tiistai 31. joulukuuta 2013

Paholaisen hillo

Me ollaan tehty muutaman kerran Paholaisen hilloa ja se on todella hyvää vaikka en juuri saakaan chiliä syödä. Kaveri laitta näitä joskus ruissipseihin ja maistuu ihan taivaalliselle. Hilloon voi myös ruissipseihin laittaessa laittaa majoneesia tai kermaviiliä, niin ei tule niin tulista. Ruissipseihin voi kehitellä vaikka minkälaisia kastikkeita/täytteitä ja tämä on yksi mainiommista.

Paholaisen hillo

400 g tomaatteja tai
400 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
200 g punaisia paprikoita
2–4 punaista chiliä
3–5 valkosipulin kynttä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl oreganoa
0,25 dl etikkaa
½ pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Ohje on otettu DanSukkerin sivuilta, mutta puolitettu annos.

tags: Paholaisen hillo, hillo, dippi, dippikastike, ruissipsit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti