikaan Tonttu Toljanteri tulee telkkarista.

30 kysymystä joulusta

1. Missä vietät joulusi tänä vuonna?
En tiedä vielä

2. Keiden kanssa?
Ainakin varmaan mieheni kanssa. Riippuu vähän missä ollaan. Esimerkiksi viime vuonna oltiin minun kotiseudulla joten nähtiin mun isää, mummoa ja pappaa sekä aattona oltiin äitini luona. Joulupäivänä tultiin kotiin ja Tapanin päivänä kävimme miehen vanhempien luona syömässä.

3. Mitä olet pyytänyt joululahjaksi?
En ole oikeastaan pyytänyt mitään, mutta tarvitsisin pidemmän objektiivin kameraan, SatNight vol 9 -karaokedvd:tä, Parasta ennen! Vol3 levyä ja erilaisia lautapelejä.. Täältä löytyy minun listani. Ainahan sinnekin tulee kaikkea uutta mieleen. Ja ainahan sitä saa haaveilla.

4. Mitä aiot antaa joululahjaksi?
Annan miehelle Jamie Oliverin huhmareen joululahjaksi. Vielä en tiedä annanko muita lahjoja ja kenelle. En ainakaan vielä ole keksinyt mitään kivoja lahjoja.

5. Aiotko koristella joulukuusta?
Aion koristella minikuusen, haluaisin ostaa valkoisen joulukuusen mutta en yhtään tiedä koska sellaisen ehtisi hakea. Katselin sellaisia jo jossain vaiheessa Clas Ohlsonilla, mutta jotenkin oli sellainen olo, että ehkä ostan myöhemmin. Onhan tässä jonkun verran kuitenkin vielä jouluun aikaa.

6. Aiotko leipoa pipareita/joulutorttuja?
Toivottavasti ainakin. Tykkään tehdä itse piparkakkutaikinan. Joulutortuista en juurikaan välitä, mutta kyllä sellainen tulee ehkä kerran vuodessa syötyä. Mä tykkäisin leipoa jouluksi jonkun kakun.

7. Aiotko syödä joulukinkkua?
En osaa sanoa.

8. Entä laatikoita?
Ainakin vähän pitää maistella. Haluaisin tehdä punajuurilaatikon johon tulee runsaasti sinihomejuustoa.

9. Aiotko laulaa joululauluja?
Jonkun verran, tykkään laulaa.

10. Missä vietit viime vuoden joulun?
Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

11. Mikä on ensimmäinen muistamasi joulu?
Se oli joku joulu, kun meillä kävi joulupukki ja mua pelotti. Olin ehkä neljän vanha

12. Entä ensimmäinen muistamasi joululahja?
Muistan ainakin pari lahjaa, käsin veivattava jäätelökone ja violetti My little Pony -talli. Tuo jäätelökone on yhä mun äidillä tallessa, mutta siitä vissiin puuttuu yksi osa.

13. Kun olit lapsi, koristelitko kuusen?
Kyllä koristelin joulukuusen aika usein.

14. Onko jotain, mitä toivoit monta vuotta joululahjaksi, muttet koskaan saanut?
Ei ainakaan tule mitään mieleen. Toki lapsena oli jotain lahjoja mitä olisi halunnut, mutten koskaan saanut. 

15. Tuleeko teille vielä joulupukki?
Ei tule :)

16. Miten uskosi joulupukkiin lopahti?
En mä ole erityisesti uskonut joulupukkiin ikinä tai ei mulle ole koskaan tuputettu, että joulupukki olisi olemassa. Eikä ole tullut sellainen, että "ahaa", toi joulupukki ei ookaan oikee tai tullut mitenkään pettymystä siitä. Toki meillä kävi joulupukki, kun olin ihan pieni ja säikähdin sitä. Ja mummolassa "joulupukki" oli tuonut lahjat oven taakse sillä aikaa, kun oltiin saunassa.

17. Pelkäsitkö pienenä joulupukkia?
Kuten edellisessä vastauksessa sanoinkin, niin pelkäsin. Meillä kävi yksi joulu (pukkina oli mm. serkun serkun isä) ja mä juoksin isän tai äidin selän taakse piiloon, koska säikähdin häntä niin kovasti. Ensin olin innoissani, kun pukki tuli mutta sitten alkoi pelottaa.

18. Pelkäätkö joulupukkia nykyään?
Kerran yksi joulupukki säikäytti minut kaupassa. Tästä on joku pari vuotta aikaa, kun olin yhdessä sekatavarakaupassa. Kävelin hyllyn ohi, kun joulupukki alkoi yhtäkkiä puhua minulle, säikähdin. Hän siis istui maassa ja jakoi kynttilöitä.

