maanantai 12. lokakuuta 2015

Myskikurpitsakeitto

Myskikurpitsakeitto

Myskikurpitsakeitto oli hyvänmakuinen varsinkin kun siinä oli inkivääriä ja hieman chiliä. Ensikerralla voisi laittaa vähemmän nestettä.

1 kokonainen myskikurpitsa
1-2 sipulia
3 mietoa chiliä
Inkivääriä oman maun mukaan
1 prk kookosmaitoa
 
Paloitellut myskikurpitsat

Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Myskikurpitsan kuorimisessa ja paloittelussa saa käyttää voimaa.

Kuori ja pilko sipuli, chiliä (oman maun mukaan) ja raasta inkivääriä.

Lisää sipuli, chili ja inkivääri pannulle ja lisää joukkoon osa myskikurpitsasta.

 Sipuli
Inkivääri ja chili

Laita kattilaan vettä noin 1-1,5 litraa litraa, lisää suolaa tai kasvislientä. Lisää vielä myöhemmin esimerkiksi kookosmaito tai ruokakerma.

Anna veden kiehua ja lisää joukkoon paahdetut myskikurpitsat (myskikurpitsan voi paahtaa myös uunissa).

Sipuli, inkivääri ja chili pannulla.
Lisäsin tähän vielä yhden sipulin, kun yhdestä tuli aika vähän

Anna keiton kiehua noin 15-20 minuuttia ja lisää vielä joukkoon mausteita oman maun mukaan. Itse lisäsin vielä hieman inkivääriä. Mietoa chiliä laitoin pannulle kolme (3) kappaletta.

Myskikurpitsat, sipuli, inkivääri ja chili pannulla
Myskikurpitsat voi laittaa pannulle pienemmässäkin erässä, mutta itse laitoin kaikki kerrallaan. Ne voidaan paahtaa myös uunissa.

Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella tai blenderillä.

Itse keitin keittoa noin 10-15 minuuttia jonka jälkeen lisäsin vielä kookosmaitoa ja keittelin keittoa vielä noin 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti