lauantai 31. lokakuuta 2015

Mistä ostatte joulukoristeenne?

Tykkään monenlaisista ja monen värisistä koristeista. Tällä hetkellä en oikeastaan tarvitse mitään muuta kuin niitä sinisiä joulupalloja.

Tykkään kuitenkin käytä katsomassa millaisia koristeita kaupassa on ja eihän sitä tiedä jos vastaan tulee joku kiva koriste jonka kotiinsa haluaa kiikuttaa. Itse tykkään myös käydä alennusmyynneistä katsomassa jos löytyisi vielä halvemmalla kauniita koristeita.

Onko teillä joku paikka josta ostatte joulukoristeenne vai käyttekö milloin missäkin? Itsellä on varmaan ne tietyt paikat, tosin niitä voi olla aika laajasti. Ja toisinaan tulee esimerkiksi kierrettyä eri sekatavarakauppoja jos niissä sattuisi olemaan kivoja koristeita.

Tavarataloissa tuntuu olevan tosi paljon samoja koristeita ja samanvärisiä. Kävin vähän aikaa sitten Sittarissa ja siellä oli kultaisia, hopeisia ja punaisia joulupalloja. Nehän ne taitaa olla tosi perinteiset joulun värit, mutta itse kaipaisin välillä muutakin. Tykkään noistakin väreistä tosi paljon, mutta kuten olen aikaisemmin maininnut, valkoiseen joulukuuseen sopisi mielestäni parhaiten siniset joulupallot.

Ei sinällään ole mitään tiettyä paikkaa mistä koristeita tykkäisin etsiä. En oo tainnut koskaan käydä Stockmannilla katselemassa joulukoristeita, tosin ei ihan lähellä Stockmannia edes ole. Kiinnostaa tietää mistä ihmiset ostaa joulukoristeensa ja mistä löydätte kivoja.

Yleensä itse ostelen suht edullisia koristeita, mutta kuitenkin nättejä. Ei ole tarvetta laittaa koristeisiin suuria summia, tosin niistä pienistäkin summista kasvaa suuria jos ostelee paljon koristeita. Eikä niitä koristeita tarvitse aina olla paljoa. Laatu korvaa määrän tässäkin asiassa.

perjantai 30. lokakuuta 2015

Joulupalloja metsästämässä

Mä kävin tänään kiertämässä monta eri kauppaa, mutten löytänyt (mieleisiä) joulukoristeita. Tai siis monia nättejä joulukoristeita varmaan oli, mutta yritin vain katsella sinisiä joulupalloja enkä löytänyt. Bauhaus oli melkein ainoa jossa oli vähän sinertäviä joulupalloja.

Kiersin Tampereella Nekalan Löytöliiterin, Ikean, Lielahden Löytytavaratalon (josta ostimme joulukortteja), Partolassa Bauhausin ja HongKongin sekä Turtolassa Kodin1.

Lempäälässä kävin Kuljun kartanossa ja Ideaparkissa kiersin läpi MiniManin, Tokmannin ja Clas Ohlsonin.

Varmasti monta paikkaa jäi myös kiertämättä, mutta eiköhän tuossakin ollut jo kivasti. Ideaparkissa olisi varmasti ollut vielä monta paikkaa jossa olisi ollut ainakin jonkinlaisia koristeita.

Pitää kai se todeta, että nykyään ei taida olla enää sinisiä joulupalloja. Ainakaan sen sävyisiä mitä itsellä on mielessä. Punaisia, kultaisia ja hopeisia kyllä löytyy. Ja sitten joitain muita värejä kuten valkoista tai beigeä. Tai jotain mitkä on koristeltu.

Onko teillä joku suosikkiväri joulupalloissa ja muissa koristeissa ja oletteko löytäneet kivan värisiä joulukoristeita?

Seuraavaksi pitäisi varmaan alkaa kiertelemään eri kirppareita jos ihmiset olisivat sattuneet laittamaan omat joulupallonsa myyntiin. Olen myös tehnyt postauksen jossa voi suositella kirpparia tai kirppareita: Suosittele kirppareita

Tässä postauksessa voi myös suositella eri kauppoja josta voisi löytyä kivoja joulukoristeita. Ajattelin huomenna vähän jatkaa tästä samasta aiheesta. 

torstai 29. lokakuuta 2015

Glögi- ja piparitorstai + lahjavinkki


Ajattelin viettää tänään glögi ja pipari -torstaita. Olisi kiva joskus viettää oikeasti sellaista päivää vaikka kavereiden kanssa. Kutsua kavereita kylään glögille tai mennä kavereiden luokse. Pikkujouluihin glögi ja piparit myös sopii todella hyvin. Onko teillä tänä vuonna pikkujouluja tai oletteko jo olleet sellaisissa? Itse en ole ollut vielä, mutta on ainakin parit pikkujoulut. Tosin yksiin ei ainakaan päästä osallistumaan.

Itse tykkään myös kotipikkujouluista. Kiva olla vain tuttujen ja kavereiden kesken. Pari vuotta sitten olin sellaisissa kotipikkujouluissa jossa saimme niin sanotut salaiset joululahjat eli ei tiedetty kenen lahjan saimme. Paitsi, että mies ja hänen veljensä sai kummatkin lahjat yhdeltä pariskunnalta.


Mies löysi Lidlistä vohvelikirjan ja tuolla oli monia vohveli, kreppi- ja ohukaisohjetta. Pakko ainakin paria kokeilla. Löytyy sieltä myös muutamia ohjeita esimerkiksi vohveleiden päälle. Varmasti myös oiva lahja leivonnaista tai vohveleista diggaaville.

keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Joululehtiä

Eilen esittelin joitain viime vuoden joululehtiä ja tässä olisi vielä muutama vanhempi joululehti. Vanhin on vuodelta 2008 ja uusimmat parin vuoden takaa. Joululehtiä on niin ihana selailla ja löytää vinkkejä omaankin jouluun. Tykkään myös ihan tosi paljon joistakin joululehtien kansista. Osa lehdistä ei varsinaisesti ole joululehtiä joten kansikaan ei välttämättä ole jouluinen, mutta kaikissa on jotain jouluaiheisia juttuja.

Koti ja keittiö 12/2011
- Kaunein joulu
- Joulupukin rakkaimmat esineet
- 5 ihanaa joulukotia
- Nyt viettelevät suklaa ja kaakao ja valkoinen joulumenu 
- Kääri paketit persoonallisesti
Koti ja keittiö 12/2013
- 43 sivua tunnelmallisia joulukoteja
- Lumoava joulu:
* Kauniit koristeet ja lahjapaketit
* Näin tuot kotiin juhlan taikaa
* Viettelevät ruokalahjat
* Joulun parhaat markkinat
- Joulupöytä on katettu
et 18/2008
- Jouluiloa: Kirjat, lahjat, tarinat
Yksi vähän vanhempi et:n joululehti
Kotiliesi 24/2012
- Uutta ja perinteistä, joululeipurin herkut
- Joulutortun uudet kujeet, leikitellään pipareilla
Kotiliesi 24/2013
- Leivo aito joulupulla ja muut makeat herkut
- Lahjavinkkejä

Olisi kiva kokeilla tehdä joku jouluinen kranssi pullasta. Netistä katselin hieman erilaisia pullakransseja ja olihan ne hienon näköisiä.
Kotiliesi 26/2013
- Tervetuloa iloinen joulu
- Paista kinkku isoäidin ohjeella
- Jouluilmiö: Laula sinäkin sydämesi pohjasta
- 11 vinkkiä: Piristystä kaamokseen

tiistai 27. lokakuuta 2015

Joululehdet 2014

Sain viimen kuvattua lehtiä joita on tullut hankittua kirpparilta. Tässä tulee viime vuoden joululehtiä tai sellaisia lehtiä joissa on jotain joulujuttuja. Huomasin, että näissäkin lehdissä on pari tuplakappaletta. Osan lehdistä olen ostanut yksittäin, osa on olleet pinoissa. Kerran ostin myös pinon mihin sai valita itse kymmenen (10) lehteä kolmella (3) eurolla ja löysinkin onneksi 10 joululehteä vaikka oli siinä melkoinen työ.

 Divaani marras-joulukuu 10/2014
Onnellista joulua, Tunnelmalliset joulukodit, Teresa Välimäen herkullinen juhlamenu

Divaani kun on sisustuslehti, on siinä enemmän juurikin tuollaisia tunnelmalliset joulukodit -aiheita sekä ideoita joululahjoiksi.
 Kotivinkki 10.1.2014 (numero 24)
Tätä lehteä minulta löytyy pari kappaletta. Ihanilta kuulostaa nuo jouluruoat. Tosi monissa lehdissä yllättäen on lahjavinkkejä tai muita ideoita jouluun. 

- Kata pöytään lumivalkoista ja joulunpunaista
- Ihastu satumaiseen joulukotiin
 Kotivinkki 26.11.2014 (numero 23)
- Tee itse kotiin: paperikuusi seinälle ja jouluinen huonetuoksu
- Makeaa joulua, mausteiset joulupopparit

Tuo suklainen puolukkakakku kuulostaa hyvälle, kun kumpikin mielestäni kuuluu jouluun. Minusta puolukka on ihanaa leivonnaisissa, kun ei ole niin makeaa.

 Kotivinkki 12.11.2014 (numero 22)
Tule jo joulu. Tästä blogista löytyy kaipaamieni joulujuomien ohjeita. Pitää varmasti kokeilla jotain joulujuomaa
 Kotivinkki 29.10.2014 (numero 21)
- Nyt glögille.

Tämä ei ole vielä varsinaisesti joululehti, mutta glögi kuuluu jouluun ja se kiinnittikin minun huomioni tässä lehdessä.
 Kotiliesi numero 27/2014
Hilkka Olkinuora: Hiljaisuus kuuluu minun jouluuni
Perheen kesken, aattoillan ruokaherkut ja juomat

Itseäni kiinnostaa erilaiset ruokareseptit jouluun. Itsellä on muutama juttu mitä pitää saada jouluisin, mutta tykkään myös kokeilla uusia juttuja.
 Kotiliesi 26/2014
Joulun uudet maut, lempeän mausteiset herkut joulupöytään

Tämä lehti minulta löytyy kaksin kappalein, tänään vasta huomasin.
 Kotiliesi jouluelämää 22/2014
Tämäkin lehti löytyy minulta tuplana, oisikohan tämä toinen lehti tullut myös jossain pinossa. Oman lehdenhän ostin itse joskus kaupasta, mutta tämä on tullut jollekin tilaajalle.

- 62 tee itse -ideaa ja ohjetta
- Meidän rento joulu
- Pikkujoulun trendimakuja
- Näin onnistut - Perinteiset + uudet helpot juhlaherkut

 Glorian antiikki 10/2014
Loistava, aito joulu (tunnelman luo upea koristelu)
 GlorianKoti marraskuu 2014
Joulutrendit
 et 20/2014
Riemun raikkahin aika
- Graavilohitartar
- Lapsuuden suloiset joulumuistot

Eipä yleensä tule et -lehteä ostettua, mutta nuo joulujutut kiinnostivat tässäkin.
 Kodin kuvalehti 23/2014
- Leivo joulun hitit

Minulla on raakasuklaan valmistuspaketti ja tässä on ohje konvehteihin jotka on valmistettu raakasuklaasta. Pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja alkaa valmistaa suklaata. Onko muut koskaan valmistanut raakasuklaata ja tuliko hyvää?
Ilta-sanomat joulu 2014
Tämä lehtihän pitää yleensä ostaa Ilta-sanomien mukana, mutta löysin tämän lehden kirpparilta. Hintaa tällä normaalisti 2,90e sen Ilta-sanomien kanssa, mutta löysin tämän 10kpl/3e pöydästä.
- Anne Kukkohovin ylellinen joulu (loistoa ja glamouria)
- 56 reseptiä (itseä kiinnostaa eniten kalapöytä)
- Näin askartelet persoonalliset joulukortit
- Tee itse: Syötävän hyvät lahjat
- Joulutunnelmaa 1800-luvun hengessä
- Bloggaajan kekseliäät lahjavinkit

maanantai 26. lokakuuta 2015

Sinisiä joulupalloja

Ihmettelin vähän aikaa sitten sitä, että olin löytänyt kirpputorilta sinisiä palloja ja nyt ne olikin ihan vääränlaisia. Tänä aamuna löysin toisen pussin sinisiä palloja jotka on myös kirpparilta hankittu muistaakseni keväällä. Ne oli paljon suurempia ja siellä oli monta mattapintaista sinistä jotka on jo ainakin tosi lähellä haluamiani joulupalloja.

Pallot vastaa tosi paljon jo niitä haluamiani, mutta haluaisin vähän eri sävyisiä vielä. Pussissa palloja on useampaa kokoa. Toiset pallot ovat peilipintaisia vai miksi niitä nyt sanotaankaan. Mattapintaiset ovat enemmän minun mieleeni.

Pienimmät pallot sopivat minijoulukuuseen, mutta osa on menossa valkoiseen joulukuuseeni. Myös hieman isompiakin palloja saisi olla.

Minkä väriset joulupallot miellyttää eniten sinua?


sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Linkitä blogisi

Linkitä blogisi - Share your blog

Yleensä olen täällä blogissa kysellyt joulublogien perään, mutta nyt voi laitella ihan millaisia blogeja vaan. Olisi mukavaa löytää uutta luettavaa ja kivoja blogeja. Ja ehdottomasti kannattaa laittaa blogin osoitetta tänne päin jos aiot tehdä joulupostauksia (esim. joulukalenteri) tänä vuonna. Mutta toki kaikenlaisia blogeja saa laittaa tulemaan.


Linkitä blogisi tämän postauksen kommenttiboksiin ja olisi mukava jos hieman kertoisit vähän blogista tai bloggaajasta blogin takana. Joulubloegja voi laittaa myös tänne

Blogeja voi linkittää tähän postaukseen 30.11.2015 saakka.

lauantai 24. lokakuuta 2015

Suosittele kirpparia

Mä kävin eilen kirpparilla ja yritin vähän joka pöydästä katsella jos sattuisi joulujuttuja löytymään. No ei löytynyt ja minulla meni kirpparille vain 1,10e. 1e ostin Helen Fieldingin kolmannen Bridget Jones -pokkarin Mad about the boy. 0,10e Glorian ruoka ja viini 3/2015 -lehteen.

Millä kirppareilla sinä yleensä käyt ja vaihtuuko teidän paikkakuntien kirppareilla tavarat miten? Täällä ainakin tuntuu, että pöydissä on ympäri vuoden samat tuotteet. Toki on myös pöytiä joissa tavara ja myyjät vaihtuu lähes joka viikko.

Itse tykkään toisinaan reissata pitkin Suomea ja olisi kiva päästä kiertelemään eri kirppareita. Nyt saa suositella missä kirppareilla kannattaisi käydä tai missä päin Suomea ylipäätään olisi kivasti kirppareita.


Tags: kirpputori, kirpparit, kirppikset, 2hand, second hand, suosittele, saa suositella

perjantai 23. lokakuuta 2015

GB Glace pepparkaka sandwich

GB Glace
Piparkakku Sandwich -jäätelö

Löysin pari päivää sitten tätä GB Glacen jäätelöä kaupan pakastealtaasta. En tiedä miksi yleensä kirjoitetaan, että löytyy kaupan pakastealtaasta koska siellähän ne jäätelöt aina on. Muutenhan ne sulaisi. Jäätelön keksit on piparkakkua ja jäätelö on ihan vain tavallista vaniljajäätelöä. En tiedä onko tätä ollut aiemminkin Suomessa myynnissä, mutta itse en ole ainakaan aiemmin nähnyt joten piti ottaa maisteluun. 

Miehen mukaan piparkakkukeksi maistui ihan vain piparkakkutaikinalle. Tän tyylisissä jäätelöissä tykkään, että se on hieman sulanutta ja keksi pehmeää. Esimerkiksi joskus olen syönyt tän tyylisen jäden missä keksi oli aivan kovaa enkä tykännyt yhtään. 

Olen miettinyt kuinka jouluksi voisi tehdä itsekin piparkakku -sandwichejä. Piparkakkuhan voi olla oikeastaan minkä mallinen tahansa, tosin joissain malleissa pitää muistaa se, että kun niihin laitetaan väliin jäätelöä ja piparkakut vastakkain, täytyy esimerkiksi eläinpiparkakuissa naaman ja vartalon näyttää samaan suuntaan. Kun taas vaikka sydänpipari on kummaltakin puolelta saman mallinen.

Hirvimuotilla en ehkä lähtisi kokeilemaan, kun se on niin iso, mutta sellaiset ns. normaalikokoiset piparit on tähän varmasti ok. Sisälle laittaisin ehkä vaniljajäätelöä tai jäätelöä oman maun mukaan. Joko kaupan jäätelöä tai itsetehtyä.

Itsetehdyt sandwich -jäätelöt voisi olla yksi joulun ajan jälkiruoka tai muu herkku.

Minkä makuista jäätelöä sinä laittaisit piparkakkujen väliin? Ja minkä mallisen piparkakun valitsisit?

tags: Winter, piparkakku, GB Glace, jäätelö, gingerbread, pepparkakor, pepparkaka, sandwich

torstai 22. lokakuuta 2015

Maistuuko joulujuomat?

Kirjoitin jo aamullakin joulujuomasta, mutta jatketaan vielä toisen postauksen verran.

Joko olette bonganneet kaupasta joulukahvia tai -teetä? Itse en vielä vaikka viime vuonna niitä oli mielestäni todella aikaisin. En kuitenkaan viime vuonna sellaisia ostanut, kun minulla on valmiina erästä joululta maistuvaa teetä, Twinings apple cinnamon raisin -tee (omena, kaneli, rusina). Se ei kai varsinaisesti ole joulutee ja myydään muulloinkin, mutta kun ensimmäisen kerran sitä maistoin 2010, tuli ensimmäisenä joulu mieleen.


Onko teillä tapana ostaa kaupasta erilaisia joulujuomia ja jos on niin mitä? Itse olen ostanut Julmustia pari kertaa ja toki glögiä tulee ostettua joka vuosi. Joskus olen maistellut myös erilaisia joululimppareita. Osa on ollut ihan ok ja osassa on ollut joku maku mistä en ole pitänyt yhtään.

Valion Talvipäivämehu on yksi suosikeistani. Sitä ostin joskus muutama vuosi sitten -30% alennuksesta ja tykästyin. Talvipäivää olen ainakin nähnyt jo kaupassa.


Teetä tai kahviahan voi tehdä myös itse, laittaa vaan tavallisen joukkoon jouluisia mausteita. Haluaisin myös itse kokeilla glögiä. Tänään käytiin miehen vanhempien luona ja miehen äitillä oli jotain joulu-uutetta jota hän on ostanut muistaakseni aikoinaan Tukholmasta. En tiedä saako sellaista mistään Suomesta. Uute oli kuulemma jo vanhaa, mutta kyllä se vielä tuoksui oikein jouluisalle.


Muutenkin haluaisin ehdottomasti itse kokeilla erilaisia joulujuomia?

Teettekö joulujuomia itse ja jos niin mitä?

Paulig Cupsolo glögi

Mä sain viime vuonna nimipäivälahjaksi Pauligin Cupsolo -joulukalenterin. Silloin meillä ei edes ollut vielä koko kahvikonetta. Päätettiin sitten ennen joulua hankkia sellainen. Vielä muutama vuosi sitten mietin, etten tarvitse tuollaista laitetta, mutta on sillä joskus ihan mukava tehdä juomia.

Joulukalenterissa oli muutamia Cupsolo -makuja, osaa pari kappaletta ja osaa vain yksi. Mieleeni jäi tämä glögi -maku ja halusin tämän paketin. Olin näitä aikaisemmin nähnyt jossain, mutta piti hetki etsiä ennen kuin löysin tätä uudelleen. Ihan ok makuinen vaikka tykkäänkin ehkä enemmän purkkiglögeistä.

Paketissa on 16 kapselia ja juomaan tarvitsee yhden kapselin. Kahvikoneen paketeissa on myös sellaisia juomia mihin tarvitsee kahta eri kapselia. Yleensä ne on kahveissa joissa toinen osa on maitoa tai kermaa ja toinen kahvia.

Ja tätä on myös kiva juoda näin kylmillä ilmoilla tai flunssassa. Vielä en ole tätä glögiä kokeillut esimerkiksi mantelin tai rusinan kanssa.

Onko tämä glögi tai muut kyseisen kahvikoneen juomat tuttuja?

Tags: Cupsolo, Paulig, Glögi, Winter edition

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Mustaherukkamehua ja Kaikkien aikojen joulu

Mulla on ollut nyt muutaman päivän flunssa ja varsinkin eilen oli ihan tosi huono olo ja kuumettakin toissayönä päälle 38. Mulla ei edes yleensä nouse kuume joten toi oli mulle aika paljon. Aika nopeasti se kyllä laskikin. Olen yrittänyt nukkua mahdollisimman paljon.

Eilen löytyi pakkasesta mustaherukkamehua ja sitä olen juonut nyt pari päivää. Mustaherukkamehu on ihan parasta flunssassa ja muutenkin syksyisin. Tykkään juoda myös teetä ja glögiä. Yleensä flunssassa mulle ei kahvi maistu ollenkaan ja lopetan sen juomisen kokonaan. Tulee juotua enemmän lämpimiä mehuja ja teetä.
Tänään postilaatikkoon kolahti Kaikkien aikojen joulu -lehti. Muistin, että tämä olisi tullut vähän myöhemmin ja piti tarkistaa päivämäärät. Ja tasan vuosi sitten tuo edellinenkin lehti on tullut. Kaikkien aikojen jouluherkut tulee 11.11.2015.

Ensimmäiset joululehdet näin kaupassa viime viikolla ja varmaan niitä alkaa kohta enemmänkin sinne ilmestyä. Itse ajattelin myös kaupasta ainakin jonkun joululehden ostaa.

Onko sulla jotain omia vinkkejä flunssan karkoittamiseen tai sen ehkäisemiseen?

Joulusuklaan ystävälle

Katselin tuossa Clas Ohlsonin joulutavaravalikoimaa ja mieleeni tuli tämä kesällä ostamani rasia jossa on kymmenen joulusuklaamuottia. Näitä oli edelleen Clas Ohlsonin valikoimassa täällä. Mielestäni tämä olisi ihana lahja jollekin jouluihmiselle tai miksei tällaisen voisi ostaa ihan omaksi iloksi.

Muutenkin olen yrittänyt eri nettikaupoista laittaa kirjanmerkkeihin kivoja jouluisia tavaroita. Saa myös vinkkailla jos olette itse löytäneet kivoja nettikauppoja tai jos tutuissa nettikaupoissa on jo joulutavarat niin sanotusti esillä.


Rasia sopii hyvin joulun ja suklaan ystävälle.

tiistai 20. lokakuuta 2015

Kysy, ask, Fråga


Nyt olisi aika kysellä minulta esimerkiksi jouluisia kysymyksiä, mutta myös muita kysymyksiä saa laittaa tulemaan. Kysymyksiä voi laittaa vaikka sunnuntaihin 1.11.2015 saakka. Ei muuta kuin kysymyksiä tulemaan ja toki saa useammankin kysymyksen kysyä. Myös erilaisia kysymyshaasteita voi laittaa tulemaan.

tags: Q & A, kysymys/vastaus, jouluisia kysymyksiä, sinä kysyt minä vastaan, kysy ask fråga

maanantai 19. lokakuuta 2015

Brunbergin joulusuukko

Oletteko törmänneet joulusuukkoihin vielä kaupoissa? Itse en ole, mutta nämä ovat minun lemppareitani. Nämä on mun mielestä parhaimpia Brunbergin suukoista. Suukot ovat puolukka-karpalosuukkoja. Minua aluksi epäilytti tuo makuyhdistelmä, mutta nämä ovat oikeasti tosi hyviä eivätkä ainakaan minun mielestäni niin makeita kuin muut suukot.

Näitä pitää saada vähintään paketti joulun aikaan, mutta kyllä niitä varmaan ainakin se pari tulee syötyä. Sopii hyvin vaikka jälkkäriksi tai kahvin kanssa nautittavaksi.

Oletko maistanut näitä ja mikä on lempisuukkosi?

Tags: Brunberg, suukko

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Lehtipino kirppikseltä

Kirpparilla oli eräässä pöydässä pari pinoa joululehtiä. Käteeni osui ensin kasa missä oli kolme lehteä ja olin jo ostamassa sitä kunnes huomasin, että mullahan on ne kaikki lehdet jo. Seuraavana löysin tämän ostamani pinon joka sisälsi 5 lehteä ja joista vain yksi minulla oli alunperin. Hintaa tällä kasalla oli 3e.

Osa näistä lehdistä on myös sellaisia etten muista nähneeni koskaan niiden kantta aikaisemmin. Tuon koira -kannen olen nähnyt joskus.

Mua välillä ärsyttää lehtipinot jos suurin osa lehdistä on sellaisia mitä ei tarvitse ja ehkä yksi joululehti välissä. Tässä oli mukava, että kaikki oli joululehtiä eikä haittaa vaikka siellä olikin tuo yksi lehti jonka jo omistan.

Näissäkin lehdissä on kaikissa mielenkiintoisia aiheita ja paljon luettavaa. Eikä haittaa vaikka osa lehtistä on vanhoja, koska niissä on kuitenkin vinkkejä joita voi hyödyntää tänäkin päivänä.

Kaikkien aikojen joulu 2011
- Ihanimmat reseptit
Kotivinkin joulu 2013 (tämä minulla oli jo aikaisemmin)
- Helpot ideat jouluun
- 7 upeaa kranssia
Kotiliesi, Kotilieden jouluelämää 2012
- Tee lahjaksi makeat nekut
- Joulu tulee, ihanaa
Kaikkien aikojen joulu 2010
- Tutut saunaperinteet
- Unelmien joulu
Kotivinkki, Kotivinkin joulu 2007
- 3 ihanaa joulukotia
- 112 inspiroivaa koristeluideaa
- Valon juhlaa
- Yllätysten joulukalenterit 

tags: joululehti, joululehdet

lauantai 17. lokakuuta 2015

Kaupan hyllyillä näkyi jo joulu

Joko olette törmänneet joulujuttuihin kaupassa? Itse törmäsin perjantaina muutamaan joululehteen. Oiskohan yksi ollut Joulun käsityöt tai joku vastaava ja toinen ulkomainen joululehti. Ainakin paikallisessa Citymarketissa oli myös jo joulukoristeita. Lähinnä punaisia ja valkoisia, mutta joulupalloissa oli myös kultaisia ja hopeisia. Joulun perusvärithän ne on, mutta osa kaipaa muitakin värejä jouluksi.

Tuntuu nykyään, että muun värisiä ei kaupoista juurikaan löydy. Erityisesti kaipaisin sinisiä joulupalloja. Ehkä jostain sekatavarakaupoista voi löytyäkin ja esimerkiksi Bauhausissa oli jotain sinisiä viime vuonna. En ole kuitenkaan kaupasta löytänyt omaan makuun sopisia sinisiä palloja. Itse haluaisin mattapintaisia, hieman ehkä sähkönsinisiä joulupalloja.

Viime vuonna ostin muutaman sinisen joulunauhoja, mutta muuten on tullut tosi vähän sinisiä juttuja nykyisin vastaan. Saa vinkkailla jos löytyy jostain.

Oon mä hieman nähnyt myös muita joulujuttuja tänä vuonna, esimerkiksi joulusuklaata, joulukalentereita. Sittarissa oli Legon joulukalenterit ja joku pikku tyttökin jo ihmetteli, että miten niitä on jo tähän aikaan.

Muutamissa paikoissa olen nähnyt jouluvaloja ja tietysti joulusuklaata. Kalentereita ei ole tullut Legon kalentereiden lisäksi paljoa vastaan enkä ole nähnyt vielä joulukortteja vaikka ilmeisesti niitäkin on jo osassa paikoista.

perjantai 16. lokakuuta 2015

Porokin pääsi astelemaan pöydälle

Eilen kirjoittelin siitä kuinka en ymmärrä, että kirpparille viedään rikkinäisiä tavaroita tai jopa roskaa myyntiin. Osa tuotteista voi olla jopa vaarallisia jos ne on rikki tai niihin voi loukata itsensä. Itse ostin viime keväänä yhden rikkinäisen tuotteen ja ajattelin esitellä sen teille.

Tässä ei kuitenkaan ole kuin ihan pikku vika jota en en edes huomannut ensin. Kuitenkin tuote muuten toimii ihan moitteettomasti. Tuosta maksoin 2 euroa.


Porolta puuttuu siis toinen sarvi. Olin joskus katsonut tällaisia poroja kaupassa, mutta ei ollut tullut koskaan ostettua. Tästä on isompiakin versioita.  Ei mitään hajua siitä kuinka paljon tämän kokoinen maksaa kaupassa, isommat on uutena noin 30-200e, ehkä hieman päällekin.