19. Onko täällä kilttejä lapsia?
Toki, aina.

20. Katsotko jouluisin jouluelokuvia?
En erityisesti. Joskus saatan jäädä katsomaan, jos huomaan telkkarista tulevan jonkun jouluelokuvan. Viime vuonna katsoin Rare Exports -elokuvan. Ja mulla on yhdellä digiboksilla tallennettuna Joulutarina, jota en ole kuitenkaan ehtinyt katsoa. Pitäisi varmaan.

21. Jos katsot, mitä?
Lumiukko tulee katsottua ainakin toisinaan, mä en oo kylläkään koskaan ollut siitä mitenkään fiiliksissä. Joidenkin mielestä se on pakko katsoa jouluna, mutta mä en oo jotenkin päässyt siihen sisään.

Ei ole oikein tiettyä jouluelokuvaa, mä katselen jos sattuu tulemaan joku jouluelokuva telkkarista. Itse en omista muita jouluelokuvia kuin Tonttu Toljanterin Joulumielen ja se on ihan kiva.

22. Entä katsotko joulukalentereita telkkarista?
Kyllä katson toisinaan. Tonttu Toljanteria olen katsonut muistaakseni yhtä kalenteria lukuunottamatta.

23. Onko sinulla joulukalenteria? Minkälainen?
Ei oikeastaan vielä. Mulla on yksi Päivä paloasemalla -tapahtumasta saatu kuvakalenteri kylläkin avaamatta. Lisäksi minulla on pari kirpparilta löytämääni kangaskalenteria johon en ole ehtinyt vielä mitään laittaa. Vaikka joulukuukin on jo näin pitkällä.

24. Onko sinulla mitään tiettyjä joululauluja, joita tykkäät kuunnella?
Mä tykkään Tonttu Toljanterin joululevystä. Sitten toki tulee kuunneltua ihan perinteisiä joululauluja. Olen myös parina vuotena tehnyt joululauluista listan Spotifyhin.

25. Lempijoululaulusi?
Sydämeeni joulun teen on ainakin ollut pitkään yksi lemppareistani. Hyviä joululauluja on niin paljon, ei ole oikeastaan yhtä lempparia.

26. Esiinnyitkö koskaan koulun joulujuhlissa?
Kyllä ja ei

27. Miksi/miksi et?
Ala-asteella tuli esiinnyttyä joka vuosi. Yläasteella meillä ollut varsinaista joulujuhlaa ollenkaan.

28. Miten tahtoisit viettää joulusi? Kenen kanssa? Missä?
Mä oon joskus miettinyt, että olisi kiva viettää ihan jouluakin jollain kaveriporukalla, mutta onhan se niinkin että moni menee silloin omien perheidensä kanssa johonkin tai ovat vastaavasti töissä. Me vietetään välillä joulua ihan kaksin, mutta aika usein ollaan oltu mun äidin luona, joskus isälläni ja en muista oltaisko joku aatto oltu miehen vanhempien luona kylässä. Ainakin joskus ollaan käyty joulupäivänä syömässä.

29. Onko teilla varsinainen joulu 24. vai 25. päivä?
Kyllä me aattona joulua juhlitaan.

30. Pidätkö joulusta? Miksi?
Pidän joulusta, musta se on ihanan rauhallinen ja oikeasti sellainen rauhoittumisen aika. Miksi aina pitää olla kamala kiire joka paikkaan. Vaikka ei olisi ihmeemmin joulua laittanutkaan,

Luukku12 - Erilaiset joululahjatoiveet

Joulukalenteri, luukku 12

Erilaiset joululahjatoiveet

Olen joskus ennemminkin tehnyt tällaisen listan eli tässä ei nyt toivota mitään tavaroita vaan yleensä erilaisia asioita. Toki tässäkin listassa voi olla asioita kuten tavallisissakin joululahjatoiveissa, eli pääsis vaikka johonkin syömään tai vastaavaa. Tai joku tärkeä ihminen veisi johonkin paikkaan.

1. Näkisi kavereita enemmän, osa kavereistani kun asuu niin kaukana
2. Kavereiden kanssa illanvietto tai jotkut mukavat juhlat ihan kavereiden kesken
3. Saisi jostain motivaatiota tehdä asioita
4. Saisi olla terve
5. Ysäribileet tai jotkut sellaiset bileet johon voisi pukeutua jotenkin kivasti
6. Että on kaikin puolin hyvä mieli ja hyvä olla
7. Mukavat yllätykset
8. Että näkee serkun pitkästä aikaa, kun hän on muutaman vuoden perheineen asunut ulkomailla
9. Pääsisi enemmän ja useammin matkustamaan kotiseudulle
10. Pääsisi mökkeilemään pitkästä aikaa
11. Saisi oikeasti tehtyä niitä tekemättömiä asioita
12. Osaisi olla joskus miettimättä asioita
13. Saisi otettua itseä niskasta kiinni joidenkin asioiden kohdalla
14. Ei aina märehtisi kaikkea asioita ja osaisi ottaa myös rennosti
15. Löytäisi jonkun uuden kiva harrastuksen

Jotkut "toiveet" vähän toistaa itseänsä, mutta ei se haittaa. Varmasti tämän postauksen julkaisemin jälkeen  tulee mieleen vielä paljon muitakin juttuja. En varmaan saisi koskaan tätä julkaistua jos jäisin liikaa miettimään. Niin käy usein eikä koskaan saisi tätäkään valmiiksi. Joskus on vain pakko päättää, että se oli nyt siinä ja tämä postaus on nyt valmis.