Näitä löytyy myös muissa hahmoissa kuten orava tai peura. Poroja olen nähnyt myös todella paljon erilaisia. Osa on esimerkiksi valoletkusta tehty ja osalla on myös reki perässä. Sellaisen olisin halunnut omalle pihalle. < href="http://joulu1nen.blogspot.fi/2014/12/joulukalenteri-24-jouluvalot.html"Täällä
postauksessa olinkin viime vuonna kirjoitellut siitä ja näköjään kirjoittanut myös, että akryyliporot eivät ole mieleeni. On ne kuitenkin ihan nättejä, mutta eivät ehkä minun juttuni. Vaikka tällaisen pikku poron nyt omistankin.

Valot päällä

Poro toimii kolmella AAA paristolla. Osa 
Valot päällä 2

tags: pieni akryyliporo, poro, jouluporo, valoporo

torstai 15. lokakuuta 2015

Joulu kirpparilta

Pohdiskelin tuossa aihetta, että ostaako ihmiset kirpparilta joulukoristeita vai vaan kaupasta uutena? Teettekö itse joulukoristeita?

Itse ostelen aika paljonkin kirpparilta koristeita koska olen bongannut kivoja ja halpoja. Toki niiden pitää olla hyvässä kunnossa (kröhöm). En pelkän halvan hinnan perusteella kuitenkaan koristeita osta. Voisin tosin esitellä vaikka huomenna yhden koristeen jonka ostin kahdella eurolla vaikka se on rikki.

Kaupasta saatan katsella koristeita alennusmyynnistä tai voin normaalinkin hinnan maksaa jos löydän jonkun kivan.

Monesti kirpparilla esimerkiksi joulupallot saattavat olla kuhmuilla ja niistä pyydetään isojakin hintoja. Sellaiset kyllä jää sinne. Toki olen ostanut pusseja joissa suurin osa on ehjiä ja hintaa ei ole paljon.

Viime vuonna kirpparille jäi kyllä sellaiset joulupallot joihin oli jäänyt kaupan hinta ja kaupan hinta oli halvempi kuin kirpparilla pyydetty. Pallot tosin olivat hyvässä kunnossa, mutta silti.

Kirpparilta yleensä ostan jotain pieniä esineitä ja koristeita, joulukirjoja ja -lehtiä. Muutama isompi jouluinen esine on myös lähtenyt mukaan joista toisessa on pieni virhe.

En voi ymmärtää miksi ihmiset vievät kirpparille rikkinäistä tavaraa ja yleensä niistä vielä pyydetään tosi kalliita hintoja. Rikkinäisten tavaroiden ja roskien paikka ei ole kirpputori, varsinkaan jos niitä ei voi enää korjata.



Tämän koristeen olen esitellyt blogissa joskus ennenkin ja miettinyt mihin tämä sopisi parhaiten. Tällaisia olen ainakin joskus nähnyt ihmisillä ulkona esimerkiksi pikkujoulujen aikaan ja muutenkin jouluna. Itselläni tämä on ollut ihan vain takkahuoneessa. Ostin tämän joskus kirpparilta eikä hintaakaan ihan hirveästi ollut.

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Pöytämallin joulukuusi

Joko se on joulukuusen ottanut esille? No ei ihan, mutta laatikosta kaivoin tuohon pöydälle kuvaamista varten ja vähän pöydälle mallaamista varten. En muista yhtään mistä tämä kuusi on alunperin, mutta tämä oli jo meillä kun asuin vielä äitini luona vuosia sitten.

Meille oli jostain kertynyt näitä pari kappaletta joten äiti antoi toisen minulle muutama vuosi sitten. Osa koristeista taisi tulla kuusen mukanakin, karkkitangot olen ostanut myöhemmin. Nekin on ainakin 2-3. vuotta vanhoja.


Tämän lisäksi minulta löytyy valkoinen tekokuusi joka on makuuni aika pitkä, mutta passaa kuitenkin. Alunperin yritin etsiä pienempää, mutta kaikki pienemmät valkoiset oli aika hintavia. Oman valkoisen joulukuusen löysin Oulusta Puuilosta. Kuusi on pituudeltaan 195cm ja maksoi noin 40e. Monessa muussa paikassa suurinpiirtein saman kokoinen maksaa päälle noin 150e.


Tuleeko teille joulukuusi? Oikea vai tekokuusi?