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Suklaamuotit

Mä olen yrittänyt etsiä kivoja suklaamuotteja, muttei ole tullut vastaan juuri mitään mielenkiintoisia vielä. Oletko törmännyt kivoihin suklaamuotteihin tai sellaisia mihin voisi tehdä suklaata. Ostin kyllä joskus yhdestä paikallisesta sekatavarakaupasta joskus muutaman muotin mihin saisi tehtyä irtosuklaata. Vähän aikaa sitten sain ajatuksen, että haluaisin suklaalevymuotin, mutta en ole ainakaan missään kaupoissa nähnyt sellaisia.

Kävin eilen Tuurin kyläkaupassa, tavarapuodissa ja siellä en ainakaan sellaisia nähnyt. Muutamia sellaisia muotteja kyllä näin, joilla tehdään irtosuklaita ja ne on varmasti myös todella kivoja. Ei vaan ollut sellaisia malleja mitä olisin itse kaivannut, varsinkin kun etsin sieltä sitä suklaalevymuottia.

Haluaisin ehkä tehdä sekä irtosuklaata (konvehteja) ja sitten ihan sellaisen suklaalevyn ja kokeilla mitä siitä tulee.

Oletko tehnyt itse suklaata? Omistatko jotain suklaamuotteja ja millaisia?

Tags: joulu, joulusuklaa, suklaalevy, suklaamuotti, suklaalevymuotti

Luukku11 - Lähetätkö joulukortteja?

Joulukalenteri, luukku 11

Joulukortit

Joulukortit pitää lähettää tänä vuonna jo viimeistään perjantaina 13.12.2013 eli enää ihan pari päivää aikaa. 


Aiotko lähettää tai antaa tänä vuonna joulukortteja? Tai oletko lähettäny jo?
Teetkö itse joulukortteja vai ostatko valmiina kaupasta? Asiaan liittyen vanhempi postaus täällä. Millaisista joulukorteista ja joulutervehdyksistä pidät? Onko sinulla tapana säästää vanhoja joulukortteja joita olet saanut?

Itse olen miettinyt, etten tänä vuonna lähettäisi joulukortteja ollenkaan, mutta aina joka vuosi tulee näin viime tipassa mieleen, että ai ne joulukortit. Olisi tietty muutama paikka mihin joulukortin voisi lähettää. Aika usein se määrä kuitenkin paisuu todella suureksi.

Lähettelen joulukortteja yleensä sukulaisille sekä muutamille kavereilleni. Välillä ostelen kaupasta kortteja jos saa vaikka parilla eurolla useamman kortin. Sitten toisinaan löydän vanhoja täyttämättömiä kortteja aarteiden kätköistä. Yleensä yritän löytää kivoja kortteja mukavilla kuvilla. Olen joskus myös itse tehnyt kortteja, mutta aika harvoin kuitenkin. Tykkään askartelusta, mutta koen ettei mun tekemät kortit ole kovin hyviä.

Toisaalta ne on ainakin persoonallisia jos tekee itse. Viime vuonna, kun luulin että joulukortit ovat loppuneet, tein muutamasta vanhasta kortista itse tuollaiset joulukortit. Ei nyt ihan itsetehdyt, mutta kuitenkin. Nuo kuvat olivat sellaisista ns. avattavista joulukorteista. Loppujen lopuksihan löysin jostain kätköstä vielä kasan joulukortteja ja pistin ne talteen.

Musta on kiva, että joulukortit ovat persoonallisia ja niissä on ehkä jotain ajatustakin mukana. Vaikka kortti olisi valmiskorttikin, olisi kiva että niissä olisi vaikka jotain saajaa tai lähettäjää muistuttava kuva tai tervehdys. Persoonalliset runot tai tervehdykset on kivoja, varsinkin jos sellaisia olisi aikaa kirjoittaa ja niihin olisi panostettu.

Minulla on joskus tapana säästää joitain vanhoja joulukortteja, mutta aika usein niitä on tullut laitettua poiskin. Aika usein niitä vanhojakin kortteja löytyy jostain ja kiva katsoa, että keltä on saanut joulukortin ja milloin.

tags: joulukortit, posti, Itella, askartelu, joulukorttiaskartelu, jouluaskartelu, joulukorttien lähettäminen

Kirjoita joulukorttiin...